Spisning ved Singapores Bukit Timah Hawker Centre – Hvad at spise?

Posted on

 Spisning ved Singapores Bukit Timah Hawker Centre

En lille Hawker Centre med masser af Bite

Så vidt Singapores hawker centre går, Bukit Timah Market & Food Center kører på den lille side: 84 boder, der dækker den anden etage af en forstæder kompleks langs hjørnet af Upper Bukit Timah Road og Jalan Jurong Kechil.

Ligesom de fleste af de ældre hawker centre (stedet blev bygget i 1975), en våd marked indtager den nederste etage, mens Hawker magi sker ovenpå.

På trods af den lille størrelse, besidder denne Bukit Timah hawker center en række meget omtalte om hawker båse; de bedste af dem bære deres mediedækning på deres ruder som badges af ære. Hvis du går ind med ingen til at guide dig, kan du vælge det bedste sted at spise, enten ved en) på udkig efter den længste linje, eller b) på udkig efter de mest overbevisende presseklip.

Generationer af Hawkers på ét sted

Makansutra og dens grundlægger, Singapore mad entusiast KF Seetoh, har meget at sige om stedet og dets historie.

“Nogle retter er meget berømt her – disse hawker centre har sgu blodige gode hawkers,” Seetoh forklarer, siger, at mange af disse hawker operationer har været i spil til flere generationer. “Disse boder har været i drift længe før hawker centre blev bygget – disse mennesker går tilbage generationer, vil sønner bringe deres sønner.”

En Noodle ret lavet (og perfektioneret) i Singapore

KF Seetoh er ikke i tvivl: de fleste af Singapores mad repertoire kan have været lånt fra hele verden, men han er overbevist om, at satay bi Hoon er “helt opfundet i Singapore.”

“Du kan ikke finde dette andre steder i verden, måske i vores tættere kulinariske nabo, Malaysia,” forklarer Seetoh. “De tager risvermicelli [nudler], og derefter de slather det med peanut sauce, der har fået kinesisk-stil lager kogt i det. Savory, ikke så sød, og de sætter skaldyr og alt det der.”

Sin Chew Satay Bee Hoon ( Stall # 162, tlf: +65 98.260.782) passerer både den langliner test og presseklip test: på en given dag, køen til deres satay bi Hoon ligner Apple fanboys foring op til den nyeste iPhone release, og glødende anmeldelser fra hele punkt på denne stall for nogle af de fineste satay bi Hoon i Singapore.

Dette Satay Bee Hoon er Slurpy, Messy Fun

Dette er, hvad du får med dine rækkefølge: risvermicelli nudler badet i en rig, brun, mildt krydret satay sovs. Ja, satay – det er ikke langt fra den peanut sauce, der typisk ledsager en servering af asiatiske kød spyd, formuleret til at gå godt med nudler.

De peanuts i saucen er temmelig groft formalet, og hele skålen er garneret med rejer, hjertemuslinger, fisk,  Kang Kong  (vand spinat), og  tau Pok  (stumper af stegt tofu).

Takket være de generøse proportioner sovs til nudler, Sin Chew s satay bi Hoon er eminent slurpable og kan gøre noget rod, hvis du ikke passer på. Risikoen for snavset tøj er værd måltidet.

Ingen “Gulerødder” i denne lækre gulerodskage

På trods af navnet, er der ingen gulerødder i singaporeanske “gulerod kage”, eller chai slæb kway . I Hokkien, den hvide radise ( daikon ), der anvendes i chai blår Kway aktier meste af sit navn med den almindelige gulerod (som bliver bare en enkelt ekstra stavelse skelne det fra daikon slags).

Den hårdtarbejdende “onkel” der arbejder  Han Zhong gulerodskage  (stall # 02-185, tlf: +65 64.685.398) er søn af den mand, der startede det hele, en af de første chai blår Kway hawkers i landet. Seetoh husker at have faderens gulerod kage i 80’erne – så godt som det foreliggende produkt drejer, den oprindelige var “tre verdener fra hinanden,” som Seetoh udtrykker det.

“Det er ikke i ingredienserne, er det på den måde, du steger det,” forklarer Seetoh. “Hvordan kan du passere ned teknik? Du kan passere ned opskriften, men du kan aldrig gå ned teknik! Ligesom, hvornår du stopper stegning dem syltede daikon og begynde at blande det? Disse ting er meget vanskeligt at undervise.”

Gør singaporeanske gulerodskage

Den næste generation Hawker er stadig en ekspert: i en kæmpe pande, han hældte en stor mængde kubik “gulerod kage” og placeret en bunke Chye poh (syltede radise) med hvidløg – efter sautering og blanding partiet, det Hawker hælder en stor mængde af piskede æg på panden, drukning den kombinerede gulerod kage / Chye poh. Han skærer derefter den store kage i betjener størrelser og ladles hver på en plade.

Med overmål af krypterede æg i gulerodskage, fadet viser sig lidt omelet-ty, sprøde på kanterne ved gadesælger. De store stykker af Kinaradise giver en fremragende lærred for smags- højdepunkter leveret af hvidløg, Chye poh og klat sambal (chili sauce) på siden.

Introduktion til Bukit Timah Market & Food Center

Bukit Timah Market & Food Center ligger på 51 Upper Bukit Timah Road i Clementi by, et boligkvarter omkring 10 miles nordvest for Marina Bay. Den nærmeste MRT Station er Clementi (øst-vest Line, EW23), omkring 1,8 miles fra Food Centre.

For at finde en bekvem offentlig transport rute fra din placering i Singapore, besøge  gothere.sg  og indtaste punkterne A til B på almindeligt dansk (dvs. “Orchard Road til 51 Upper Bukit Timah Road”) – hjemmesiden vil foreslå den hurtigste kombinerede bus-MRT rute til hawker center. Bukit Timah Food Center på Google Maps .

For andre fødevarer indstillinger i chow-gal Singapore, så tjek denne liste over top ti hawker centre i Singapore. For mere om brug Singapores effektivt transportsystem, læse vores artikel om Riding Singapores MRT og busser med EZ-Link-kort.