Teatrul Globe al lui Shakespeare din Londra: Ghidul complet

Posted on

Teatrul Globe al lui Shakespeare din Londra: Ghidul complet
Când Globe lui Shakespeare a fost deschisă în 1997 a fost prima clădire cu acoperiș de paie permise în capitala britanică de la Marele Incendiu din Londra în 1666. Astăzi, acest punct de vedere istoric exacte, recreere în aer liber a teatrului, unde au fost efectuate piesele lui Shakespeare – situat la doar câteva sute de iarzi de Globe inițial – a fost alăturat de un al doilea loc, un teatru de interior la lumina lumânărilor, în cazul în care publicul poate avea o adevărată experiență de teatru din secolul al 17-lea.

Ambele sunt musturi pentru a vizita, iubitorii de teatru Amatorii de cultură și fanii Bard din întreaga lume. Cum au ajuns să fie construit pe Bankside din Londra este o poveste de determinare verging obsesie din partea regretatului actor american Sam Wanamaker.

Istoria Teatrului Globe original

Zona din Londra la sud de Tamisa și acum cunoscut sub numele de Bankside a fost, în timpul lui Shakespeare, un fel de cartier lumină roșie în afara Londrei , în cartierul Southwark. Zona a fost acasă la teatre și pub – uri precum arene chinuirea urs si bordeluri. În ciuda ceea ce poate fi văzut în filmul „ Shakespeare in Love “ , este puțin probabil ca regina Elisabeta I a călătorit vreodată râu din Greenwich pentru a participa la o piesă de teatru acolo. In schimb, compania lui Shakespeare, The Kings Men, au fost chemați la palatul regal pentru a efectua pentru ea.

Acesta a fost în acest cartier gălăgios că primul Globe a fost construit în 1599. Shakespeare, alături de alți actori, nu a fost proprietarul , ci un acționar. Acesta a ars în 1613 , atunci când un tun etapă foc la acoperișul său de paie. Teatrul a fost reconstruit de compania în timp ce Shakespeare era încă în viață și a rămas cu succes în funcțiune până la 1642 , când puritanii, sub Oliver Cromwell , închis în jos. Doi ani mai târziu a fost rupt în jos complet și locuințe a fost construit peste casă de raport la fața locului.

Intră Sam Wanamaker

Actorul american și ex-pat , Sam Wanamaker lucra în Marea Britanie , atunci când audierile armatei-McCarthy luat în curs de desfășurare și îngrijorat de a fi pe lista neagră de la Hollywood, el a decis să rămână. El a construit o carieră distinsă în Marea Britanie, care acționează și regie pe scenă și în filme. În timp ce în Anglia a jucat Iago la Othello Paul Robeson, la Stratford-upon-Avon si la scurt regizat Teatrul New Shakespeare din Liverpool. În 1970, în timp ce în Southwark, el a fost șocat să realizeze că , deși au existat mai multe replici teatre Globe din SUA și în altă parte, tot ceea ce a rămas din Bard în orașul său natal a fost un marker istoric pe partea laterală a unei fabrici de bere.

Wanamaker dedicat restul vieții sale pentru corectarea asta.

Cum Shakespeare Globe Londra a fost construit

A fost nevoie de ani pentru a ridica banii pentru a construi teatru și să cerceteze modul de a crea experiența unui theatergoer shakespearian într-un cadru modern – inclusiv adăugarea unui sistem de aspersoare care păstrează paie acoperiș umezită pentru prevenirea incendiilor. Aproximativ trei ani în proiect, dovada real Globe a fost descoperit în apropiere și că informațiile introduse în proiectarea noului teatru din punct de vedere al arhitecturii și materialelor. Proiectul nu a fost fără obstacole sale. Engleză Heritage, care deținea terenul pe care este construit teatrul, a vrut să-l vândă pentru dezvoltare.

planificare și consiliul Oficialii locali nu au fost complet la bord. Dar, în cele din urmă determinarea Wanamakers a câștigat a doua zi. Din păcate, a murit trei ani înainte ca proiectul a fost finalizat, dar a lăsat londonezilor și vizitatori deopotrivă această moștenire uimitoare.

Văzând o piesă în „O lemn“

Teatrul este adesea menționată ca un „O“ din lemn , chiar dacă aceasta este de fapt octogonal. Referința vine de la Shakespeare însuși. El a descris setarea în prologul „ Henry V :“

„… poate acest lucru din cabina de pilotaj ține
de vasty câmpurile din Franța? sau poate ne ghiftui În
cadrul acestui lemn O , chiar casques
care a făcut înfricoșeze aer la Agincourt?“

Teatrul modern, este considerabil mai mult decât o „O.“ lemn Cele trei niveluri de locuri galerie sunt atinse după trecerea curte (în cazul în care mulțimile pauză se pot bucura de băuturi), care separă teatrul dintr-o clădire modernă, care deține dressing, ateliere, magazine dulap și un muzeu. Începând cu 2014, complexul include, de asemenea, un al doilea teatru – dar mai multe despre asta mai jos.

Plays sunt realizate pe o scenă dreptunghiular cu un perete din spate pe o parte a „O“. În plus față de scaunele galerie, câteva sute de bilete, la 5 £ fiecare, sunt vândute pentru standees – cunoscut sub numele de Groundlings . În ziua lui Shakespeare Groundlings au fost , de asemenea , cunoscut sub numele de stinkards .

