Tajska Temple Bonton: Dos in Don’ts za obisk templjev na Tajskem

Posted on

Tajska Temple Bonton: Dos in Don'ts za obisk templjev na Tajskem
Kako zapleten je Tajska tempelj bonton? Vse prvič potniki ob vstopu v eno od številnih budističnih templjev na Tajskem prvič počutim malo živčen.

Ali je v redu, da se fotografije Buddha slike? Če boste tečeta brž ko so menihi v sobo, da se darila?

Razen če ste budist – in dajanje na nekaj zapestnice, ko potujejo skozi jugovzhodni Aziji, ne šteje – celotno prizorišče lahko malo zmedeno. Ravno, ko ste začeli, da se počutijo na enostavnost, star menih začne tolkel gong glasno in vam pošilja kodiranja v paniki boj-ali-letom za čevlje zunaj.

Nihče ne želi biti nesramen turista, ki po naključju prinesel kaos v takšnem sicer mirnem mestu. Na srečo, je dos in česa iz templja bonton so dovolj enostavno slediti.

Tajski templji, znan kot wats, so dobesedno povsod. Več kot 90 odstotkov prebivalcev Tajske sledi šolo theravadski budizma. Nekateri templji so starodavno in mystifying. Druge, kot so Tempelj Beli v Chiang Rai, imajo Batman in Kung Fu Panda naslikana na stenah. Ne glede na to, da večina templjev na Tajskem so lepe in imajo izjemno zgodovinsko in kulturni pomen.

To niso kraji, da delujejo kot neprijeten turist in nered je dobra stvar.

Obisk Tajska templjev

Št potovanje na Tajsko, je popolna brez obisk izberite peščica znanih templjev. Samo pazi, a pod pogojem, da zla marsikaterega popotnika v Tajska: ” wat . Izgorelosti”

Poskus, da bi videli preveč templjev v enem tednu je varen način, da postane spali ven! Vzemite si čas, da absorbira, kar ste videli v templju, preden rushing za obisk naslednjega. Idealno je, poglej gor podatke (starost, namen, pomen, itd) pred obiskom tempelj – boste cenili izkušnjo še bolj.

Vsak tempelj je nekaj, kar je edinstven. Na primer, pokončen Buda kipi ni mišljeno, da prikazujejo Buddha leni – njegovo zemeljsko telo je smrti zaradi bolezni, potencialno zastrupitve s hrano. Wat Naphrameru v Ayutthaya vsebuje starodavni kip upodobitvijo Budo kot princ v posvetne obleko pred razsvetljenje – take slike so bolj redki.

Obstaja nekaj izjem, vendar je obisk templjev je ponavadi brezplačna stvar na Tajskem. Samo ne opečeš ven prezgodaj!

Nastavitev

Razen če ste na obisku bizarno belo tempelj v Chiang Rai, ne pričakujte Hollywood različico budizma v templjev na Tajskem. Vi zagotovo ne bodo videli nobenih menihov vadil kung fu.

Templji niso vedno na daljavo, mistični kraji, ki se nahaja na vrhu gore. Slavni Erawan svetišče v Bangkoku je dobesedno sredi zaseden pločniku. Wat Lan Khuat v Isaan je v celoti izdelana iz recikliranih steklenic piva!

Greš v s predsodkom slike lahko povzroči, da zapusti razočarana.

Monks na Tajskem

Menihi na Tajskem, so pogosto opazili na mobilne telefone, kajenje, ali prihajajo iz internetnih kavarnah po preverjanju e-pošte in igranje iger!

Po ocenah 200.000 – 30.000 menihi so hoja po ulicah Tajske v danem trenutku. Služi kot menih šteje kot del razvoja mladega človeka, vendar le peščica ostanejo menihi. Po služijo določeno obdobje (pogosto tri mesece), najbolj se bo vrnil k družbi, začetek kariere, in se poročita.

