Skip to main content

Stvari je treba vedeti o MBK Center Mall v Bangkoku

Nasveti za uspešno nakupovanje na MBK center


MBK center Bangkok notoričen blazen mega center, ki privabi več kot 100.000 kupcev na dan. Tako ljubil in sovražil, ki jih proračun popotnika, MBK je go-nakupovalni center na Tajskem za ljudi, ki so bolj resno o nakupu, kot je videti.

Ko MBK odprli leta 1985, je bilo največje nakupovalno središče v Aziji. Od takrat so se mnogi centri na Tajskem prekosili MBK velikosti – zlasti najbližji CentralWorld, deseto največje nakupovalno središče na svetu. Toda zapuščina in ugled MBK je nadaljevati. Domačini še vedno strpati v MBK vsak dan v tednu, predvsem zato, ker so cene nižje kot v drugih centrih, ki se osredotočajo bolj na luksuznih blagovnih znamk.

Nekaj ​​dobrih poslov je mogoče najti v MBK, vendar le, če ste dovolj potrpežljivi teči rokavico ponaredkov in predragih blago v 2000-trgovino notranji labirint. Nadenite si nakupovanje igre obrazu – boste potrebovali!

1. MBK Stojala za Mah Boon Krong

“MBK” je namig polnim imenom The Mall je, Mah Boon Krong. To se imenuje v čast staršev načelnika razvitih, Mah in Boon Krong.

Kipi, ki jih vidite v pritličju v bližini centra so Mah in Boon Krong.

2. Najboljši način priti do tja

MBK center se nahaja na stičišču Rama I Road (Sukhumvit Road postane Rama I Road) in Phaya Thai Road, zelo blizu trga Siam – dom Siam Paragon in Siam Center. Če hoje od trga Siam, zvišan način za pešce omogoča vstop v MBK v drugem nadstropju.

Taxi iz območja Banglamphu (Khao San Road in Soi Rambuttri) bo stala med 60 – 100 baht, odvisno od razpoloženja svojega voznika in prometa – kar je neizogibno grozno v Bangkoku. Taxi in tuk-tuk vozniki, še posebej tisti, parkiranih na koncu ulice, radi flisa potnikov, ki gredo od Khao San Road za MBK. Bodite pripravljeni na boj za meter ali pogajanja o fare. Ti si dejansko veliko bolje označitev voznik, ki gre dol, kot se ukvarjajo s prevozom mafije parkiran zunaj.

Če ste prebivajo na območju Sukhumvit Bangkok, imaš jo je dala. Samo sami priti do najbližje postaje BTS nadzemne, peš ali s taksijem, nato pa z vlakom do postaje National Stadium. Sledite oznakam za MBK, ko zapustite postajo. Da bi se izognili prenos vlak, lahko samo izstopijo na Siam postaje in hodi 10 minut proti zahodu do MBK.

Boste morali skozi varnostno vrečo preveri vsakič, ko vstopijo MBK. Iskanje je precej Vplivati, vendar samo v primeru, ne vzemite srečno potovanje nož z vami.

Prevara Opozorilo: Policija pogosto dajejo potnikom globe na kraju samem za kajenje na napačnih mestih zunaj MBK. Tuk-tuk vozniki lahko premetavala cigaret na tleh, le nekaj metrov stran, saj je v redu napisano, ampak turisti so usmerjeni. Če kadite, ostanejo v bližini peščica izbranih pepelniki.

3. MBK ni vedno poceni

MBK ima sloves enega izmed najcenejših centrov v Bangkoku, vendar to ni vedno tako – še posebej za lokalne spominke. Na srečo, je dovolj konkurence znotraj MBK za iste predmete, ki jih lahko pogajajo in prodajalna okrog, da bi dosegel dobrih poslov.

Na splošno velja, barantanju cene ni vedno prijetno postopek za zahodnjake. Pogajalski za popust v ustreznem nakupovalni center se zdi še bolj nerodno, ampak to je edini način, da se prepreči pridobivanje odtrgali v MBK.

Ni vse postavke, ki so po dogovoru, vendar so mnoge. Boste morali zanesti na instinkt; sprašuje, če lahko trgovina popust nekaj nikoli ne boli. Ne verjamem, da je to znak pomeni fiksno ceno; mnogi prodajalci, predvsem v zgornjih nadstropjih, ki so že ceno elemente, ki omogočajo neko pogajalsko sobo. Poskus, da bi pogajanja o cenah v Tokyu, štiri-zgodba veriga veleblagovnica s pravilno checkout stez, verjetno ne bo delovalo!

