Templul Alb din Chiang Rai, Thailanda

Posted on

Templul Alb din Chiang Rai, Thailanda
Oficial cunoscut sub numele de Wat Rong Khun, Templul Alb din Chiang Rai a fost ademenesc turiștii nord de Chiang Mai din 1997. Exemplul-o de-un fel de lucrări de artă epic a fost creat de artist local excentric, Ajarn Chalermchai Kositpipat. El a proiectat și construit Templul Alb, cu fonduri proprii.

Deși templul pur-alb descrie puternic teme și simbolismul din Theravada Budism, artistul nu se ia prea în serios. Dl Kositpipat tratează vizitatorii opera de arta presărată cu referiri la eroi de benzi desenate, filme science-fiction, și alte teme moderne.

Da, Wat Rong Khun este foarte mult o atracție turistică. Nu se compara cu templele antice găsite în altă parte în Thailanda. În schimb, cred că de Templul Alb ca un exemplu uimitor de artă și arhitectură construită de un artist local, pentru a atrage mai mulți vizitatori în orașul său natal.

Despre Templul Alb (Wat Rong Khun)

Culoarea alba a fost ales pentru Wat Rong Khun , deoarece artistul a simțit că aurul – culoarea obișnuită aleasă pentru alte temple din Thailanda – „ a fost potrivit pentru oameni care au pofta de fapte rele.“ Clădirea de toaletă de fapt , este de culoare aurie.

Podul din ciclul renasterii duce la Poarta Raiului; doi gardieni feroce proteja calea. Cele mai întinse mâinile într-un lac de suflete blestemate care ajung sus reprezintă dorințele lumești, cum ar fi lăcomia, pofta, alcoolul, fumatul, si alte ispite. Priviți cu atenție pentru detalii mici, cum ar fi ceea ce mâinile pot fi exploatație. Oamenii trebuie să traverseze podul, ocolind ispita, pentru a intra în cer.

Templul Alb a fost avariat de un cutremur în 2014. Kositpipat de fapt, a susținut că el a fost de gând să demoleze întreaga structură – lucrarea vieții lui – din motive de siguranță. După examinare atentă, templul a fost considerat sigur din nou pentru vizitatori. Restaurarea a continuat ani de zile, iar popularitatea celui mai faimos atracție Chiang Rai a crescut.

Clădirea principală, cunoscut sub numele de Ubosot , nu este suficient de mare pentru a găzdui mulțimile care vin să – l vadă. Dar acest lucru nu este obișnuitul templu Ubosot: Murals descrie in caractere de la Harry Potter și Hello Kitty lui Michael Jackson și Neo din Matrix filme!

Timp de decenii, Kositpipat a susținut că nu a vrut bani pentru a fi un factor în proiect. Mesajul anti-lacomia poate fi văzut în lucrări în jurul motive. El a stabilit chiar și restricții cu privire la suma de bani pe care organizațiile ar putea dona! O taxă de intrare de 50 baht (mai puțin de 2 $) pentru vizitatorii străini a fost în cele din urmă a adăugat în 2016 pentru a acoperi costurile de întreținere.

Direcții la Templul Alb din Chiang Rai

În primul rând, du-te de Chiang Mai Chiang Rai.

Templul Alb este un pic peste șase mile (în jurul valorii de 13 km) sud a orașului, la intersecția dintre Autostrada 1 și Autostrada 1208.

Lenesa opțiune pentru a ajunge la Templul Alb este de a participa la un tur de vizitare a obiectivelor turistice (disponibil de la cele mai multe pensiuni și hoteluri), care include Templul Alb, Negru Casa, și alte obiective turistice. În caz contrar, puteți închiria un scuter și conduce-te; doar ajunge pe autostrada si capul spre sud – nu se poate pierde Templul albă strălucit stralucitoare de pe dreapta. Traficul pe Autostrada 1 între Chiang Mai și Chiang Rai pot fi rapid si intens. Stai pe partea stângă și conduce cu atenție!