Menihi so ponavadi zelo prijazni. Ne jesti turiste. Tisti, ki niso preveč sramežljiva, lahko zahteva za opravljanje angleščino z vami. Obiskuje sejo Monk Chat v Chiang Mai lahko pomeni zamenjavo e-poštne naslove s menih. Samo brez panike! Izkoristite interakcije, medtem ko še vedno kaže spoštovanje. To je vaša priložnost, da vprašati o vsakdanjem življenju, budizem, ali karkoli drugega, ki vas zanima.

Spoštovanje Nasvet: Ko pozdrav ali zahvalo menih za svoj čas, da se jim večjo Wai – Tajska slavni molitev podobno potezo z rahlim lokom – kot ponavadi. Menihi se ne pričakuje, da se vrnete na potezo.

Temple bogoslužja Area

Tajska templji so običajno mirno razloge na dvorišče te hiše je koordinacijsko dvorano ( bot ), molitev dvorana ( viharn ), stupas ( Chedi ), dnevna Residences ( kuti ), kuhinjo, in morda celo učilnic ali upravne stavbe.

Primarno področje menihom, ki vsebuje kip Bude je znan kot bot . Bot je pogosto samo menihov, medtem ko Obiskovalci – turisti vključeni – pojdite na viharn (molitveni dvorani), da bi molili ali pa si oglejte slike Bude. Problem je, da je le-menih območje in laiki območje pogosto videti v dekor in arhitekturi zelo podobne.

V mirnem tempelj, se prepričajte, da ste vstopu v mesto odprto za javnost (v viharn ), samo poglej za te stvari:

 • Znaki v angleščini (na primer, vas prosi, da se odstranijo svoje čevlje) je dober pokazatelj.
 • darovanje škatle
 • Drugi vernikov, ki niso menihi

Tradicionalno so le-menih roboti so obdani z osmimi Sema kamni zunaj v pravokotne oblike. Če vidite velike, okrasne kamne v kvadratu okoli molitveno dvorano, da verjetno ni za vas.

Kako ukrepamo bližini Buda slik

Ta območja so seveda bolj sveto kot na drugih mestih v templju. je treba upoštevati nekaj pravil templja bonton, ko vstopite v glavni častijo območje:

 • Pred vstopom v Odstranite čevlje viharn razen če je že usmerjen, da jih pusti zunaj.
 • Ne stopajte ali stojijo na pragu dogaja v notranjosti.
 • Sprehod okoli svetih predmetov le v smeri urinega kazalca.
 • Ne bodi v napoto lokalnih ljudi, ki so dejansko tam častili.
 • Poskusite nazaj od Buda kip na kratki razdalji, preden obrača hrbet.
 • Ne obrniti hrbta, medtem ko v bližini Bude kipov, da snap samoportreta!
 • Ne dotikajte svete predmete v prostoru čaščenja.
 • Ne bodite glasni, Pepe off ali razpoke šale.
 • Ne kažejo na podobe Bude.
 • Ne dvigniti sami višja od podobe Bude (npr sedi na postavljeno platformo za fotografijo).
 • Bodite neotesani ali nesrečen otrok iz območja čaščenja.

Če želite družiti – menihi res ne moti, če vam – pravi način, da bi sedel pred Buda slike je, da so noge tucked pod vas kot častilci storiti. Medtem ko je sedel, ne kaže svoje noge na podobe Bude in drugih ljudi. Če menihi prišli v dvorano, stand up, dokler ne konča svoje ponižnega čaščenja.

Ko ste pripravljeni oditi, ne da bi v sami višja od kipa Bude in poskusite ne da obrniti nazaj k njej; nazaj proč namesto.

Ob Fotografije Inside templjev

Za potnike, najpogostejši dejanje je, da predstavljajo za fotografijo ali samoportreta s hrbtom obrnjen k Buddha slike.

Za razliko od na Japonskem, kjer fotografiranje Bude kipov ali območja čaščenja je običajno namrščil, to je v redu, na Tajskem – če znak pomeni, da ne bi smeli. Poskusi, da ne bi fotografije drugih vernikov, medtem ko so molili.

Ja, menihi na Tajskem so briljantno fotogenična, ampak pripenjanje fotografij brez vprašanja ni lepo. Vi ste v svojem domu in na delovnem mestu.

