Skip to main content

Tajska Potovalne informacije – Vital Informacije za uporabnike, ki prvič obiskovalca

Tajska Potovalne informacije - Vital Informacije za uporabnike, ki prvič obiskovalca

Če načrtujete potovanje na Tajsko, ste verjetno bolj navdušeni nad plažami, templji in ulično hrano, kot ste o vizumih in cepljenja. Vendar pa obstaja nekaj stvari, ki jih potrebujejo, da skrbijo za, preden lahko kick nazaj in uživajte v počitnicah.

Vizumi in carinska

Odprla se vam bo dovoljeno le na Tajsko, če je vaš potni list veljaven vsaj šest mesecev po prihodu z dovolj strani za žig vkrcanja ob prihodu, in mora predložiti dokazilo o zadostnih sredstvih in naprej ali vrniti prehod.

Ameriški, kanadski in UK državljani ne potrebujejo pridobiti vizum za bivanje, ki ni daljše od 30 dni. Za več informacij, lahko obiščete Kraljevino Tajsko ministrstvo za zunanje zadeve strani na vstopnih pogojev.

Za podaljšanje vizuma je treba uporabiti enega od tajskih uradov za priseljevanje. Za več informacij se obrnite na urad za priseljevanje urad Head: Soi Suan-plu, South Sathorn Rd, Bangkok, Thailand Telefon: 66 (0) 2 287 3101 še 287 3110; Faks: 66 (0) 2 287 1310, 66 (0) 2 287 1516

Carina. Lahko bi te elemente v Tajskem brez plačila carine:

  • 200 cigaret, ali ne več kot 500 gramov tobaka za kajenje
  • En liter žgane pijače / vina / slada tekočine.
  • Do 10.000 bahtov vrednosti kozmetike, parfumov, mila, zobne paste in drugih osebnih predmetov – ob predpostavki, da gre le za osebno uporabo
  • Film: razumen znesek za osebno uporabo

Uradna Tajski carinski oddelek strani lahko izpolnite o tem, kaj lahko in ne more prinesti.

promet s prepovedanimi drogami na Tajskem izvaja smrtno kazen – pod nobenim pogojem ne bi kdaj ujeli opravljanje koli na poti v!

Letališče Tax. Boste morali plačati davek na letališki 500 bahtov ob odhodu na kateri koli mednarodnega leta. Potniki domačih letov se zaračuna 40 bahtov.

Zdravje & Cepljenja

Morali boste le pokazati zdravstvenih potrdila o cepljenju proti kozam, kolera, in rumene mrzlice če prihajajo iz znanih okuženih območij.

Več informacij o Tajska posebnih zdravstvenih vprašanjih so razpravljali na strani CDC na Tajskem in na MDTravelHealth spletni strani.

varnost

Tajska je v veliki meri varna za tuje obiskovalce, čeprav se država nahaja v območju s povečano tveganje za terorizem. Tajski policija so bili v veliki meri učinkovita pri zagotavljanju varnosti njihovih turistov.

Zaradi trenutne krize v južnih provincah na Tajskem (Yala, Pattani, Narathiwat in Songkhla), so potniki svetovati, naj ne obisk teh območij, ali potovanja po kopnem skozi malezijske meje s Tajsko.

Nasilje nad turistov je na srečo redki, vendar se obiskovalci lahko dovzetni za pickpocketing, goljufije in triki zaupanja. Eno skupno ruse vključuje norčevanje turiste s ponarejenim “tihotapljenje burmanske dragulje” po izjemno nizkih cenah. Ko turistična odkrije oni ponaredek, so prodajalci običajno izginili brez sledu.

Znano je, spolnih napadov na ženske, je, da se pojavljajo, tako moški potniki morajo biti pozorni. Bodite previdni pri sprejemanju pijače od neznancev, pazi na svoje potne liste in kreditne kartice, in nimajo preveč denarja ali nakita.

Tajski zakon strinja krute odnos do drog skupnimi v jugovzhodni Aziji. Za več informacij, preberite o zakonih drog in kazni v jugovzhodni Aziji – po državi.

Denarne zadeve

Tajski enota valute se imenuje baht (THB), in je razdeljen na 100 Satang. Ugotavlja pridejo v 10-baht, 20-baht, 50-baht, 100-baht in 1000-bahtov apoenov. Preverite baht je menjalni tečaj v primerjavi z ameriškim dolarjem, preden greš. Valuta je mogoče zamenjati na letališču, bank, hotelov in akreditiranih moneychangers.

American Express, Diners Club, MasterCard in Visa kreditne kartice so splošno sprejeta, vendar ne povsod. Cenejše Gostišča in restavracije ne sprejemajo plastike.

Bankomati so v večini (če ne vsi) mestih in turističnih območij, vključno z Phuket, Ko Pha Ngan, Ko Samui, Ko Tao, Ko Chang in Ko Phi Phi. Odvisno od banke, se lahko meja umik v razponu od 20,000B do 100,000B.

Tipping:  Tipping ni običajna praksa na Tajskem, tako da vam ni potrebno dati napitnino, če vprašal.

Vsi večji hoteli in restavracije natančne označene stroške dostave v višini 10%. Taxi vozniki ne pričakujejo, da bo uspel, vendar ne pritožujejo, če zaokrožiti metrov fare ven na naslednji pet ali 10 baht.

Podnebje

Tajska je tropska država s toplo in vlažno podnebje skozi vse leto. Država je na svoji najtoplejše med marcem in majem, s povprečno temperaturo okoli 93 ° F (34 ° C). Od novembra do februarja je severovzhodu monsun hitro znižuje temperature do 65 ° F-90 ° F (18 ° C-32 ° C) Celzija v Bangkoku, in celo nižja v severnih predelih države. Vreme na Tajskem je v najboljši od februarja do marca; vreme je v svojih najbolj blago in plaže so po svojih najboljših močeh.

Ko / Kam:  je Tajska najbolj izkušen med novembrom in februarjem, zaradi hladnih, suhih vetrov severovzhodu monsun je. Chilly noči – in temperaturah pod ničlo na visokih nadmorskih višinah – ni bil mogoč.

Od marca do junija, Tajska opravi svoje vroča, suha poletja, s temperaturami kolona izvajajo na 104 ºF (40º C). Izogibajte Tajska poleti – tudi domačini pritožujejo nad vročino!

Kaj obleči:  Nosite lahka, kul, in športna oblačila na večini priložnostih. Na formalnih priložnostih, se priporoča, jakne in kravate za moške, ženske pa morajo nositi obleke.

Ne nosijo kratke hlače in plažo izven plaže, še posebej, če nameravate obiskati tempelj ali drug kraj čaščenja.

Ženske obisku templjev je treba oblačiti spoštljivo, vodenje ramena in noge zajete.

Kako na Tajsko

Z Air
Večina potnikov začne Tajsko preko  letališča Suvarnabhumi ; ostalo pridejo skozi Chiang Mai, Phuket in Hat Yai. Večina držav s povezavami v Aziji leteti tudi v Bangkoku.

Overland
Turisti lahko vstopijo na Tajskem iz Malezije preko treh cestnih prehodov: Songkhla, Yala in Narathiwat. Zaradi nemirov v južnih provincah na Tajskem, potovanje v te dele države lahko nespametno.

Edina pravna mejni prehod med Tajsko in Kambodžo se nahaja na Aranyaprathet, blizu kamboške mesta POI Pet. Prehod se odpre od 8. do 6pm dnevno.

Reka Mekong razmejuje mejo med Tajsko in Laosom, in prečka Thai-Lao prijateljstva most v bližini Nong Khai.

Z vlaka
na Tajskem in v Maleziji so povezane s povezavo železniškega, čeprav le  Eastern & Oriental Express  gre non-stop od Singapurja do Bangkoka na 41-urno potovanje od začetka do konca. To je lagodno, a razkošno potovanje, ki vključuje dve uri postankom v Butterworth, ogled Penang, izlet na reki Kwai, in izlet z ladjo vzdolž kadjo reki. Cene vozovnic začetek v ZDA 1.200 $.

Do morja
Tajska služi kot glavna pristanišča za več regionalnih potniških linij, vključno z:

Križarjenja iz Hong Kongu, Singapurju, Avstraliji in Evropi redno ustavijo na Laem Chabang in Phuket. Fakultativnih izletov so lahko za potnike križarjenje ob prihodu na Tajskem.

Getting Around Tajska

Z Air
lahko turisti letijo iz Suvarnabhumi Airport in staro Bangkok  mednarodnega letališča Don Muang  večjih turističnih destinacij skozi redne polete, ki jih upravlja  Thai AirwaysPB AirNok AirOne-Two-Go Airlines , in  Bangkok Airways . Rezervirajte zgodaj, ko potujejo v turističnih konicah sezone in praznikov.

Železniških država Železniški Tajska  traja štiri vlakovne linije, ki segajo vse tajske province razen Phuket. Prenočišča se spreminjajo udobja, od udobni, klimatiziranih vagonov prvovrstnih do prenatrpanih tretjega razreda vozičke. Cene vozovnic bo odvisna od dolžine vašega potovanja in izbrani kočijo razred.

V Bangkoku, sodobno Monorail in podzemni sistem služi ključnih metropolitanska območja. Cene vozovnic se gibljejo od 10-45 bahtov, odvisno od dolžine vašega potovanja.

Z avtobusom
Avtobusi teči od Bangkoka do skoraj vseh točk na Tajskem. Možnosti Comfort segajo od navadnih klimatiziranih avtobusov luksuzne avtobuse z osvežilno pijačo. Večina večjih hotelov ali potovalne agencije bo z veseljem rezervira potovanje za vas.

Z najeti avtomobil 
turiste, ki želijo najeti svoje vozilo lahko obrne kateri koli od podjetja za izposojo avtomobilov, ki delujejo v večjih turističnih destinacij na Tajskem. Hertz, Avis in druge ugledne najem avtomobilov podjetja imajo podružnice na Tajskem.

S taksijem ali Tuk-Tuk
Taxis in vseprisotnih trikolesnih mini taksijev imenovanih “tuk-tuks” je mogoče najti nikjer v Bangkoku. Tuk-tuks so cenejši in bolj učinkovit za krajše izlete – vsako potovanje na tuk-tuk vas bo stalo najmanj 35 baht, s vozovnice bo do nadaljnjega greš. Zakon voznika obvezuje, da zagotovijo čelade za potnike – to je nezakonito voziti tuk-tuk, brez njega!

Z ladjo
je Bangkok razpolavlja ob reki Chao Phraya in posejana s z vodnih poteh, imenovanih “klongs” – bi moralo priti kot ne presenečenje, da so rečni trajekti in vodni taksiji ena izmed najbolj priljubljenih načinov, da se po mestu.

Reki Chao Phraya trajekt vozi med Krung Thep Bridge in Nonthaburi zaračunava med 6 do 10 baht. Nekateri hoteli reki lahko zagotovi njihov prevoz lastno poteh.

Stara okrožje Thonburi je razvidno iz njegovih številnih klongs. Tha Chang pristanek, v bližini Grand Palace, služi kot pomembno izhodišče za dolge zimske taksiji servisiranje Thonburi.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *