Tabel Etiquette in Frankrijk: Frans Tafelmanieren, eetgewoonten en Dinner Etiquette

Posted on

Tabel Etiquette in Frankrijk: Frans Tafelmanieren, eetgewoonten en Dinner Etiquette

Elke eerste keer reiziger naar Frankrijk heeft een moment van realisatie bij het zitten voor een maaltijd dat de normen van etiquette gevolgd thuis niet altijd in het buitenland toe te passen. De regels zijn anders, en om te gedijen in het nieuwe land, moeten de bezoekers aan te passen om dingen te doen de manier waarop de lokale bevolking te doen.

Het bijwonen van een Dinner Party

Wanneer uitgenodigd voor het diner, brengen een geschenk voor de gastvrouw. Goede ideeën zijn bloemen, een goede fles wijn, of een vooraf overeengekomen dessert of kaas schotel of iets dat werd gekocht in de lokale markt.

Echter, als de uit te nodigen voor apéros, een aperitief met hapjes die kan duren kan overal van 30 minuten overbruggen tot drie uur, geen geschenk is noodzakelijk. Een Franse diner bestaat vaak uit een salade met vinaigrette voor het voorgerecht, hoofdgerecht, kaas, nagerecht en koffie. Brood, wijn en mineraalwater zijn de hele maaltijd.

Tafelmanieren

Na de formele zitten aan de eettafel, wachten tot de dame van het huis plaatst haar servet in haar schoot, en dan moet je en de andere gasten volgen. Indien een verzoek wordt gedaan om “geef dan het zout,” pas over de gevraagde specerijen. Terwijl in de VS, de peper en zout zijn soms “getrouwd”, wat betekent dat ze altijd bij elkaar blijven op de tafel, dat is niet het geval in Frankrijk.

roosteren

Wacht tot de host het voortouw nemen, of een aperitief of diner natuurlijk. Als iedereen heeft een drankje geserveerd, zal de gastheer in het algemeen maken een korte toast, waarna het glas-gerinkel begint.

Het is beleefd om oogcontact te maken zoals u zegt, “ Santé .” En vergeet niet, als je vier of meer, moet je niet over te steken terwijl gerinkel waarvan wordt gezegd dat pech te brengen. Integendeel, gerinkel boven of onder de andere mensen die het gerinkel.

Het reglement van het Brood

Tijdens een etentje, is brood direct geplaatst op het tafelkleed, tenzij het een formele maaltijd waarin brood platen worden gebruikt.

Brood moet worden gescheurd in kleinere stukken voor het eten aangezien het erg onbeleefd beschouwd om een ​​hapje rechtstreeks van een stuk brood. Maak je geen zorgen over de kruimels, hoewel; Als je met een croissant bij het ontbijt in een cafe, zult u waarschijnlijk worden geserveerd, dat op een bord.

Na elke cursus, moet u uw bord afvegen met een stuk brood. Dit moet echter voorzichtig gebeuren als middel om de plaat reiniging voor de volgende natuurlijk niet schuine het restant saus. Het is beleefd om een ​​stuk brood te gebruiken op uw vork, in plaats van in je hand. In een meer formele setting, wordt elke cursus geserveerd op een nieuwe plaat, dus het reinigen van de plaat is niet nodig.

Frieten aka Pommes Frites

Hoewel fast food haar merk in Frankrijk heeft gemaakt, het eten van voedingsmiddelen met uw vingers is nog steeds strikt beperkt als je aan de eettafel. In geval van twijfel, volg dan de leiding van uw gastheer.