Skip to main content

Tax-Free Shopping in Singapore

Inwisselen betaalde belastingen op uw Singapore Shopping Spree

Tax-Free Shopping in Singapore

Tax-free shopping kan zijn elders uitgevonden, maar Singapore geperfectioneerd het concept. Het eiland staat is letterlijk bezaaid met winkelcentra (vele winkelcentra zijn verbonden door met airconditioning ondergrondse gangen); op de top van dat, de 7% goederen en diensten Tax (GST) geheven op het winkelen in Singapore kan worden terugbetaald bij Changi Airport voor uw uitgaande vlucht.

Singapore Electronic Tourist Refund Scheme (ETR) bezuinigingen op het aantal stappen dat nodig is om een ​​terugbetaling te vorderen. Het oud papier systeem zal blijven in de plaats voor retailers die niet aan de ETR-systeem worden ondertekend.

Voor ETR aankopen, wordt u gevraagd om een ​​creditcard of bankpas om te dienen als een “token” voor uw belastingvrije aankopen te geven. U kunt nog steeds aankopen doen met behulp van andere creditcard of pinpas, maar de “token” zullen later worden gebruikt in de terugbetaling proces.

Stap één: In de winkel

Kijk voor winkels met een blauw “Tax-Free Shopping” of “Premier Tax-Free” sticker aan de voorkant, en er winkelen.

U moet minimaal SGD100 (US $ 64) ter waarde van goederen (GST inbegrepen) in een winkel kopen. Dit kan in de vorm van ofwel een enkele aankoopbewijs of een maximum van drie dezelfde dag ontvangsten uit dezelfde winkel te nemen.

Als de winkel op de ETR-platform, zal de winkel een ETR tickets aan voor uw aankopen bij de kassa. Houd alle ontvangsten en overeenkomstige ETR tickets; ze zullen later in de terugbetaling proces worden gebruikt.

Als de winkel is niet op de ETR-platform, presenteer uw paspoort bij de kassa en vraag om een Global Refund Cheque of een Premier terugbetaling Voucher (afhankelijk van de deelnemende restitutie agentschap – zie hieronder). Dit formulier wordt ingevuld door de detailhandelaar. Bewaar deze samen met de ontvangst, voor de presentatie bij de douane op uw vertrek.

Stap twee: Op de luchthaven

Voor-ETR enabled aankopen , ga dan naar de ETR zelfhulp kiosk op de luchthaven. Er zijn twee kiosken op de luchthaven – een voorafgaand aan de check-in (voor items mee te controleren in met uw bagage), en een andere bij de vertrekhal (voor de hand uitgevoerd items).

Bij de kiosk, zult u uw paspoort vegen, vervolgens gaat u met uw “token” of scan je ETR tickets. U kunt dan kiezen uw terugbetaling opties: ofwel het saldo bijgeschreven op uw “token” kaart of krijgen een terugbetaling in contanten bij het vertrek transit lounge.

U ontvangt dan een bericht slip afdruk waarop uw teruggave details. Laat deze slip op de douane-balie, samen met de goederen en de oorspronkelijke factuur.

Als je niet winkelen bij ETR-enabled winkels, moet u eerst de cheque of voucher gevalideerd op de Singapore douane teller. Laat uw paspoort en reisdocumenten (instapkaart, bevestigde outbound ticket). Hebben de goederen en de ontvangst klaar voor identificatie.

Het hebben van onvolledige documenten of het uitblijven van de goederen te tonen zal diskwalificeren u van het ontvangen van een terugbetaling.

Stap drie: In het Refund Counter

Na het inchecken, kunt u uw GST teruggave claimen hetzij bij de Centrale Refund Counter (voor ETR), bij de Global Refund balie, of Premier Tax Free counter in de vertrekhal (restitutie voor de laatste twee zal afhangen van de deelnemende restitutie agentschap – zie hieronder).

Restituties in de vorm van geld, directe overdracht naar uw creditcard, of luchthaven winkelen vouchers worden geclaimd. Een administratiekosten zal worden afgetrokken van het verschuldigde bedrag.

GST Refund Agencies in Singapore

De meeste winkels in Singapore zijn aangesloten bij een van de twee centrale restitutie agentschappen – Global Blue Singapore (+ 65-6225-6238; www.global-blue.com ) en Premier Tax Free (+ 65-6293-3811; www.premiertaxfree.com ), die beide aangeven een minimale afname van SGD100 aanmerking te komen voor een terugbetaling.

Winkels niet met ofwel bureau aangesloten beheren hun eigen GST terugbetalingsregelingen. Het minimum aankoopbedrag voor GST teruggave varieert tussen-un aangesloten ondernemers, dus vergeet niet om te vragen naar de mogelijkheden voor het maken van uw aankoop.

GST Refund Uitzonderingen en Ontzettingen

Elke juridische bezoeker meer dan 16 jaar mogen restitutie aanspraak op hun boodschappenlijstje, met de volgende uitzonderingen:

 • De bezoeker mag geen burger van Singapore Citizen, noch houden Permanent Resident status Singapore (uitzonderingen van toepassing zijn voor Student pashouders – zie hieronder)
 • De bezoeker mag niet meer dan 365 dagen hebben doorgebracht in Singapore in de voorgaande 24 maanden voor het maken van de aankoop
 • De bezoeker moet niet hebben gewerkt in Singapore binnen zes maanden vóór de aankoop
 • De bezoeker mag geen lid van de vliegtuigbemanning van het vliegtuig vertrekken Singapore

Singapore bezoekers met een student slaagt mogen zijn restituties, als zij voldoen aan de bovenstaande criteria, en indien:

 • Aankopen moeten zijn gemaakt 4 maanden of minder voor de Student Pass vervalt
 • Merchandise dient rekening te worden gebracht van Singapore binnen 2 maanden na aankoop
 • Student Pass houder moet Singapore te verlaten en weg te blijven gedurende ten minste 12 maanden

Bepaalde goederen komen niet in aanmerking voor fiscale verlossing:

 • Items die geheel of gedeeltelijk zijn verbruikt in Singapore (u kunt geen aanspraak maken op een terugbetaling van belastingen op een geopende en gedeeltelijk geconsumeerde fles whisky)
 • Items die bestemd zijn voor zakelijke of commerciële doeleinden
 • Artikelen uit te voeren door het goederenvervoer
 • Accommodaties (hotelkosten)

Niet meer dan SGD500 (US $ 320) aan belastingen kan per persoon worden terugbetaald. De koopwaar moet uit Singapore binnen twee maanden na aankoop worden gebracht.

De GST teruggave kan niet worden ingewisseld als je Singapore weggaat land of cruise.

Voor meer informatie, raadpleeg dan de volgende websites:

Voor meer informatie over winkelen in Singapore, leest u deze artikelen:

 • Grote Singapore Sale – Een maand van Cut-Rate Winkelen in Singapore
 • Geld in Singapore
 • Galerij van Winkelcentra in Singapore

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *