Skip to main content

Stvari, da bi se izognili v Bangkoku

10 Hodim Napake na Izogibajte Medtem ko se v Bangkoku

10 Hodim Napake na Izogibajte Medtem ko se v Bangkoku

Obstaja nekaj stvari, da bi se izognili v Bangkoku, da je pot do prve zaposlitve potnike v hitrem tempu prestolnici Tajske. Kot pri vsakem velikem mestu, se je krivulja učenja, preden iskanju udobno utor. Mesto angelov je način fleecing prvi oldtimerja z WAI in vljuden nasmeh.

Na srečo, kljub slovesom pa Bučan, Bangkok, je zelo varen v primerjavi z drugimi mesti enake velikosti. Večina teh potencialnih pasti v Bangkoku vam bo samo stalo časa in denarja. Biti pripravljen, preden bo prihod pomagal izogniti nekaj najbolj znanih newbie popotnik napak v Bangkoku.

1. da ne bodo uporabile za Skytrain

Bangkok Skytrain sistem je odličen, vendar mnogi potniki so neodločene izkoristiti. Na srečo je povišana železnica je prvi timer prijazno in enostavno dovolj, da ugotovimo. Verjetno ne bodo imeli niti za spremembo proge.

Zemljevidi so objavljene, in vozovnic stroji so lahko razumljive; ustavi jasno napovedala, na vlakih, čeprav se lahko naglas vas presenečenje. Pokritost je omejena le na nekatere dele Bangkoka, vendar Sukhumvit je eden izmed njih. BTS Skytrain vas ne bodo dobili na območju Khao San Road, ampak to je še posebej uporabno za premikanje med priljubljene nakupovalnih centrov.

Uporaba stroške, Skytrain le nekaj kovancev za premikanje. Ne samo, da je cenejši od tal prevoz, se boste počutili dobro, o tem, da ni zaljubljen v večno gridlocked prometa na bulvarju spodaj.

2. Kako v promet brez pogajalskih

Eno pravilo Število zemeljskega potovanja velja za vse destinacije, ne le Bangkok: vedno pogaja vozovnico ali izvedeti ceno pred dobili v notranjosti.

Ko ste v tuk-tuk ali s taksijem, in na poti, lahko voznik vprašal za vsako ceno, kar si želijo. Možnosti so plačljive ali izvršitev stunt roll iz premikajočega se vozila.

Taksiji v Bangkoku imajo običajno metrov; trdijo, da prav na znak. Toda vozniki bi veliko raje pretvarjajo, merilnik je pokvarjen in zahtevajo večjo fare. Vozniki patruljiranje turističnih območij za naivnih turistov, bo balk – ali v celoti zavrniti – uporabiti metrov, trdijo, da je “promet” ali “Rush Hour” razlog.

Izogibajte podpira nepošten taksisti. Namesto, toča svoj taksi, vztrajajo skozi okno, da je voznik uporabi meter, nato pa noter. Bodite potrpežljivi: boste morda morali ustaviti nekaj taksijev ali hoditi vogalom turistične traku, vendar boste na koncu dobili pošteno vožnjo.

3. Dogovor na Naj vaš Tuk-Tuk Driver Stop

Ob vožnji tuk-tuk v kaotičnega prometa v Bangkoku je sestavni del doživlja City of Angels. Moraš okus zrak, in ni boljšega načina, da vzorec onesnaževanja Bangkoka kot sedi za ponorelih voznik tuk-tuk.

Pršilni zvoki in divji vožnji so vse del zabave. Toda eden od najstarejših prevare v knjigah, je za vaše voznika, da vas prosim, da nekje ustaviti. V zameno za hitre postanke v več trgovin, naj bi brez pritiska za nakup, boste dobili zelo diskontirani vožnjo.

Trgovine zagotovo ne bo krajev, ki jih želite pokroviteljski; Cene so napihnjene za plačilo provizij vozniki. Ne izgubljajte časa, boj proti off prodajalci: pogajanja za pravo vožnjo tuk-tuk, in da je jasno, da si ne želijo nobenih postankov. Če želite najti pošten voznik tuk-tuk, toča en sam. Ne uporabljajte tuk-Tuks parkiranih v bližini turističnih točk.

Za turiste, tuk-tuks ponavadi ni veliko cenejši kot odmerjeno taksijem. Ali je za izkušnje, ampak uporabljajo taksiji, če vam je ljubše, klimatska naprava, varnost in udobje.

4. Nakup Poceni Bucket Pijača

Backpackers v Aziji radi svoje vedro pijače, in na površini se zdi ta barvita pesek vedra kot dober dogovor. Za približno US $ 5, dobiš precejšen vedro ledu, alkohola, in mešalnik.

Čeprav je original “tajska vedro” je Sangsom (lokalni rum), močan Thai Redbull – Redbull izvira iz Tajske – in koksa, zdaj vaša domišljija je meja za izmisslja prevelike koktajle. Vendar pa je ulov.

