Skip to main content

Tax-Free Shopping v Singapurju

Izkoristi davke na vašem Singapore Shopping Spree

Tax-Free Shopping v Singapurju

Nakupovanje tax-free so morda izumili drugje, vendar Singapur izpopolnil koncept. Otok stanje je dobesedno posejana s nakupovalnih centrov (mnogi centri so povezane s klimatiziranih podzemnih prehodov); na vrhu, da 7% davku na blago in storitve (DDV) plačuje za nakupovanje v Singapurju se lahko vrne na letališču Changi pred vaš odhodni let.

Elektronski turistični Vračilo Shema Singapur (ETRS) zmanjša na število korakov, ki so potrebni, da zahtevajo vračilo. Stari sistem papirja bo ostal v veljavi za trgovce na drobno, ki se niso prijavili v sistem ETRS.

Za ETRS nakupe, boste morali določiti enotno kreditno ali debetno kartico, da služi kot “žeton” za brezcarinske nakupe. Še vedno lahko nakupe prek druge kreditne ali debetne kartice, ampak “žeton” bodo uporabljeni kasneje v postopku vračila.

Prvi korak: Na Store

Poglej za trgovine z modro “tax-free nakupovanje” ali “Premier Tax-free” nalepko spredaj, in trgovina tam.

Morate kupiti vsaj SGD100 (US $ 64) v vrednosti blaga (DDV vključen), na katerem koli mestu. To je lahko v obliki bodisi na enem računu, ali največ treh enodnevnih prejemkov iz iste trgovine.

Če je trgovina je na platformi ETRS, bo trgovina zagotoviti ETRS vstopnico za nakupe ob blagajni. Hraniti vse račune in ustrezne ETRS vstopnic; jih bomo kasneje uporabijo v postopku vračila.

Če trgovina je ni na platformi ETRS, predložiti potni list, na blagajni in prosi za globalno vračila Preverite, ali Premier Vračilo kupona (odvisno od sodelujočih agencije za vračilo – glej spodaj). Ta obrazec se izpolni drobno. Jo obdržati skupaj s povratnico na carini na vašem odhodu.

Drugi korak: Na letališču

Za ETRS-usposobiti nakupov , pojdite na ETRS samopomoč kiosk na letališču. Obstajata dve kioskih na letališču – ena pred check-in (k postavke je treba preveriti skupaj s prtljago), in drugega na salonu odhoda (za ročno izvaja predmetov).

Na kiosku, boste prstom potni list, potem prstom “žeton” ali skeniranje ETRS vstopnice. Nato lahko izberete možnosti za vračilo: ali imajo ravnotežje nakazana na vaš “simbolično” kartico ali dobiti denarno nadomestilo ob odhodu tranzitni salonu.

Nato boste prejeli obvestilo zdrsa izpis nosi svoje podatke za povračilo. Pokažite ta zdrs na carinski števec, skupaj z blagom in originalnim računom.

Če niste shop na ETRS-omogočenih trgovin, morate najprej imeti pregled ali kupon potrjene v Singapur carinski števec. Pokaži svoj potni list in potne listine (vstopni kupon, je potrdil odhodne vozovnico). Imajo blago in prejem pripravljen za identifikacijo.

Ob nepopolnih dokumentov ali neuspeh, da pokažejo blago vam bo izločiti iz prejema nadomestila.

Tretji korak: Ob vračilu Counter

Po prijavi na let, lahko zahtevate svoje GST vračilo bodisi na centralni vračilu boj (za ETRS), na globalni vračilu števec, ali Premier Davčna prosto števec v salonu odhoda (nadomestila za slednjih bo odvisna od sodelujočih agencije vračila – glej spodaj).

Nadomestila se lahko po obliki gotovine, neposrednega prenosa s kreditno kartico, ali na letališču nakupovalnih bonov. taksa za postopek se odšteje od zneska.

DDV vračilo agencije v Singapurju

Večina trgovin v Singapurju so povezane z eno od dveh osrednjih agencij za vračilo – Globalna Blue Singapur (+ 65-6225-6238; www.global-blue.com ) in Premier Tax Free (+ 65-6293-3811; www.premiertaxfree.com ), ki sta določajo minimalno nakup SGD100 upravičeni do nadomestila.

Trgovine niso povezane bodisi z agencijo upravljanje svojih sistemov DDV za vračilo. Najnižji znesek nakupa za GST nadomestila razlikuje un povezan na drobno, zato se prepričajte, da zahteva, da za podrobnosti pred nakupom.

DDV vračilo Izjeme in diskvalifikacije

Vsaka pravna obiskovalec, starejše od 16 let, lahko trdijo, nadomestil za njihovo nakupovanje, z naslednjimi izjemami:

 • Obiskovalec ne sme biti državljan Singapur državljan, niti imeti stalno prebivanje stanje v Singapurju (izjeme velja za imetnike študent opraviti – glej spodaj)
 • Obiskovalec se ne sme porabili več kot 365 dni v Singapurju v preteklih 24 mesecih pred izvedbo nakupa
 • Obiskovalec se ne sme delali v Singapurju v šestih mesecih pred nakupom
 • Obiskovalec ne sme biti član letalske ali kabinske posadke letala, ki odhaja Singapur

Singapur obiskovalce s Izpit je dovoljeno zahtevati nadomestila, le, če izpolnjujejo zgoraj, in če:

 • Nakupi so biti 4 mesece ali manj pred iztekom Student Pass
 • Blago mora biti vložena iz Singapurja v roku 2 mesecev od nakupa
 • Študent Pass imetnik mora zapustiti Singapur in ostati zunaj najmanj 12 mesecev

Nekateri izdelki ne izpolnjujejo pogojev za davčno odkup:

 • Elementi, ki so v celoti ali delno porabljeno v Singapurju (tj ne morete zahtevati vračilo davka na odprtem in delno porabljeno steklenico viskija)
 • Predmete, namenjene za poslovne ali komercialne namene
 • Elementi, ki se izvaža tovora
 • Namestitev (hoteli stroški)

Nič več kot SGD500 (US $ 320) in davkov, se lahko vrne na osebo. Blago mora biti vložena iz Singapurja v roku dveh mesecev od nakupa.

GST nadomestilo ne more biti odkupljene, če greš Singapur po kopnem ali po križarjenju.

Za več podrobnosti, se obrnite na teh straneh:

Več o nakupovanju v Singapurju, preberite te članke:

 • Velika Singapur Prodaja – Eno Mesec znižanimi Nakupovanje v Singapurju
 • Denar v Singapurju
 • Galerija nakupovalnih središč v Singapurju

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *