Singapore Migrantenwijk – Home naar Singapore Maleis, Chinese en Indiase Gemeenschappen

Posted on

Singapore Migrantenwijk - Home naar Singapore Maleis, Chinese en Indiase Gemeenschappen
Geen reis naar Singapore is ooit compleet totdat u een (of alle) van een bezoek etnische enclaves van het land .

Stel je de volledige culturele reikwijdte van Azië, gecomprimeerd tot een handvol districten verspreid over Singapore – dat somt de ervaring van een bezoek aan de etnische districten die de Maleise, Chinese en Indiase gemeenschappen die Singapore huis te bellen dienen.

Afgezien van de culturele hoog, zult u ook uw hart ophalen en nog veel meer winkels en eetgelegenheden bij elke etnische stop!

Chinatown: The Immigrant Chinese Experience

Chinatown werd geboren uit van het beleid van het toekennen van een wijk aan elke etniciteit in Singapore Sir Stamford Raffles’ – zijn 1828 de stad worden toegekend, het gebied ten zuiden van de rivier de Singapore naar immigrant van het eiland Chinezen, die smalle straatjes en winkelpanden Chinatown’s gebouwd.

Kreta Ayer is het eerste deel van Chinatown bezoekers zien, als de Chinatown MRT verlaat stoppen recht in Pagoda straat in deze buurt. De autovrije rijstroken in Kreta Ayer zijn bekleed met winkels verkopen van traditionele en moderne producten, camera winkels, en ventervoedsel.

Smith Street is de site van de Chinatown Food Street. De Chinatown Food Street en Night Market is een must-see voor bezoekers die willen de wijk nemen op de traditionele Chinese gerechten te proeven.

Op Sago Straat , kunt u de Boeddha Tooth Relic Temple, een andere belangrijke religieuze bestemming voor Chinese boeddhistische gemeenschap van Singapore te vinden.

Telok Ayer en Ann Siang Hill vormen samen één van de oudste delen van Chinatown, de voormalige gevuld met tempels die dateren uit de 19e eeuw, waarbij de laatste een snel gentrifying wijk vol met hippe kroegen en coffeeshops.

Bezoek de oudste taoïstische tempel in Singapore, Thian Hock Keng-tempel, een kijkje nemen op de religieuze activiteiten van de oud-time Chinese inwoners van Singapore te krijgen.

De Singapore National Parks Board stelt u deze wandeltocht van Ann Siang Hill en Telok Ayer Green nemen om een begrip van de lokale cultuur te krijgen.

Winkelen in Chinatown. Als de exponent van de Chinese cultuur in Singapore, Chinatown gebruikt haar historische gebouwen aan de etnisch-culturele ervaring te verkopen aan het gevest: een gerenoveerde winkelpanden schuilen winkels voor de traditionele Chinese kunsten en ambachten, kleding, voedsel, sieraden en traditionele geneeskunde.

Waar te verblijven. Voor budget accommodaties in het gebied, kijk door deze lijst van Singapore Chinatown Budget Hotels.

Eten in Chinatown kan een avontuur zijn – alles wat je nodig hebt is de moed om een Singaporese Hawker kraam in te voeren en te proberen wat je niet herkent. (Begin met deze tien gerechten die u moet proberen in Singapore). Singapore Hawker centra zoals Maxwell Road Food Center en Chinatown Complex hebben alles om mee te beginnen, of u nu een rang newbie of een onverschrokken gourmand.

U kunt ook proberen straatkant dineren op Pagoda, Temple, Serangoon, en Smith Streets – Smith Street in het bijzonder is de site van “Chinatown Food Street”, het land de eerste al-fresco straat eetgelegenheid binnen een erfgoedwijk.

Voor de beste tijd om Chinatown te bezoeken , plannen van uw reis te laten samenvallen met Chinees Nieuwjaar in Singapore en de Hungry Ghost Festival; de voormalige voor straatzijde bazaars en kraampjes langs de weg verkopen van geluk voedsel, lampen en souvenirs; de laatste voor straat optredens van de Chinese Opera in het voordeel van geesten zwerven de aarde.

Kampong Glam: Old-Time Maleis Tradities

De islamitische DNA van Kampong Glam moet onmiddellijk duidelijk voor de eerste keer bezoeker.

De Sultan Moskee en de enorme gouden koepel werpt een lange schaduw over de wijk. De straatnamen zijn voorzien van een duidelijke Arabische invloed, wordt vernoemd naar beroemde steden in het Midden-Oosten (Kandahar in Afghanistan, Muscat in Oman, Bussorah – Basra – in Irak), en de winkels weerspiegelen de verschillende islamitische culturen die dit deel van Singapore hebben gemaakt hun huis.

Kampong Glam oude gebouwen verraden haar geschiedenis als het voormalige huis van de oude Maleis royalty Singapore. De voormalige Istana, of koninklijk paleis, herbergt nu het Malay Heritage Centre en haar acht galeries presentatie van de geschiedenis en cultuur van Singapore Maleiers.

De Sultan Moskee, gevonden op de hoek van Arab Street en North Bridge Road, is de grootste moskee van Singapore. De Sultan-moskee is gebouwd in de jaren 1920, en zijn gouden koepel is moeilijk te missen.

Het winkelgebied op Kampong Glam is een goudmijn voor de Aziatische cultuur liefhebbers – Perzische tapijten, zijde, batiks, koperwerk, op basis van olie parfums, bijouterie, en Maleis hoeden kunnen allemaal worden gekocht langs de bazaar-stijl winkels in Arab Street, North Bridge Road, Kandahar Street, en Muscat Street.

Haji Lane en Bali Lane, twee parallelle straten aan de zuidwestelijke eind van Kampong Glam, zorgen voor een totaal andere retail-scene – een die jonger, hipper en levendiger dan iets anders dat Singapore te bieden heeft.

Eeuwen van Arabische, Indiase, Maleisische en Indonesische immigratie hebben gemaakt Kampong Glam eetscène wat het nu is – een pittige smorgasbord van moslim-vriendelijke tarief die varieert van teh tarik (getrokken thee) om Turkse koffie te Mutton biryani te Murtabak .

Waar te verblijven. De meest westelijke hoek van Kampong Glam wordt ingenomen door de Golden Landmark Shopping Center en een hotel oprijst uit het, het Village Hotel Bugis, een business-class hotel met een zwembad. Sommige van de winkelpanden in Kampong Glam zijn ideale trefpunten voor boutique hotels en hostels.

Wanneer bezoeken. Kampong Glam echt tot leven komt tijdens de ramadan, als outdoor kraampjes en bazaars opduiken om hongerige Maleiers voeden na zonsondergang.

Katong / Joo Chiat: Peranakan cultuur Central

Singapore Katong buurt – waarvan Joo Chiat is de beroemdste straat – was lang bekend als het hart van de natie Peranakan gemeenschap. De Peranakan (ook bekend als Straits Chinese) vertegenwoordigen een fusie van Maleisische en Chinese cultuur die voortleeft in de antieke architectuur Katong’s.

In de afgelopen jaren heeft Joo Chiat de snelle modernisering dat mars van Singapore in de 21e eeuw heeft begeleid, met meer dan 900 winkelpanden en gebouwen bewaard door lokale behoudswetten ontsnapt.

De handel in deze winkelpanden richt zich meer op de lokale bevolking dan voor toeristen, hoewel een zekere mate van gentrification heeft postgevat. Bubble-theehuizen en boutique bakkerijen bestaan ​​naast droge goederen winkels, de traditionele Chinese geneeskunde hallen en Maleise kledingwinkels.

Een deel van de winkelpanden zijn creatief hergebruikt in budget hotels en hostels; toeristen die hier verblijven kunnen waden in de nek-diep in de lokale cultuur, tegen een kostprijs van een verblijf in een te verwijderen uit meer populaire bezienswaardigheden van Singapore.

Koon Seng Road en East Coast Road nog steeds een assortiment van winkelpanden en een terras huizen met een unieke Peranakan flair. Geschiedenisliefhebbers kunnen Katong’s Peranakan verleden verkennen in meer detail door middel van musea zoals het Katong Antique House en boetieks als Rumah Bebe .

De Katong gebied is ook bekend om zijn grote etnisch voedsel, vooral geconcentreerd langs de East Coast Road kraampjes.

Little India: A Whiff van het subcontinent

Little India heeft de meest unieke aroma van alle etnische enclaves Singapore – krijt het aan de kruiden en geuren verkocht en gebruikt door de vele straten. Little India is de thuisbasis van de 24-uurs mall bekend als Mustafa Centre, waar retail letterlijk nooit slaapt. Andere souvenirs stops zijn de Little India Arcade, Tekka Market, en de kraampjes dan op Campbell Lane, waar de traditionele sari’s kunnen worden aangebracht en gekocht.

Bezoek Little India tijdens de traditionele feesten van Deepavali en Thaipusam naar Little India op zijn best – verlicht door duizenden lichtjes en bruisende met nog meer activiteit dan normaal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *