Stvari za početi v Chiang Mai: 7 Top Aktivnosti Uživajte v Chiang Mai

Posted on

Stvari za početi v Chiang Mai: 7 Top Aktivnosti Uživajte v Chiang Mai

Ali ste v nakupovanje, prehranjevanje, ali pa samo hodi okoli, boste našli zabave in zanimivih stvari za početi v Chiang Mai, severu Tajske je največje mesto.

Chiang Mai je eden izmed najbolj priljubljenih mest v državi za turiste – in za dober razlog. Ima sproščeno vzdušje, super prijaznih prebivalcev, veliko hrane, je artsy nakupovalno scene, in veliko drugih nakupov. In če to ni dovolj, samo zunaj mesta, so nekatere od najbolj osupljivih gora v regiji.

1. Obiščite Templji

templji Chiang Mai so eden od glavnih razlogov, ljudje obiščejo območje. Obstaja na stotine v in okoli mesta, nekatere segajo stoletja.

Znotraj starega mestnega obzidja so približno ducat zelo priljubljena templji, vključno z Wat Chiang Man , Wat Chedi Luang, in Wat Phra Singh .

Samo zunaj meja mesta (in enostavno vozi na javni prevoz), je Wat Doi Suthep , nastavite na strani gore. Definitivno vredno stranski izlet!

Za vedro, “druge” templja izkušenj, dobili malo zunaj starega mesta Wat Umong, predora Temple. Tuk-tuk vozniki bodo vedeli, kako priti do tja.

Nasvet: Čeprav je dress code ne izvajajo vedno, ti templji niso le turističnih znamenitosti v Chiang Mai – oni so še vedno aktivni svetišča! Obleka konzervativno, ob vstopu odstranite čevlje, in se izognili skupnega kulturnega faux pas : izza hrbta do Bude kipov za Samoportreti.

2. Go Trekking

Še ena zelo priljubljena dejavnost v Severni Tajskem je pohodništvo ali treking. Ali si želite, da traja nekaj ur, da se sprehodite po hribih in dolinah, ali iščete za intenzivno, večdnevno jungle pustolovščino, ki vključuje precejšnje število prevoženih kilometrov, boste našli v Chiang Mai. Možnosti vključujejo bivanje v vasi avtohtonih ” hrib plemena ” ljudi, rafting in drugih stranskih avanture.

Treking izleti so skoraj vedno narediti kot del paketnega potovanja in da se lahko razporejeni skozi vse gostišče, hotel ali potovalnega agenta. Številne možnosti so na voljo, saj je to glavni razlog, zakaj mnogi ljudje obisk Chiang Mai.

Če iščete nekaj drugačnega, boste morali najeti svoj vodnik in poskrbi meri pot je. Chiang Mai je zlahka zelo blizu Chiang Dao, nacionalnem parku in tretje najvišje gore na Tajskem.

Nasvet: Trekking neodvisno na območju ni zelo enostavno narediti. Boste izpustili na številnih kulturnih izkušenj gostujočih vasi, plus boste potrebovali lokalnega vodiča za varnost.

3. Obisk Doi Suthep

Doi Suthep, le devet kilometrov ali tako iz Chiang Mai, je gora, ki ponuja čudovit razgled in foto priložnosti v mestu.

Tempelj na vrhu, Wat Phra To Doi Suthep, je še posebej pomembno, da se na območju, in sega v 14. stoletje. Obisk ob sončnem vzhodu ali zahodu za magične poglede – in boljše fotografije. Ponoči, zlati tempelj sije nad mestom.

Nasvet: Strma, gorska cesta do vrha je zažgal svoj pravičen delež najem motornih koles. Preden se odloči, da bo skuter pa se skrbno preverite vašo najemno pogodbo.

