Singapur Chingay Parade – Vrhunec kitajskega novega leta

Posted on

Street Parade poživi Singapur s plovci, Kostumi in akrobatiko

Singapur Chingay Parade - Vrhunec kitajskega novega leta

Otok država Singapur je ponosna na svojo večetnični ličila, ki je najbolj očitna v času praznovanja, kot je kitajsko novo leto. Tudi kot praznik praznuje kitajsko večino otoka, narod druge narodnosti dobili del pozornosti, zlasti v hrupno Chingay Parade .

Ko je prvič udaril po ulicah leta 1973, je bil Chingay soseska ulična povorka, ki je bila skoraj v celoti kitajski značaja. Stvari so se od takrat bistveno spremenile – je današnja Chingay dolgo prerasli svojo prvotno pohod pot, ki so se preselili iz ulice naselij Singapur široke avenije pred Formula One pit Building.

In za razliko od pretežno kitajske prazničnih elementov parade minulih dni je, današnje Chingay predstavlja celo vrsto kultur Singapur in več.

Chingay se običajno praznuje na prvi konec tedna v 15-dnevnih kitajski novoletnih praznovanj so; za 2019, parada poteka v dveh dneh, 15. februarja in 16, s pričetkom ob 8PM na obeh večerih.

Lively Chingay Parade pot


Chingay Parade zdaj zavzema kratek parada pot dolgo 360 metrov, s plačilne občinstvo vrstijo vidijo platforme skupaj na formule ena pit Building, poleg Singapore Flyer.

Kot je parada pohodov navzdol nastavljeno pot, gostje dobili eyeful z akrobati, kulturnih izvajalcev, plava, in zmaj plesalci izdelavo spektakel na cesti, je pomagala skupaj s pirotehniko in razsvetljavo.

Vsak posameznik Chingay praznovanje ima svojo temo, običajno temelji na kitajski Zodiak živali te posebne kitajskega novega leta. Parada je zasnovan tako, da v skladu s temo; Leto of the Dog leta 1994 videl aktivno udeležbo psov iz Singapore Kinološke zveze; leto Zmaja vodah v letu 2012 imel-zmaja festooned parade prehod na vodni poti.

Udeleženci Chingay je: Vesel Multicultural Mix


Udeleženci Chingay Parade so izbrane iz različnih skupnosti v Singapurju.

Ne boste šele videli strokovne izvajalce, vendar pa boste našli tudi predstavnike političnih volilnih enot, HDB blokov, občinskih organizacij in civilnih skupin, ki so se pridružile Chingay parado, da bi dobili svoje čudak na ulicah.

Glavni narodnosti Singapurja dobili svoj čas v središču pozornosti – Kitajski, malajski, in tamilskih indijski demonstracijam opravljajo plese ali kaskade avtohtonih svojo kulturo, skupaj s plovci, ki spominjajo svojo kulturno zgodovino ali mitologijo.

Izvajalci iz vsega sveta se v aktu za Chingay, preveč – umetnike iz Malezije, Kitajske, Filipinov, Francije in Brazilije so dodali svoj poseben kulturni zasuk v mešanici. Singapur rad pozdravil nacionalna podjetja uspešnosti od drugod za Chingay, kot so to storili, ko Ballet Nacional de Angola na videz, debitant Angole glasbo in ples v Singapurju na veselje Chingay gledalcev parade.

Ob koncu Chingay, ulica stranka nadaljuje svečanosti dokler majceno ur.

Zgodovina Chingay: Kitajski Roots skupnosti

Chingay ima korenine v kitajski verskih festivalih, predvsem taoistični festival Shang Yuan Chieh (potekal 15. dan kitajskega novega leta), in s tem povezanih parad potekala v čast kitajskih božanstev.

Beseda “Chingay” prihaja k nam iz prvotne kitajske zhuangyi – “umetnost maškarado”.

Kitajski priseljenske skupnosti v Penang in Singapur prinesla tradiciji verske procesije iz njihove domovine, in parade hitro zrasel na pomenu in flamboyance. Stvari ušle iz rok; parade moten pretok prometa in trgovine, in ob zori 20. stoletja, je bil Chingay odpravljena v Singapurju.

Tradicija Ne morem Bodite navzdol

Tradicija je vrnila leta 1972, ko je vlada prepovedala uporabo petard. Si želijo ohraniti navdušenje za kitajsko novo leto, organi oživela Chingay – prenovljena parada potekala okoli HDB stanovanjskih sosesk Singapur, in je bil zelo kitajski v njeno vsebino.

V preteklih letih, kot Chingay povečal v ospredje, je bila parada preselili v bolj uglednih poti in izgubil svojo izključno kitajsko občutek.

Parada je korakala pred mestno hišo in v Chinatown, vendar ni bilo do parade, ki se nahaja na Pit stavbi, kjer je prizadel dobro ravnovesje med spektakel parade sam in številom gledalcev jo gledate.

Več kot 6000 nastopajočih sodelovali v letu 2018 je Chingay, z udeleženci predstavlja Tamil, malajščino in evrazijske singapurske skupnosti, da ne omenjam različnih tujih dejanj, uvoženih posebej za to priložnost!

Kako do Chingay Parade v Singapurju – Navodila za Pit Building

Da bi prišli do Chingay parade, lahko greš na Marina Bay jahanje MRT in izkrcanje na MRT postaje Promenade (CC4 / DT15), nato Izhod A bi pet minut hoje do Pit stavbe. Za več informacij o primernem sistemu dnevnih Singapur, preberite članek o Riding Singapur MRT in avtobuse z EZ-Link kartice .

Chingay vstopnice lahko kupite pri SISTIC (sistic.com.sg), in stroški med SGD 28 do SGD 60. Za več informacij obiščite spletno stran Chingay: chingay.org.sg .

Vam ni treba plačati za ogled parade, ampak brezplačno pogledi ponavadi ne bo tako dober, kot je pogled iz plačanih platformah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *