Skip to main content

Songkran: Festivalul Apei Thailanda

 Songkran: Festivalul Apei Thailanda
Songkran, informal numit „festivalul de apă Thailanda,“ este un marcaj începutul anului nou tradiționale thailandeze eveniment anual. Songkran este cea mai mare sărbătoare din Thailanda și este cunoscut ca cea mai sălbatică lupta de apă din lume.

Laptop, smartphone-ul, pașaport … nu cred că ești cumva scutit de stropire blajin, indiferent ce transportă sau poartă! Planul pentru a se ude și să rămână în acest fel timp de cel puțin trei zile, dacă sunteți oriunde în apropierea sărbătorii.

Din fericire, uzi în timpul Songkran coincide cu temperaturi toride în luna aprilie – cea mai calduroasa luna a anului.

Ce este Festivalul Apei Thailanda?

Oficial cunoscut sub numele de Songkran, festivalul de apă Thai este gata de curățare, purificare, și având un nou început. Casele sunt curățate; statui Buddha sunt transportate pe străzi într-o procesiune care urmează să fie spălate cu apă cu miros de flori. Bătrânii sunt onorat prin turnarea cu respect apa peste mâinile lor.

În locuri, cum ar fi Chiang Mai, vei ajunge să se bucure de a vedea o paradă lungă de statui Buddha purtată prin poarta. De obicei, vizualizarea fiecare imagine ar necesita vizitarea zeci de temple răspândire-out.

Deși adevărata tradiție Songkran este de a stropi cu apă pe oameni, călători și localnici deopotrivă tunuri cu apă Don și găleți pentru a lua „binecuvântările“ la un alt nivel! Dousing sau stropire persoane cu apă semnifică spălarea de gânduri și acțiuni rele. Aceasta le aduce noroc în noul an. Uneori firehoses sunt folosite pentru a într – adevăr se răspândească binecuvântările bune!

Ca procesiuni formale și formalități se încheie, o formulare îmbulzi în stradă pentru a dansa, petrecere, și arunca apă în distracție blajin. Gândiți-vă Mardis Gras cu o lupta de apă. Până ante, multe Thais se adaugă gheață la apa. Ele formează bande și echipe care poartă măști sau banane, în timp ce inarmati cu tunuri mari de apă.

În timp ce în India Holi poate pretinde, probabil, titlul pentru messiest festivalului, Songkran în Thailanda este cu siguranță mai umed de festivaluri din Asia.

Nu-ți face griji, probabil că nu va minte udarea. Temperaturile de după-amiază în luna aprilie (luna cea mai caldă a Thailandei) crește în mod regulat peste 100 de grade Fahrenheit.

Când este Songkran?

Songkran a fost o dată bazat pe calendarul lunar, cu toate acestea, acum datele sunt fixe. Festivalul de apă Thailanda se execută în mod oficial timp de trei zile , începând cu data de 13 aprilie și se încheie la 15 aprilie ceremoniile de deschidere începe în dimineața zilei de 13 aprilie.

Desi festivalul este oficial doar trei zile lungi, mulți oameni iau off de la locul de muncă și se întind festivalul în atâta timp cât șase zile – în special în locuri turistice , cum ar fi Chiang Mai și Phuket.

Atenție: Fiți gata mai devreme! copii ai Excited (și smartphone-ul sau pașaportul) poate stinge lumina zile înainte de începerea oficială a festivalului.

În cazul în care pentru a sărbători Festivalul

Deși epicentrul Songkran este în jurul valorii de șanțul orașului vechi din Chiang Mai, veți găsi sărbători masive în Bangkok, Phuket, și toate celelalte zone turistice.

orașele mai mici și provincii pot sărbători într-un mod mai tradițional, cu accentul fiind pe activitățile de templu, mai degrabă decât orgie beat. Pentru o experiență mai tradițională, ia în considerare vizita Isaan – cea mai mare regiune din Thailanda, în nord-est, care primește mai puțini turiști decât ar trebui.

Songkran este, de asemenea, sărbătorită cu bucurie în Luang Prabang (Laos), Burma, Cambodgia, și în alte părți din Asia de Sud-Est.

Songkran în Chiang Mai

Chiang Mai este cu siguranță locul de a fi pentru cea mai sălbatică celebrarea festivalului de apă. Viața de noapte se dezlantuie acea săptămână. Asteptati mulțimi uriașe și traficul din jurul Gridlock șanțul orașului vechi. Tha Pae Gate va fi epicentrul, cu persoane care utilizează șanțul sau furtunurile furnizate de bare pentru a umple gălețile și arme de apă.

Transport de la Bangkok la Chiang Mai devine foarte ocupat în zilele care au dus la Songkran. Va trebui să ajungă zile în avans, pentru a găsi cazare în apropierea orașului vechi acțiunea. Rezervați biletul de plecare mai devreme, dacă vă așteptați să plece imediat după celebrarea.

Autoritățile se scurge apa rânced din șanțul și umple din nou cu apă curată înainte de începerea festivalului. Indiferent, apa este nimic, dar potabilă, și veți ajunge, probabil, la înghițire o mare cantitate de accident. Asigurați-vă că vaccinările de călătorie pentru Asia sunt la zi! viruși transmiși de apă, cum ar fi conjunctivită (roz ochi) și de stomac probleme sunt frecvente după festival.

Trei reguli importante pentru Songkran

 • Nu arunca apă după apusul soarelui. Vei vedea oameni o fac, dar ele sunt în greșit.
 • Nu stropiți călugări, femeile însărcinate sau copii.
 • Nu scoateți cămașa sau rochie indecenta. În timpul 2016 Songkran celebrarea, un bărbat britanic a fost arestat pentru a lua cămașa!

Sfaturi pentru a vă bucura Festivalul Apei Thailanda

 • Vei primi umed – foarte umed! De fapt, dacă nu te baricada în interiorul camera de hotel, nu intenționează să fie uscat în timpul zilei. Numai călugări, regele, și femeile însărcinate sunt scutite de a fi stropite. Nu contează cât de mult vă motiv sau ce elemente pe care il porti cu tine, ai putea fi atacat de personalul hotelului cu apă imediat ce ieși din camera ta.
 • Songkran a susținut mai mult de cota sa de aparate foto și telefoane. După cum sa menționat mai sus, fie totul rezistent la apa sau lăsați toate obiectele de valoare la hotel.
 • Cazare și transport în Chiang Mai ajunge la capacitate maximă. Ai nevoie pentru a ajunge mai devreme pentru orice speranță de a găsi un loc unde să stea lângă acțiunea.
 • Nu merge desculț. În ciuda eforturilor de a interzice sticle, sticlă spartă se termină peste tot.
 • orgie Drunken este o mare parte a festivalului de apă Thailanda. Asteptati hoardele de oameni de dans și de băut pe străzi. Guvernul local din Chiang Mai, a reprimat tot mai mult asupra comportamentului beat în public. Ai putea fi amendat.
 • Nu conduceți o motocicletă în timpul Songkran! Accidente rutiere și decese – deja foarte ridicate în Thailanda în comparație cu alte țări – mai mult decât dublu în timpul festivalului de apă, mai ales din cauza conducerea sub influența alcoolului. Străinii de conducere pe motociclete nu sunt scutite de la obtinerea stropit. De fapt, acestea sunt adesea direcționate!
 • Songkran este despre distracție și karma bună în noul an! Din anumite motive, care transportă un pistol mare de apă din plastic pare a încuraja oamenii. Nu fi unul dintre labagii care folosește festival ca o scuză pentru a acționa ca un bătăuș ( de exemplu, stropirea cu oameni pe timp de noapte sau fotografiați în interior în afaceri). În regulile obișnuite de etichetă thailandeze se aplică în continuare. Nu face pe alții să -și piardă fața sau devin jenat pentru că au văzut ai pierdut calmul într – o luptă de apă.