O altă opțiune de ușor pentru a ajunge la Templul Alb este de a lua un autobuz public spre sud, de la stația de autobuz din oraș. Spune-i driverul pe care doriți să se oprească pe la Wat Rong Khun. Pentru a obține înapoi, va trebui să fie de a angaja un tuk-tuk sau un autobuz spre nord.

O vizita Wat Rong Khun din Chiang Rai

  • Ore: Templul Alb este deschis zilnic de la 8 am la 5 pm și până la 05:30 la sfârșit de săptămână.
  • Intrare: 50 baht pentru vizitatorii străini; pentru resortisanții Thai.
  • Dress Code: Deși decorul quirky include Batman, Kung Fu Panda, și alte personaje de la Hollywood, Templul Alb este încă considerat un site religios. Umerii și genunchii ar trebui să fie acoperite; sarongs sunt disponibile de închiriat. Tricouri cu teme religioase sau ofensatoare nu ar trebui să fie purtate.

Motivele Templului

Templul Alb este situat într-un compus de structuri frumoase – chiar și construirea de locuințe de aur grupurile sanitare este decorat complicat! Tu cu siguranță nu va trebui să vă faceți griji despre utilizarea unui toalete murdare turtite ca este adesea găsit la alte atracții.

Un bine este dorindu-situat în zona de templu, împreună cu multe alte pagode și structuri artistice. O clădire ușor de dor în spatele Templului Alb găzduiește arta religioasă de Kositpipat. Sala de Relicve este interesant, de asemenea. Da, există mai multe magazine de cadouri, suveniruri de vânzare opere de artă și pentru a menține costurile reduse de intrare.

Fii cu ochii în patru pentru teme și personaje printre Damned ascunse care nu au fost lăsate în cer de către cei doi gardieni. Vei vedea o mână cu o atitudine rea, o mână Wolverine, extratereștri, semne de pace, arme, și o mulțime de alte descoperiri ascunse.

Despre artist

Templul Alb din Chiang Rai este magnum opus al celebrului artist, Chalermchai Kositpipat , aceeași minte strălucitoare în spatele Casei Negre și turnul cu ceas colorat în centrul orașului Chiang Rai. El a construit Templul Alb cu ajutorul a peste 60 de fani la un cost personal de peste 1,2 milioane de dolari. Kositpipat este incredibil de dedicat muncii sale și o dată a produs mai mult de 200 de picturi pe an pentru a ajuta la finanțarea proiectului. Într – un interviu, el a declarat că el începe în fiecare zi la ora 2 cu meditație.

Faimosul turn cu ceas Chiang Rai a fost finalizată într – o perioadă de trei ani, și cu toate ca munca lui Kositpipat, sa făcut acest lucru pe propria cheltuială din dragoste pentru Chiang Rai. Spectacole de lumini sunt la 19, 20, și 21 de noapte.

munca excentric Kositpipat variază de la piese frumoase de artă religioasă, la piese kitsch excentrice cu mesaje puternice. Unul descrie George W. Bush și Osama Bin Laden de echitatie o rachetă nucleară prin spațiu împreună. Chiar și târziu regele Bhumibol Adulyadej a fost unul dintre clienții lui Kositpipat!

După Templul Alb

Logică follow-up pentru a vizita Templul Alb este de a conduce 12,5 mile (20 km) nord pe autostrada 1 pentru a vedea omologul său: Casa Negru, cunoscut local ca Baan Dam.

În timp ce Templul Alb reprezintă cerul, Casa Neagră – de multe ori incorect menționată ca „Templul Negru“ – reprezintă iad. Casa Neagră este mai greu de găsit. Conduce spre nord pe Autostrada 1, și căutați un turnoff mic pe partea stângă. Urmați semnele sau cere Baan Dam.

O vizită la Templul Alb poate fi, de asemenea, combinate cu o excursie la uimitoare, de 70 de metri înălțime cascada Khun Kon în parcul național. Ia-o la stânga pe 1208 la ieșirea din Templul Alb, apoi un alt stânga pe 1211, atunci când drumul se termină. Urmați indicatoarele spre cascade. Oprește-off pe drumul înapoi în oraș la Singha Park pentru o fotografie rapidă cu leul de aur gigant.