Dos ob obisku tempelj Tajska

 • Ali odstraniti klobuki, sončna očala in čevlje ob vstopu v častijo območje.
 • Ali utišati svoj mobilni telefon, odstranite slušalke in znižati svoj glas.
 • Ali pokazati spoštovanje; Zdaj ni čas, da delijo najnovejše šalo si slišal.
 • Ali korak čez leseni prag v tempelj, ne pa na vrhu je.
 • Ali vstane, ko so menihi ali nune v sobo.

Obleka skromno

Pravilo # 1 bonton za obisk tajske templjev je skromno obleko! Shrani plavati hlače in top tank za na plažo.

Čeprav so mnogi wats so v turističnih območjih omiliti svoje standarde zaradi velikega števila obiskovalcev, je drugačen! Pokazati spoštovanje. Zdaj ni čas, da nosijo to rokavov Full Moon Party majico še vedno obarvajo z sijaj barve in telesnih tekočin. Kratke hlače ali hlače naj bi kritje kolena. Stroga raztegljive hlače in lepljiva vrhovi se lahko šteje tudi malo preveč “seksi.”

Res Pomembno: Velik del popularne “Sure” in “ni časa” blagovnih znamk oblačil, ki se prodajajo za popotnike na Tajskem prikazujejo teme iz budizma in hinduizma. Ena majica celo kaže Buda kajenje topo. Lahko si predstavljate, kako menihi menijo o tej modi.

Don’ts ob obisku tempelj Tajska

 • Ne kažejo na menih ali Buda kip, bodisi s prsti ali nog.
 • Ne dotikajte se ali obrniti hrbta na sliki Bude.
 • Ne kaditi, pljuvati, žvečite žvečilni gumi, ali prigrizek med hojo okoli. Veliko Theravadsko menihi ne jesti po poldnevu.
 • Ne moti menihi ali koga drugega, ki so prišli k bogoslužju – to vključuje tudi njihovo fotografiranje.

Ženske v tajskih templjev

Ženske nikoli ne sme dotikati menih ali njegove obleke. Tudi objemi iz lastne matere so off meje, medtem ko je v monkhood. Dotikanje menih o nesreči (tj ščetkanjem proti plašče v prenatrpanem mestu) zahteva meniha za opravljanje dolgotrajen proces čiščenja (če se zaveda, kontakt).

Če morate ročno menih nekaj (na primer, denar pa plačujejo za Nakit), dal predmet navzdol in pustite, da se menih, da ga poberem. Uporabite svojo desno roko.

Dajanje Donacije v tajskih templjev

Precej vsak tempelj na Tajskem ima eno ali več darovanje škatle kovinske. Donacije se ne zahteva niti pričakovati. Nihče ne bo sram jih ni darovanja. Ampak, če so fotografije in užival svoj obisk, zakaj ne spusti 10 – 20 baht v polju na poti ven?

Nekateri templji prodati nakit in tako zbrati denar. Čeprav nakup manjših Buda kipi je zakonito na Tajskem, jih vzeli iz države je tehnično nezakonita. Vas ob predpostavki, ni kupiti posebno relikvija ali starine, ki jih verjetno ne bo dobil nobenih težav. Samo v primeru, da jih ne pokažejo, da uradniki za priseljevanje, kot si žigosati iz Tajske.

Monk komentarjev

Nekateri Tajski templji, zlasti v Chiang Mai, ki so načrtovani “Monk klepet” časi, ko so turisti dovoljeno srečati z angleško govoreči menihe brezplačno. Lahko postavljajo vprašanja o budizmu ali kako je živeti v templju.

Ne skrbite, menihi ne bodo poskušali pretvoriti v budizmu na kraju samem. Izkušnje so lahko kulturno in nepozabno, še posebej, če si zastavili nekaj vprašanj.

Če sediš v skupini govoriti z menih, nikoli ne sedi višje od njega. Poskusi, da bi sedel z nogami pod vas, da pokažejo ustrezno spoštovanje. Pustimo, da se menih neha govoriti, preden prekinete z vprašanjem ali komentarjem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *