Spisning ved Singapores Blok 51 Gamle Lufthavnsvej Food Centre

Posted on

 Spisning ved Singapores Blok 51 Gamle Lufthavnsvej Food Centre

Katong oprindelige Hawker Food Experience

Det kan ikke ud af meget: ved første øjekast, det ligner en række boder stuvet sammen i jordoverfladen af en parkeringsplads bygning. Men denne samling af madboder sker for at være en af de mest populære offentlige hawker centre på øen, udkonkurrerer de andre i uformelle meningsmålinger .

Da det åbnede i 1973, har Den Gamle Lufthavnsvej Food Center vært nogle af de fineste familie hawker virksomheder, der sælger næsten legendariske satay bee Hoon, char kway teow, og rojak. I dag, 168 boder udgør hawker center komponent i stueetagen, der sælger billig men liflig Singapore og internationale favoritter. Du behøver kun at bruge omkring SGD 5-7 (omkring $ 4 til $ 5,50) til en mave-sprænge måltid på Old Airport Road Food Centre: awesomely stor værdi typisk for Singapores hawker centre.

Din guide blev bragt til Den Gamle Lufthavnsvej Food Centre ved Makansutra og dens grundlægger, Singapore mad entusiast KF Seetoh. “Gamle Lufthavnsvej har eksisteret i meget lang tid, det har fået meget god mad, et meget godt ry,” Seetoh fortalte os, da vi ventede på vores ordre. “Du får ting fra morgenmad hele vejen til Nadver og der er en enorm parkeringsplads ved siden af ​​det -. Det er en af ​​de vigtigste faktorer for en god hawker center Alle gode hawker centre har fået enorme parkeringshuse..”

Seetoh derefter bestilt fire Gamle Lufthavnsvej favoritter til os, hans gæster: billeder og en redegørelse for spiseforstyrrelser erfaringer følger i de næste par sider.

  • Hvordan man kommer derhen: Gamle Lufthavnsvej Food Centre ligger i Katong kvarter øst for Marina Bay. Ride the Singapore MRT og fra borde på Dakota MRT Station (Circle Line, CC8). The Food Center er 140 yards vest for stationen exit. Gamle Lufthavnsvej Food Centre på Google Maps. For mere om brug Singapores effektivt transportsystem, læse om Riding Singapores MRT og busser med EZ-Link-kort.
  • Nærliggende boliger: omegnen af Katong, hvor Den Gamle Lufthavnsvej ligger, sker for at være vært for nogle af Singapores top budget Hoteller – se en liste over Katong og Joo Chiat budget hoteller for detaljer.
  • Hawker historie: For mere om Singapores gadesælger kultur, læse vores introduktion af Singapore hawker centre, eller tjek vores liste over top ti hawker centre i Singapore. For en Singapore begivenhed, der sætter fokus på verdens bedste street mad, tjek dette: Verdens Street Food Congress indkalder i Singapore.

Svinekød og kylling Satay ligesom bedstefar bruges til at gøre

Chuan Kee Satay
# 01-85 Blk 51 Old Airport Road Food Centre
Åbne aftener: 06:00 til 22:00 (tidligere, hvis udsolgt før 10); åben fra 13:00 till udsolgt på søndage; lukket mandag og torsdage
Du kan finde satay i alle hjørner af Singapore, men for virkelig særlige satay – den slags, der gør din singaporeanske bedstefar øjne glimt med minderne om omvandrende hawkers ristning og salg af ting fra vogne på gaden – du går til Chuan Kee Satay, som serverer grillet svinekød spyd serveret med en side af skiver løg og agurk.

Det er ikke satay uden peanut sauce; Chuan Kee serverer en tyk peanut og ananas sauce, beregnet til at blive hældt over pindene før du graver i (se ovenfor). Hørt af andre boder, der sætter ananas i deres satay sauce? Fandt du ikke tror det, men Chuan Kee leverer. KF Seetoh selv giver to tommelfingre op: “den slags peanut sauce, vil nogen elske, det er bare så dejligt!”

Vi blev serveret pinde af svinekød og kylling satay; sidstnævnte er mere almindeligt i Malaysia og Indonesien, både muslimske lande, der har tendens til at undgå svinekød. (Læs om indonesisk sad ayam, eller denne ene om en sate ayam mester i Jakarta.) “Svinekød satay [er] ikke almindelig i landet af satay, som er Indonesien,” KF Seetoh fortæller os. “Dette er en kinesisk og Peranakan [stil] svinekød satay.”

“Satay kødet er mørt og ikke alt for svært at bide, og det har en balance af magert og fedt kød, som gør det til en sand fornøjelse,” fosser Dr. Leslie Tay , frodig Singapore mad blogger bag jeg spise, jeg Shoot, jeg post . “Den peanut sauce eller satay sauce har også ananas i det, som er ganske sjældent … Jeg føler, at dette tilføjer mere dybde til satay. Absolut anbefalet!”