4. Go Nakupovanje

Chiang Mai je nekaj najboljših nakupovalnih na Tajskem, in celo Bangkok prebivalci, ki so nekatere od največjih nakupovalnih centrov na svetu v bližini, rutinsko jate na Chiang Mai, da zaloge na obrti in funky umetnosti.

Samo zunaj starega mestnega jedra, na območju Nimmanhaemin Road ima veliko majhnih butiki in kul trgovinah. Chiang Mai je veliko trgih prodajajo skoraj vse, od lokalne hrane in proizvodnjo za ročno tkani tekstil.

V sprehajalne ulice sobota in nedelja (ki so na dveh različnih krajih) so neverjetno priljubljen med domačini in turisti. Tudi če niste pri volji za nakup, oni so super za sprehode, ljudje gledajo in vzorčenje lokalne dobrote. Prihod zgodaj, preden postane preveč zaposlen, če želite narediti nekaj resnih nakupovanje.

Stalna “noč na trgu” na Chang Klana cesti zunaj starega mestnega jedra je zelo turistično usmerjeno. Boste morali trdo pogajati, da se prepreči pridobivanje odtrgali.

Nasvet: Veliko obrtnikov naselili na tem območju. Izogibajte uvoz se masovno proizvaja in si za lokalno proizvedenih obrti kot spominke.

5. Poskusite domačo hrano

Okusi Chiang Mai se izrazito razlikujejo od tistih iz Bangkoka, Isaan, ali na jugu Tajske.

Kulinarične vplivi, ki vključujejo sosednjo Burmo, skupaj ustvarjajo dišeče strojar, zanimive juhe in jedi z rižem. Ker je to na Tajskem, po vsem, pričakujejo veliko začimb s kar ste poskušali.

Toda jedo v Chiang Mai ne gre le za pikantno hrano. Mesto je navidezno obseden z pecivo in slaščice, in obstaja mnogo pekarne in kavarne za snacking. prizor na ulici hrana je živ in zdrav v Chiang Mai.

Khao Soi je regionalna – in okusno – jajčni rezanci curry. Regija proizvaja tudi veliko sort pikantno klobaso ( sai oua ).

Za užitek nekaterih potnikov, Chiang Mai ima visoko gostoto vegetarijanskih restavracij in zdravih juiceries voljo.

Za razliko od veliko jugovzhodne Azije, pravi kava je “stvar” v Chiang Mai; številne kavarne ponujajo lokalno pridelanih fižol.

6. Bodite Kuhanje tečaj

Če imate radi kuhanje in želite, da se naučijo, kako narediti nekaj svojih najljubših tajskih jedi, vodja enega od mnogih kuharskih šol Chiang Mai je.

Naučili se boste pripraviti jedi iz cele države, kot tudi regionalne specialitete. Kuhanje razredov teči pol ali polnih dni in vključujejo pick-up in drop-off storitev iz vašega hotela ali gostišča.

Možno je tudi, da se razred v vegetarijanski kuhanju ali organizator organsko kmetijo kot del vaše lekcijo. Chiang Mai je verjetno najbolj priljubljen kraj narediti kuhanje tečaj na Tajskem.

7. Get masaža (ali Naučite)

Seveda, lahko dobite masažo zelo dobro kjerkoli na Tajskem, vendar so centri v Chiang Mai, so med najboljšimi – in najcenejši – v državi. Tajska masaža je resen posel.

Za edinstveno izkušnjo, poišče “slepi masažni” izkušnje v Chiang Mai. Podpira dober razlog in je lahko ena izmed najbolj zdravilnih in intenzivne masaže ste kdaj prejeli!

Še ena edinstvena izkušnja – in dober razlog – je dobil masažo iz ene od saniranih zapornikov iz žensk vzgojnih inštituta Chiang Mai. Program zagotavlja v realnem življenju sposobnosti in način za zaslužek za odpuščenimi obsojenci.

Tajska je dom številnih izobraževalnih duhovne vaje, celostnih centrov in masažnih šol. Če ste uživali prejemanje in dajanje