Văzând o piesă de teatru ca agățătoare poate fi o mulțime de distractiv ca publicul este încurajat să participe și să Heckle așa cum s-ar fi făcut în Globe original. Dar, înainte de a te apuca de la o șansă de a fi o agățătoare, gândiți-vă dacă vă poate sta de fapt, timp de două sau trei ore. Groundlings la Globul lui Shakespeare nu au voie să stea pe teren. Scaunele de pe lavițe din galeriile sunt articole prea confortabil, fie. Pernute pot fi închiriate, dar publicul cu experiență de la Globe aduce de multe ori propriile lor perne și pături, chiar pentru vreme imprevizibilă engleză.

Spectacole, care au loc la sfârșitul primăverii prin începutul toamnei sunt ținute în aer liber în timpul zilei – ploaie sau soare. Teatrul nu are acoperis si nici umbrele sunt permise. Deci, dacă sunteți îngrijorat de condiții meteorologice nefavorabile, aduce un poncho de ploaie.

Ce să facă la Globe

  • Tururi ghidate : Puteți tur parcursul anuluiteatru și teatru complexatunci când joacă nu au loc. Tours sunt în limba englezăcu fișe furnizate în limba franceză, germană, spaniolă, italiană, rusă, japoneză și chineză simplificată. Southwark Tours lui Shakespeare sunt oferite atunci când teatrul este utilizat pentru spectacole.
  • Grupa Tururi, experiențe și demonstrații : Fancyînvăța cum săîmbrace ca un elisabetan? Urmărind o demonstrație de luptă scenălui Shakespeare sauvedea modulau fost tipărite piesele lui Shakespeare pentru prima Folio? O serie de experiențe pot fi aranjate pentru grupuri, dintre care unele includ mese, ceaiuri smântână și vizite la atracțiileapropierecum ar fi ciobul și Tate Modern.
  • Luați masa și Drink : The Swan este deschis pentru masaprânz, ceai dupăamiaza, cina,pre și postmeseperformanță. Nu trebuie să fie un suportbilete săbucure de punctelevedere ale Tamisei și Catedrala SfPaul de la restaurant. The Swan Bar este deschisla micul dejun și mese casualzi prin cocktailuri, și există un Cafe Bar Foyer pentru gustări, mese ușoare și băuturi.

Wanamaker Teatrul Sam

Când Teatrul Globe al lui Shakespeare a fost proiectat în primul rând, un teatru de interior, iacobină, a fost, de asemenea, planificat. Unele dintre piesele de mai târziu a lui Shakespeare ar fi fost realizată într-un astfel de teatru, luminat de lumânări cu publicul așezat în jurul scenei. Dar, la început, nimeni nu știa cu adevărat ce un astfel de teatru ar fi privit ca in interiorul sau cum ar fi lucrat. O clădire din cărămidă, utilizat la început pentru ateliere și spații de învățământ, a fost construit pentru a găzdui teatru iacobin.

În cele din urmă, teatrul a fost proiectat pe baza probelor din două foi de desene care a căzut dintr-o carte în bibliotecă Worcester College, Oxford. La început sa crezut a fi de designerul de teatru Inigo Jones, desenele sunt acum atribuite unuia dintre elevii săi în 1660, ilustrând un teatru ce poate fi privit ca 50 de ani mai devreme. Ele sunt considerate cele mai vechi desene cunoscute pentru un teatru în limba engleză.

Teatrul, adiacent la Globe și conectate prin același hol centrală, a fost numit în onoarea lui Wanamaker și a fost deschisă în 2014. O mare parte detaliu este speculativă cu unele dintre decor copiat din case impunătoare ale perioadei. A fost construită din lemn de stejar verde si miroase a lemn proaspăt, câțiva ani mai târziu. Să fie avertizat, însă, mirosuri rășină de stejar cuplat cu fum de lumânare poate fi greu pentru a lua dacă sunteți la toate sensibile sau alergice.

lui Shakespeare Globe Essentials

  • În cazul în care : Shakespeare Globe Theatre din Londra, 21 New Globe Walk, Bankside, Londra SE1 9DT
  • Când: spectacole pe scena Globe are loc din aprilie până în septembrie. Cele mai multe începe în după – amiaza la mijlocul , dar, în cele mai lungi zile de vară unele seara spectacole sunt programate. Spectacole în Wanamaker Teatrul Sam sunt programate din octombrie până în aprilie cu listări și vânzarea de bilete anunțate în timpul verii.
  • Vezi ce e pe: o gamă foarte largă de spectacole, ateliere, povestiri, atelierescriere și activitățifamilie este disponibiltot parcursul anului
  • Bilete: Bilete pentru toate spectacolele și evenimentele pot fi achiziționate prin intermediul site – ului sau telefonând Box Office la +44 (0) 20 7401 9919. Achizițiile efectuate prin site – ul necesită un cont protejat cu parolă pe care le puteți seta cu ușurință on – line.
  • Noțiuni de bază Există: The Globe este o plimbare de zece sau 15 minute de cele mai apropiate stații de metrou din Londra, St. Paul, Mansion House, London Bridge, Blackfriars. Există locuri de parcare limitate pentru autoturisme cu insigne cu handicap albastre și taxiuri sunt disponibile în apropiere.
  • Pentru mai multe informații: Verificați site – ul principal regulat , deoarece există întotdeauna ceva se întâmplă.