Večina žlice za prodajo v barih ob Khao San Road ponujajo zelo malo bang za denar. Boste dobili dovolj lepljive sladke mešalniki poslati sladkorja v krvi v jadranju, vendar zelo malo alkohola. Najboljši scenarij, so izdelani z zelo poceni žganja, ki so se zlili v različne steklenice.

Počakajte, da uživajo te žlice v lepih otokov, kjer izvira.

5. Kajenje na napačnih mestih

Če kadite, bi morali vedeti o dolgotrajnega policijskega prevara v Bangkoku. Od vseh stvari, da bi se izognili tem v Bangkoku, ne kadim na napačnih mestih!

Vedno iščejo odobrenega za kadilce; pepelnik prisotna je dober pokazatelj, vendar ne vedno. Samo zato, ker domačini in taksisti so kajenje – in spustite svoje cigarete na pločnik – ne pomeni, da ne boste nikoli kaznovani za to isto.

Policija se pogosto ustanovijo objave na pedways nad Sukhumvit bankrotiral turiste za spuščanje cigaret. So posebej paziti področja Sukhumvit in Khao San Road.

Posode in pepelniki so namenoma odstranili olajšati več glob – ki gredo neposredno v žepe.

6. Ne Ob dovolj denarja iz bankomatov

Pristojbine za transakcije na bankomatih na Tajskem da bo do leta v leto.

Vsi bankomati zdaj zaračuna US $ 6-7 na transakcijo poleg koli devizni pristojbine vaših bančnih stroškov.

Čeprav Tajska je še vedno nekoliko poceni destinacija, gotovina v blagajni kaže, da gre hitro. Vzemite toliko denarja, kot je mogoče, da bi se izognil plačilu za več transakcij. Doplačila ATM na Tajskem hitro sešteti.

Tudi z pretirane pristojbine, so stroji še vedno pestijo s kartico posnemanjem naprav, ki lahko ukradejo vaše podatke. Poskusite uporabiti bankomate znotraj bančnih podružnic ali vsaj v dobro osvetljenih mestih, kjer tatovi ne bi mogla zlahka dostopajo do stroja.

7. jesti v hotelu

Bangkok je neverjetno hrano scene – ampak to je gotovo izven vrata vašega hotela. Delicious tajski rezanci niso edina možnost: boste našli mednarodne kuhinje od vsepovsod – tudi pristne suši izkušnje.

Preveč potniki bi napako prehranjevanja v hotelu, bodisi zaradi domačnosti in udobja. Ne izgubljajte en sam obrok v Bangkoku!

Boste našli veliko več zanimivih ponudb za veliko boljše cene na ulicah. Ne bi napako plačal za precenjeno, neverodostojnih hrano, če nimaš druge izbire.

8. Ne barantanje za boljši Cena

Kot pri drugih mest v jugovzhodni Aziji, Tajska ima kulturo pogajanja. Lahko zaprosi za popust na precej dobro vse razen hrane in vode. Tudi svojo nastanitev lahko ponudi boljšo ceno, če si vprašal.

Cene označena kot “fiksno” v pravih trgovskih centrih je pogosto mogoče pogajati. Boste imeli boljši strel na popust, če kupite veliko vaših spominkov iz istega kraja. Da bi dobili pošteno ceno, boste morali trdo pogajati v krajih, kot vikend trgu Chatuchak.

Ne pogajanjih o cenah, saj veliko turistov stori, dejansko vozi lokalno inflacijo in kulturno mutacijo. Uživajte v lokalnih trgov, potem vem, kako, da se pogaja za popust na pravi način: z nasmehom.

9. pustite dragocenosti v prtljage na Night Bus

Na nočni avtobusi iz Bangkoka na tajskih otokih na jugu, skupaj z avtobusi iz Bangkoka v Chiang Mai, so pestile s drobnih krajo desetletja.

Bus spremljevalk plazijo v prtljažni čakanje, saj je avtobus premika in se pomaga pri majhnih predmetov iz prtljage. Potniki ne opazijo stvari manjkajo naslednje jutro še dolgo potem, ko se je avtobus zapustil.

Naj vse vrednosti z vami na svoj sedež, in ustrezno pakiranje vaše spravljeno torbe. Stvari, kot so britvice, svetilke, USB polnilci in celo za zaščito pred soncem so mamljive tarče pogosto pustili v hrambo prtljage.

Nasvet: Čeprav se morate prijaviti tatvine na turističnih policiji, ne pričakujem nobene legitimne pomoč whatsoever. Desetletje pritiska na avtobusnih podjetij prinesla le “mi nismo odgovorni” znaki.

10. Ne Ob River Taxi

Ena od največjih napak potniki bi v Bangkoku je ne izkoriščajo reki Chao Phraya za pridobivanje okrog.

Čeprav so taxi ladje, ki plujejo na široko reko malo težje za navigacijo od Skytrain, ne pridejo druge zanimive dele mesta – vključno Chinatown.

Ne dovolite, da hrup in kaos vas (spremljevalk udarec piščalke, in potniki imajo zelo kratek čas za skok na platformi) ustrahovati; reka taksiji so zelo ekonomične za pridobivanje okrog. Plus, boste dobili, da uživajo zanimivo pokrajino na poti!

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *