Tabela bonton v Franciji: francosko Tabela Manners, prehranjevalne navade in večerja Etiquette

Posted on

Tabela bonton v Franciji: francosko Tabela Manners, prehranjevalne navade in večerja Etiquette

Vsak prvič potnik v Franciji je trenutek realizacije, ko sedi dol za obrok, da se standardi vedenja, čemur doma ne uporabljajo vedno v tujini. Pravila so drugačna, in uspevajo v novi državi, morajo obiskovalci prilagoditi delaš stvari, kako domačini storiti.

Udeležbo na večerjo

Ko je povabil na večerjo, prinese darilo za gostiteljico. Dobre ideje zajemajo cvetje, dobro steklenico vina ali vnaprej dogovorjenega sladica ali sira jed ali nekaj, kar je kupljeno na lokalnem trgu.

Vendar, če je povabilo za apéros, pre-večerja pijača s prstom hrano, ki lahko traja kjerkoli od 30 minut span do tri ure, ni darilo, je to potrebno. Francoska večerja pogosto sestavljen iz solate s vinaigrette za predjed, glavno jed, sir, seveda, sladico in kavo. Kruh, vino in mineralno vodo so na voljo v celotnem obroku.

Obnašanje za mizo

Potem ko so formalno sedi za mizo, počakajte, da se dama hiše postavlja svoj prtiček v naročju, in potem bi ti in ostali gostje sledijo. Če je podana zahteva, da “si mimo sol,” samo opraviti zahtevane začimb. Medtem ko je v ZDA, sol in poper, so včasih “poročen”, kar pomeni, da vedno ostanejo skupaj na mizi, da ni tako v Franciji.

praženja

Počakajte gostitelja, da vodi pot, ali aperitiv ali večerjo seveda. Ko je vsakdo služil pijačo, bo gostitelj na splošno kratek toast, po katerem se začne steklo-clinking.

To je vljudno priti v stik z očmi, kot ste rekli, ” Sante .” In ne pozabite, če ste štiri ali več, ne bi smeli prestopiti, medtem ko clinking, ki je dejal, da prinaša nesrečo. Namesto, clink nad ali pod drugimi ljudmi, ki opravljajo clinking.

Pravila kruha

Na večerjo, ki je kruh nameščen neposredno na prtu, razen če gre za formalno obrok, v katerem se uporabljajo kruh plošče.

Kruh je treba raztrgan na manjše kose pred jedjo, kot se zdi zelo nevljudno, da ugriz neposredno iz kosa kruha. Ne skrbite za drobtinice, čeprav; Če imate rogljiček ob zajtrku v kavarni, boste verjetno služil, da na krožniku.

Po vsakem predmetu, morate obrišite krožnik s kosom kruha. Vendar pa je to treba storiti nežno kot sredstvo za čiščenje ploščo za naslednjo seveda ne slopping gor ostanke omako. To je bolj vljudno uporabiti kos kruha na vilicah, ne pa v roko. V bolj formalnem okolju, je vsak seveda vroči novo ploščo, tako da čiščenje ploščo ni potrebno.

Francoski Fries aka pommes frites

Medtem ko je fast food, ki svoj pečat v Franciji, uživanje hrane s prsti še vedno strogo omejena, ko ste na mizo. Če ste v dvomih, sledijo zgledu svojega gostitelja.