Kot ponavadi, začne vse interakcije, ki jih ponujajo prijazno pozdravite v tajskih in po toliko pravil lepega vedenja, ko se spomnim.

Nasvet: Ne kupujte na prvem mestu vidite nekaj. Najem je dražji za trgovine na nižjih ravneh, še posebej tiste, bližje k vhodu. Morda boste videli isto postavko kasneje manj v višjih nadstropjih. Če ne, lahko vedno zgrabi, kaj ste videli na poti ven.

4. Boste morajo biti zelo bolnika

MBK center, lahko predvsem ob vikendih, povzamemo z eno besedo: norost – osem nadstropij z več kot 2000 trgovin v njej.

Več kot 100.000 kupcev pogoste MBK vsak dan, kar je prispevalo k kaos v notranjosti. Včasih pop-up dogodki, kot so Muay Thai napadi in modne revije dodati v blaznost.

Priti v pravo miselnosti, objemu izkušnje in Naleteli svojo pot skozi Napeti. To je del zabave MBK. Če iščete nekaj elbowroom v bolj “civilizirani”, ki določa, kjer ravni krvnega tlaka ne letijo, nad glavo, da Siam Paragon ali Terminal 21 namesto.

Če na resno nakupovalni misijo, pojdite na MBK prej (vrata se odpirajo ob 10. uri, vendar ne vseh trgovinah bo odprta) na delovni dan, da bi se izognili nekaj gneče. Mall vedno postane širša v poznih popoldanskih urah in se popolnoma poplavljene ob koncu tedna z domačini, ki so prišli, da bi jedli, trgovine in družijo.

5. MBK je za več kot le nakupovanje

Videti je “pravi” Tajska vedno ne pomeni, kaže kamero na vodni bivoli na podeželju. Čeprav MBK privablja veliko turistov, primarni strank je še vedno lokalna. Mega center morda ne ujema z razglednico paradigma turisti imajo pogosto, vendar je to kos resničnega življenja v prestolnici.

Oglejte si arcade v zgornjem nadstropju gledati lokalne teens, ki imajo pišu konkurenčni na plesne igre; pridruži se, če ste dovolj pogumni. Boste videli ostro oblečeni poslovneži govorijo trgovino v hrano sodišče, pari na datume zunaj kino, in veliko študentov “MALLING” z mehurček čaj pijače v roki.

Če potrebujete počitek, velik kino v zgornjem nadstropju kaže filmov v angleškem jeziku s tajskimi podnapisi. Vstopnice za nove izdaje so le okoli US $ 5 za premium sedežev!

Z dobrim časovni okvir, lahko ujeti enega od prostih Muay Thai borbe in kulturnih oddaj občasno potekala na MBK. Prihajajoči dogodki so običajno objavljeni na spletni strani MBK .

6. Ponarejanje prekašajo avtentičnem blagu

Pozabite na idejo, da je vse, kar je za prodajo verodostojna samo zato, ker ste nakupovanje v trgovini, namesto da nekateri vse, gre na prostem trgu -, da ni tako. Od čevljev in dišave za iPhone, MBK center je preobremenjeno s ponaredki, ki se peddled včasih le malo pod ceno avtentičnih kolegi.

Ugotoviti, kaj je verodostojna in kaj je knock-off ni vedno enostavno. Poglej več predmetov tesno za pomanjkljivosti. Precej dobro vse ime blagovne znamke oblačil, pasovi, ure, čevlje, torbice in prtljage je mogoče domnevati ponaredek, razen če so bila prodana v svojem blagovno znamko trgovini. Kupi da North Face flis iz uradne North Face trgovini, ne od tretje osebe – v nasprotnem primeru, boste na koncu s Severno Farsa namesto.

Izogniti številnih piratskih filmov in programskih paketov, ki so naprodaj. V najboljšem primeru, mnogi ne bo delovala pravilno, ali bodo nizke kakovosti. Velik del razpokan programske opreme za prodajo vsebuje vstavljeno zlonamerne programske opreme. Tudi meje prečkajo s piratskih filmov, bi dejansko dobili boste kaznovani.

Razen če ste zlatar z dobrim očesom, niti ne razmišljam o nakupu zlata ali dragih kamnov na enem od številnih trgovin.

Nasvet: Ali nekaj resnih skrbni pregled, preden velik tech nakup (npr, prenosni računalnik, pametni telefon, SLR fotoaparat, itd). Ne bodo vsi proizvajalci čast garancijo, če je bil proizvod v državi kupili izven svoje.

7. MBK ni edina možnost

Preden bo preveč pod stresom ali preobremenjeni, ne pozabite, da je MBK le eden od neštetih nakupovalnih možnosti v Bangkoku. Če niste navdušeni nad nakup, ali ne zdi, da ste dobili pošteno ceno, ne kupujejo!

Čeprav so ostali centri zagotovo bolj posh, vedno obstaja možnost, da boste naleteli na veliko spominkov drugje na trgih ali samostojnih trgovin. MBK je dobesedno obdan z nakupovalnimi možnostmi. Stojnicah in manjše trgovine se gnetejo med Behemoth nakupovalnih centrov – možnosti so neskončne.

Razen če ste zaprli Tajska, menijo, čaka, da kupiti. Potniki pogosto ugotovili, da nakupovanje v Chiang Mai je cenejši in bolj sproščeno, predvsem na trgih vikend.

Če so zaposleni Bangkok centri začeli Napeti živce, mirno Jim Thompson House ponuja zgodovinsko in kulturno izkušnjo le 10 minut hoje severno od MBK. Druga možnost je, da se vzhodno hoje od BTS postaje Siam, da imajo pogled na pločniku Erawan Shrine.

Preverite s Bangkok umetnosti in Center za kulturo dobesedno čez cesto za dogodke, umetniških odprtine in modne revije lokalni oblikovalec.

8. Kako Lost realna možnost

MBK je osem nadstropij (na prvih dveh nadstropjih so več o zabavo kot nakupovanje) so vklesani v odseke z barvno lestvico alfanumerično omrežnega sistema. Čeprav zmedena na začetku, boste kmalu dobili visi za to.

Na srečo, elektronski imeniki posuta okoli pomaga malo. Ampak, če je čas nizka in ste resni o iskanju nekaj posebnega, prosite za pomoč v eni izmed informacijski pulti.

Velikost MBK omogoča nakupovanje po primerjati cene malo izziv. ponovno najti trgovino, ki ste uživali na določen dan ni vedno enostavno! Razmislite zapisala imena in koordinate mest, ki jih nameravate vrniti.

Če dobili kavbojke zarobljen ali čakanja za oblačila, ki se spremeni, zaprosi za kartico, ki ima koordinate trgovine. S tako veliko podobnih trgovin razširila po različnih nadstropjih, lahko imate težave pri iskanju tiste kavbojke, ki ste jih že plačali, ko se vrnete dve uri kasneje!

Pazi za te klasične scenarij znotraj MBK: Boste našli nekaj, da je ulov vaše zanimanje, vendar odloči počakati in prodajalna okrog za boljšo ceno. Na koncu, vam ne zdi element kjerkoli drugje, potem ne more več najti izvirno trgovino. Zgodi se!

9. jemo v MBK ni draga

Kot pri večini centrov, veliko verige restavracij – vključno z običajnimi ameriških možnosti hitre hrane – se razširila po vsej kompleksa. Ampak za cenejše, bolj verodostojna moke, glavo na hrano sodišče v šestem nadstropju, kjer so cene pošteno in plačila je preko sistema kupona. Mogoči so solate, testenine, okusne tajske strojar in presenetljivo različne možnosti.

Sodišče hrane znotraj MBK je dostojno, vendar pa je sodišče hrane v Terminal 21 center (v bližini BTS postaje Asok) je novejši in verjetno boljše za isto ceno. Če nameravate obiskati obeh centrih, načrtujejo, da bi jedli na Terminal 21.

Na petem nadstropju, tik pod hrane sodišče MBK, boste našli lepše jedilnico in mednarodno hrano dvorano.

10. Getting Out of MBK je lahko izziv

MBK zapre ob 10. uri, vendar manjše trgovine v notranjosti so že zaprli malo prej.

Razen, če ste za težav pogajanj tuk-tuk, boste prisiljeni v taksi čakalno vrsto. Morda boste morali čakati na taksi, še posebej pri zaključnem časa. Ograja ob glavni boulevard in pomanjkanja parkirnih ljudem preprečujejo kliče svoje taksiji.

Sukhumvit je touted kot eden najdaljših ulic na svetu, in to je gotovo ena od najbolj obremenjenih. Promet vedno zdi, da je v mirovanju v večernih urah. Razmislite hojo nekaj ulic stran od MBK centru ali ob Skytrain drugi postanek, preden poskušate za taksi na konico; boste prihranili nekaj časa in frustracije.

Če gremo nazaj na območju Khao San Road, boste morali iti neposredno na zahod. Na žalost, ni več nadzemne postaje zahodno od National Stadium.

You may also like