Sărbătorind Festivalul Apei Thailanda

 • Păstrați o atitudine bună! Fun-iubitoare Taisia ​​și turiștii te vor stropi cu apă – nu va suparati sau se simt individualizata. Haos umed este parte a celebrării. Nu merge, dacă nu intenționați să participe.
 • Fie obține o găleată – nu va fi în jurul valorii de mai multe gratis – sau să negocieze pentru a cumpăra un tun de apă de pe piață, astfel încât vă puteți alătura distracției. Tie un șir de caractere pe galeata, astfel încât să puteți umple de butoaie de apă mai repede.
 • Cu toate locuri gălăgioși, cum ar fi Khao San Road în Bangkok poate fi o excepție, de obicei, stropirea se oprește la apusul soarelui, când temperaturile scad ușor. Chiar și încă, unele petrecăreții vor încerca în continuare să vă stropi după apusul soarelui.
 • Fii sigur. conducerea sub influența alcoolului este o problemă gravă în timpul Songkran. Pietonii sunt lovit în mod regulat de vehicule. Fii atent la traversarea drumului sau în timp ce în picioare la intersecții.
 • Deși stropi de apă este distractiv pentru toată lumea, amintiți-vă că Songkran este de fapt un festival religios. Stai departe de calea închinători la temple și altare. Dacă vizitați un templu, arată respectul cuvenit.

Salutări Songkran

Modul tradițional de a dori cineva bine la Songkran și de a face pace după stropirea lor este cu SAH-wah-dee Pee mai , ceea ce înseamnă , practic , „An Nou fericit.“ Se poate spune acest lucru ca un salut de bază în timpul Songkran sau după ce saluți pe cineva în limba thailandeză.

Mai mult decât probabil, veți auzi , de asemenea , Suk san wan Songkran : “fericit zi Songkran” (pronunțat Suke sahn Wahn cântec Kran) , ceea ce înseamnă

Alte Ritualuri În timpul Songkran

Împreună cu stropire sau se aruncă apă, câțiva oameni locale pot fi pete pulbere de culoare albă sau lipiți pe alții. Pasta este de obicei periat ușor pe obraji si frunte. Simbolic, ea Secții de pe ghinion. Nu vă faceți griji: Pasta trebuie să fie solubil în apă, astfel că nu va pata hainele.

Un alt ritual Songkran vechi este de a lega siruri de caractere binecuvântate ( Sai sin ) la încheieturi oamenilor. Dacă cineva se apropie cu un șir de caractere a avut loc la un capăt la capăt, să extindă încheietura mâinii , cu palma îndreptată spre cer. Ei vor lega pe noul brățară (acestea sunt , de obicei , subțire, siruri de caractere de bumbac binecuvântate de călugări) și spun o scurtă binecuvântare. Tradiția este de a lăsa corzile până când se rup sau cad pe cont propriu. În cazul în care acestea devin prea urât să poarte, încercați să le dezleg , mai degrabă decât tăiate (nu doriți să rupă noroc).

Purtarea haine colorate este o tradiție în timpul Songkran. Turiștii și localnicii adesea poartă viu colorate, înflorite „tricouri Songkran“ pentru a sărbători. Vei gasi o multime de tricouri Songkran înceapã disponibile pentru ieftine.

Cum sa Evitati uzi în timpul Songkran

Nu poți! Dacă nu ascunde în interior , timp de trei zile, puteți reduce doar soakings de a merge undeva rural , unde apa este presărat atât mai mult aruncate. Chiar și atunci, în locuri cu mai puține farangs (străini), s -ar putea fi văzută ca o țintă prioritară.

Da, în mod constant având apă, uneori, răcită cu peste cap dumping-gheață poate testa răbdarea cuiva după a doua sau a treia zi. Uita încercând să se așeze, să citească, sau să lucreze în orice unitate în aer liber.

Ultimatumul este simplu: Dacă nu doriți să se ude sau se alăture celebrării haotice, nu merg nicăieri în apropierea Songkran! Fie planul de a se alăture în luptă și să se distreze sau să aștepte afară celebrarea în altă parte.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *