Tempelj Beli v Chiang Rai, Tajska

Posted on

Tempelj Beli v Chiang Rai, Tajska
Uradno znan kot Wat Rong Khun, Temple Bela v Chiang Rai je mami turiste severno od Chiang Mai, saj 1997. eno-of-a-kind primer epske umetnine je bila ustvarjena z ekscentričnim lokalnega umetnika, Ajarn Chalermchai Kositpipat. Je zasnovan in izdelan tempelj Belo z lastnimi sredstvi.

Čeprav je čisto bela tempelj močno prikazuje teme in simboliko iz theravadskega budizma, se umetnik sam ne bi preveč resno. G. Kositpipat obravnava obiskovalce umetnine polna referenc na stripovski junaki, znanstveno-fantastičnih filmov in drugih sodobnih temah.

Ja, Wat Rong Khun je zelo turistična atrakcija. Ne primerjati z antičnih templjev najdemo drugje na Tajskem. Namesto, pomislite Temple Bele kot osupljivo primer umetnosti in arhitekture, zgrajene lokalni umetnik, da pripravi več obiskovalcev na svojem domačem kraju.

O Temple White (Wat Rong Khun)

Bela barva je bila izbrana za Wat Rong Khun, ker je umetnik čutil, da je zlato – običajno barva po izboru drugih templjev na Tajskem – “je primeren za ljudi, ki Lust za zla dejanja.” WC stavba dejansko je zlate barve.

Most v ciklu Rebirth vodi do vrata nebes; dva ostra skrbniki zaščito pot. V razprtimi rokami v jezeru prekletih duš, ki je znašala navzgor predstavljajo posvetne želje, kot so pohlep, poželenje, alkohola, kajenja in drugih skušnjav. Poglej tesno za malenkosti, kot so, kaj so roke lahko drži. Ljudje morajo prečkati most, mimo skušnjavi, da vstopijo v nebesa.

Tempelj Beli je bila poškodovana zaradi potresa v 2014. Kositpipat dejansko trdil, da je bil tekoč, da se poruši celotno strukturo – svoje življenjsko delo – iz varnostnih razlogov. Po podrobnem pregledu, je bil tempelj varno spet šteje za obiskovalce. Obnova nadaljevalo let, in priljubljenost najbolj znanih Chiang Rai privlačnosti zrasel.

Glavna stavba, znana kot ubosot , ni dovolj velik za množice, ki prihajajo, da ga vidim. Vendar to ni običajno tempelj ubosot: Freske v notranjosti junaki, od Harry Potter in Hello Kitty, da bi Michael Jackson in Neo iz Matrix filmov!

Že desetletja, Kositpipat trdil, da ni želel denarja, da je dejavnik v projektu. Sporočilo anti-pohlep je mogoče videti v delih okoli razlogov. On je tudi določiti omejitve glede količine denarja, ki bi lahko organizacije darujejo! vstopnina 50 bahtov (manj kot US $ 2) za tuje obiskovalce, je bil na koncu dodan v letu 2016 za kritje stroškov vzdrževanja.

Navodila za Temple Bele v Chiang Rai

Prvič, sami priti iz Chiang Mai v Chiang Rai.

Temple White je malo več kot šest milj (približno 13 kilometrov) južno od mesta, na stičišču Highway 1 in Highway 1208.

Laziest možnost za pridobivanje Temple Bele je, da se pridružijo izleta (na voljo od večine penzioni in hoteli), ki vključuje Temple bela, črna hiša in druge znamenitosti. V nasprotnem primeru lahko najamete skuter in se voziti; samo priti na veleprometnica in proti jugu – ne smete zamuditi Beli tempelj briljantno žareče na vaša pravica. Promet na avtocesti 1 med Chiang Mai in Chiang Rai lahko hitro in intenzivno. Ostanite na levi strani in previdno vožnjo!

Druga preprosta možnost za doseganje tempelj belo je, da je proti jugu javni avtobus iz avtobusne postaje v mestu. Povejte gonilnik, ki ga želite ustavili v Wat Rong Khun. Da bi dobili nazaj, boste morali bodisi najeti tuk-tuk ali zastavo navzdol proti severu avtobus.

Obisk Wat Rong Khun v Chiang Rai

  • Ure: Temple White je odprt vsak dan od 8. ure zjutraj do 5. ure in do 5:30 ure ob vikendih.
  • Vstopnina: 50 baht za tuje obiskovalce; brezplačno za tajske državljane.
  • Kodeks oblačenja: Čeprav domiseln dekor vključuje Batman, Kung Fu Panda in druge like iz Hollywooda, je Bela Temple še vedno šteje za verske mesto. Treba pokriti ramena in kolena; sarongs so na voljo za najem. Majice z verskimi ali žaljivih tem se ne sme nositi.

Tempelj Razlogi

Tempelj Beli je postavljen v spojine lepih struktur – tudi zlato stavba sanitarijah je zapleteno urejena! Vi zagotovo ne bo treba skrbeti, da na umazanih počepniki kot je pogosto najti na drugih zanimivosti.

, Ki želi dobro se nahaja v tempeljskem prostoru skupaj s številnimi drugimi pagodas in umetniških struktur. Stavbi enostaven za gospodični za tempelj Bele hiše versko umetnost, ki Kositpipat. Dvorana relikvije je zanimivo tudi. Da, obstaja več darilo trgovine, prodajajo umetnine in spominki, ki vodijo stroške vhod nizka.

Bodite pozorni na skrite teme in znakov med prekletih, ki niso dovoljeni v nebesa, ki sta skrbnikov. Boste videli eno roko s slab odnos, ki Wolverine strani tujcev, mirovnih znaki, pištole, in veliko drugih skritih najdb.

O umetnika

Tempelj Beli v Chiang Rai, je magnum opus slavnega umetnika, Chalermchai Kositpipat , enako briljantno um za Črno House in barvita stolp z uro v centru Chiang Rai. Je zgrajena tempelj belo s pomočjo več kot 60 privržencev na osebni stroški več kot US $ 1,2 milijona dolarjev. Kositpipat je neverjetno posvečen njegovemu delu in enkrat proizvaja več kot 200 slik na leto za pomoč pri financiranju projekta. V enem intervjuju je izjavil, da se začne vsak dan ob 2. uri z meditacijo.

Chiang Rai slavni stolp z uro je bila dokončana v obdobju treh let, in tako kot pri vseh dela Kositpipat je, je bilo to storjeno tako na lastne stroške iz ljubezni do Chiang Rai. Svetlobni kaže, so ob 7. uri, 8. uri in 9. uri nočnih.

ekscentrična delo Kositpipat sega od lepih kosov verske umetnine na domiseln, idiličnih kosov z močnimi sporočili. Ena prikazuje George W. Bush in Osama Bin Laden jahanje jedrsko raketo skozi prostor skupaj. Tudi pokojni kralj Bhumibol Adulyadej je bila ena od strank Kositpipat je!

Po Tempelj Beli

Logično nadaljevanje, ko obiščete tempelj belo je, da vozi 12,5 milj (20 kilometrov), severno od Highway 1 videti svojega dvojnika: Black House, lokalno poznan kot Baan Dam.

Medtem ko je Bela Temple predstavlja nebo, Black House – pogosto napačno navedeno kot “Black Temple” – predstavlja pekel. Black House je težje najti. Vožnje severno od Highway 1, in si za majhen odcepa na levi strani. Sledite oznakam ali zaprosi za Baan Dam.

Obisk templja Beli se lahko kombinira tudi s pohodom na omamljanje, 70-metrov visok Khun Kon slapa v narodnem parku. Bodite levo na 1208 ob izhodu tempelj belo, nato pa še tekme na 1211 Ko se cesta konča. Sledite oznakam za padcev. Ustavijo na poti nazaj v mesto na Singha Park za hitro fotografijo z velikan zlatega leva.