The Crocodile Kongens Croc Kød i sort peber Sauce

Singapore Kong Crocodile
# 01-134 Blk 51 Gamle Lufthavnsvej Food Centre
Open til frokost indtil 9m eller indtil lager løber ud, hvad der kommer først
Tlf: +65 8313 4233, sgkingcroc@gmail.com

Guide note: Singapore kong Crocodile stall er nu lukket.

Hvis filmen “Peter Pan” har du ondt af Kaptajn Klo og vred på krokodillen, kan du anrette psykisk hævn på Old Airport Road ved at bestille en dampende tallerken af ​​krokodille kød wok-stegt i sort peber sauce.

“Singapore Kong Crocodile” (forkortet til “SgKingCroc” i skiltning), styret af Singapores “Crocodile King” Tony Tee, har specialiseret sig i kogt krokodille kød serveret i en række forskellige måder: bortset fra den stir-fried kød nævnt ovenfor Kongeriget også dispenserer croc kød grød, croc nudler, og croc kød bak Kut. Der er masser af efterspørgsel efter Mr. Tee finurlige produkt, som stalden sælger en anslået 30 til 40 kg krokodille kød på en given dag.

Kødet er helt lovligt, stammer fra den lange Kuan Hung Crocodile Farm i Kranji, Singapore. The Farm huse omkring 9.000 saltvandskrokodiller; skindene høstes til modehandlerinder i Europa og Japan, mens kødet sælges lokalt, for at initiativrige gadesælgere som Mr. Tee.

Det smager som svinekød, denne krokodille kød: som søde, sarte svinekød medaljoner med masser af fordele giver smelter i munden som du tygger. Bedre endnu, er det endnu sundere end dens smag analog: “Crocodile er helt naturligt, og de sælger det med jævne supermarkeder – lavere kolesterol end svinekød og oksekød.”

Tempura-Fried Durian du lærer at elske (Virkelig!)

Chi Shuang Shuang
# 01-51 Blk 51 Gamle Lufthavnsvej Food Centre
Open til frokost indtil lager løber ud
Denne beskedne stall i Den Gamle Lufthavnsvej sælger goreng Pisang (stegte bananer), men deres hemmelige våben er en sønderlemmende lækker goreng durian , beklædt i tempura rasp og stegt til dyb, gylden perfektion.

I tilfælde af at du ikke prøvet den storslåede durian frugt, godt, det bedste jeg kan sige er, at det er en erhvervet smag. Første gang spisere af durian kan blive overrasket, når de bider ned i goreng durian – jo, det er ren durian kød under denne sprød tempura hud. Den durian kød nedenunder er unægtelig frisk og cremet, siver ud med hver bid; vi måske bare blive enige om at være uenige om aroma er sundt eller ej.

Denne form for durian forberedelse er ikke ligefrem original: “[Det er den] samme slags ting, du finder i restauranter – friturestegt durian, det er ikke nyt,” forklarer KF Seetoh. “Han frøs frisk durian kød, voldsramte det og stegt det. Men jeg har aldrig set dette i en hawker, og deres er meget god!”

En forfriskende asiatisk Ice Drink – soursop Juice

Lim Hin Assorted Cut Fruits & Frugtsaft
# 01-136 Blk 51 Gamle Lufthavnsvej Food Centre
Open til frokost indtil 21:00 eller indtil lager løber ud, hvad der kommer først
Tlf: +65 8224 8552

Lad os sige, din reaktion på durian ligner Andrew Zimmern er – vi forstå, hvis din reaktion på at prøve en anden eksotisk sydøstasiatiske frugt er ikke meget begejstret. Men vi lover: du vil ikke blive kæmper for at holde soursop saft ned. Faktisk er vi vædde på du vil tigge om sekunder!

Soursop ( Annona muricata ) producerer en frugtkoed, forsumpet saft, der smager som en mellemting mellem æbler og citroner. Frugt bar Lim Hin serverer soursop saft i store plastikkrus med is – ideel til at overhælde flammerne enhver krydret mad kan have efterladt i munden!

Ejeren, James Fua, der anvendes til at sælge sin soursop saft på en stall nær Singapore Botanisk Have; efter at området blev saneret, James flyttede sin drift til Den Gamle Lufthavnsvej, hvor hans saft stadig tjener fans fra en ny generation af hawker entusiaster.

I modsætning til andre soursop sælgere, James gør ting frisk hver dag, undgå brug af konserverede eller nedkølet ting. Drikke James’ soursop juice kræver brug af et sugerør og en ske, da han viser KF Seetoh i en video.