Skip to main content

Thailanda Temple Etiquette: Dos și Interdicții pentru vizita temple din Thailanda

Thailanda Temple Etiquette: Dos și Interdicții pentru vizita temple din Thailanda
Cât de complicat este Thailanda templu eticheta? Toți călătorii pentru prima dată se simt un pic nervos atunci când intră unul dintre multele temple budiste din Thailanda pentru prima dată.

Este OK pentru a face fotografii ale imaginii lui Buddha? Ar trebui să debandadă rapid atunci când călugării intră în cameră să se închine?

Dacă nu ești un budist – și pune pe câteva brățări în timp ce călătoriți prin Asia de Sud-Est nu contează – întreaga scenă poate fi un pic confuz. Doar când ai început să se simtă în largul, un călugăr vechi începe trage un gong tare și te trimite codare într-o panică lupta sau de zbor pentru pantofii din afara.

Nimeni nu vrea să fie nepoliticos turistul care aduc accidental haos la un astfel de loc în alt mod senin. Din fericire, Dos și Interdicții de eticheta templu sunt destul de simplu de urmat.

Temple din Thailanda, cunoscut sub numele de wats, sunt literalmente peste tot. Peste 90 la sută din populația Thailandei urmează școala Theravada budismului. Unele temple sunt vechi și mistificatoare. Alții, cum ar fi Templul Alb din Chiang Rai, au Batman și Kung Fu Panda pictat pe pereți. Indiferent, cele mai multe temple din Thailanda sunt frumoase și au o importanță istorică și culturală extraordinară.

Acestea nu sunt locuri pentru a acționa ca un turist respingător și mizerie un lucru bun.

O vizită în Thailanda Temple

Nici o excursie în Thailanda este completă fără a vizita un select mână de temple celebre. Feriți – vă doar de o afecțiune care plăgi mulți călători în Thailanda: „ wat . Burnout“

Încercarea de a vedea prea multe temple într – o săptămână este un mod sigur de a deveni ars! Fa – ti timp pentru a absorbi ceea ce ați văzut într – un templu înainte de graba pentru a vizita următoarea. În mod ideal, uita – te la detalii (vârstă, scop, semnificație, etc.) înainte de a vizita un templu – veți aprecia experiența chiar mai mult.

Fiecare templu are ceva ce o face unica. De exemplu, cu spătar rabatabil statui Buddha nu sunt menite să descrie Buddha fiind leneș – corpul său pământesc este pe moarte de o boală, potențial intoxicații alimentare. Wat Naphrameru în Ayutthaya conține o veche statuie înfățișând Buddha, ca un prinț în haine lumești înainte de iluminare – astfel de imagini sunt tot mai rare.

Există câteva excepții, dar vizita temple este, de obicei, un lucru liber să facă în Thailanda. Doar nu arde-te prea devreme!

Setarea

Dacă nu sunteți vizita Templul bizară Albă în Chiang Rai, nu se așteaptă ca versiunea Hollywood a budismului în temple din Thailanda. Tu cu siguranță nu va vedea nici călugări practicanți kung fu.

Templele nu sunt întotdeauna locuri izolate, mistice situate pe culmea munților. celebru Altarul Erawan din Bangkok este literalmente în mijlocul unui trotuar ocupat. Wat Lan Khuat în Isaan este construită în întregime din sticle de bere reciclate!

Mergând cu o imagine preconcepută poate face să plece dezamăgit.

Călugării din Thailanda

Calugarii din Thailanda sunt de multe ori reperat pe telefoanele mobile, fumatul, sau iese din internet cafe-uri după verificarea e-mail și a juca jocuri!

Se estimeaza ca aproximativ 200.000 – 30.000 călugări sunt de mers pe jos pe străzile din Thailanda, la un moment dat. Servind ca un călugăr este considerată ca parte a dezvoltării unui tânăr, cu toate acestea, doar o mână rămân călugări. După ce a executat un termen stabilit (de multe ori trei luni) cele mai multe vor veni înapoi la societate, începe o carieră, și să se căsătorească.

Călugării sunt, de obicei, foarte prietenos. Ei nu mănâncă turiști. Cei care nu sunt prea timid poate cere să practice limba engleză cu tine. Participarea la o sesiune de chat Monk în Chiang Mai ar putea însemna schimbarea adrese de e-mail cu un călugăr. Nu intrați în panică! Profită de interacțiune în timp ce încă arată respect. Aceasta este sansa ta de a întreba despre viața de zi cu zi, budismul, sau orice altceva care vă interesează.

Respect Sfat: Când salut sau mulțumindu – un călugăr pentru timpul său, să le dea o mai mare wai – celebru gest de rugăciune, cum ar fi Thailanda , cu o ușoară arc – decât de obicei. Călugării nu sunt de așteptat să se întoarcă gestul.

Temple cult Zona

Thailanda temple au de obicei motive liniștite într – o curte care găzdui o sală de coordonare ( bot ), sala de rugaciune ( Viharn ), stupa ( Chedi ), living Residences ( Kuti ), o bucătărie, și , probabil , săli de clasă sau clădiri administrative chiar.

Zona principală de călugări care conține o statuie Buddha este cunoscut ca un bot . Bot este de multe ori doar pentru călugări, în timp ce vizitatorii – turisti incluse – du – te la Viharn (sala de rugaciune) să se roage sau să vadă imagini ale lui Buddha. Problema este că zona numai călugăr și zona de mirean de multe ori arata foarte asemănătoare în decor și arhitectură.

Într – un templu liniștit, pentru a vă asigura că intră în locul deschis pentru public ( Viharn ), doar uita – te pentru aceste lucruri:

 • Semne în limba engleză (de exemplu, solicitându-vă să eliminați pantofii) este un bun indicator.
 • cutii pentru donații
 • Alți credincioși care nu sunt călugări

În mod tradițional, singurul călugăr roboții sunt înconjurate de opt sema pietre în afara într – o formă dreptunghiulară. Dacă vedeți pietre mari, decorative într – un pătrat în jurul valorii de o sală de rugăciune, care , probabil , nu este una pentru tine.

Cum să acționăm în apropiere Buddha Imagini

Aceste zone sunt în mod evident mai sacru decât alte locuri din templu. Câteva reguli de etichetă templu ar trebui să fie urmat în timp ce intra în zona principală de închinare:

 • Scoateți pantofii înainte de a intra în Viharn excepția cazului în care deja direcționat să le lase afară.
 • Nu pas sau în pragul merge în interior.
 • Plimbare în jurul obiectelor sacre doar sensul acelor de ceasornic.
 • Nu te în calea oamenilor locale, care sunt, de fapt acolo să se închine.
 • Încercați să înapoi departe de statuia lui Buddha la o distanță scurtă înainte de a ne întoarce cu spatele.
 • Nu întoarce spatele în timp ce aproape de statuile lui Buddha pentru a fixa un selfie!
 • Nu atingeți obiecte sacre în zona de cult.
 • Nu fi tare, nating off, sau crack glume.
 • Nu îndreptați la imagini ale lui Buddha.
 • Nu ridica-te mai mare decât imaginea lui Buddha (de exemplu, stând pe platforma ridicată pentru o fotografie).
 • Ia copii galagiosi sau nefericit în afara zonei de cult.

Dacă doriți să stea afară – călugări într – adevăr nu te superi dacă faci – modul corect de a sta în fața unei imagini Buddha este de a avea picioare indesate sub tine ca închinătorii fac. În timp ce stați, evitați îndreptarea picioarele la imaginea lui Buddha sau a altor persoane. Dacă călugări vin în sală, se ridice în picioare până când termina metanii lor.

Când este gata să plece, nu ridica-te mai mare decât statuia lui Buddha și încercați să nu întoarce spatele la ea; înapoi departe în schimb.

Realizarea fotografiilor În interiorul Temple

Pentru călătorii, cea mai comună infracțiune este să pozeze pentru o fotografie sau selfie cu spatele transformat într-o imagine de Buddha.

Spre deosebire de Japonia , în cazul în care realizarea de fotografii ale unor statui ale lui Buddha sau zona de cult este în mod tipic dezaprobat, acest lucru este bine în Thailanda – cu excepția cazului în semn indică faptul că nu ar trebui. Nu încercați să luați fotografii ale altor închinători în timp ce se roagă.

Da, călugării din Thailanda sunt strălucit fotogenice, dar se rupă fotografii fără a cere nu este frumos. Ești în casă și locul de munca lor.

Dos În timp ce vizita un templu Tailanda

 • Scoateți pălării, ochelari de soare, și pantofi, atunci când intră într-o zonă de cult.
 • Nu opri telefonul mobil, scoateți căștile, și coborâți vocea.
 • Nu arată respect; acum nu este momentul pentru a împărtăși cele mai recente gluma tocmai l- ați auzit.
 • Nu pas peste pragul de lemn la templu, mai degrabă decât pe partea de sus a acesteia.
 • Nu sta în picioare când călugări sau călugărițe intră în cameră.

Rochie Modest

Regula # 1 de eticheta pentru a vizita temple thailandeze este sa se imbrace modest! Salvați pantaloni scurți de înot și rezervor de top pentru plajă.

Deși multe wats din zonele turistice au relaxat standardele lor , din cauza volumului mare de vizitatori, fie diferite! Arată respect. Acum nu este momentul să poarte fără mâneci Full Moon Party cămașă încă colorat cu vopsea strălucire și fluide corporale. Pantaloni scurți sau pantaloni ar trebui să acopere genunchi. Pantaloni elastice strânse și topuri clingy pot fi , de asemenea , considerate un pic prea „sexy“.

Într – adevăr Important: O mare parte din populare „Sigur“ și „Nu este timp“ mărcile de îmbrăcăminte vândute excursioniști în Thailanda descriu teme din budism și hinduism. Un tricou arată chiar Buddha fumat un bont. Vă puteți imagina cât de călugări simt despre acest mod.

Interdicții În timp ce vizita un templu Tailanda

 • Nu indică un călugăr sau statuie a lui Buddha, fie cu degetele sau picioarele.
 • Nu atingeți sau întoarce înapoi la o imagine a lui Buddha.
 • Nu fuma, scuipat, mesteca guma, sau o gustare în timp ce mersul pe jos în jurul valorii. Mulți călugări Theravada nu mănâncă după amiază.
 • Nu deranja călugări sau oricine altcineva care au venit să se închine – aceasta include fotografierea acestora.

Femeile din Thai Temple

Femeile nu pot atinge un călugăr sau hainele sale. Chiar și îmbrățișări de la propria mamă sunt în afara limitelor în timp ce el este în monkhood. Atingerea unui călugăr la accident (de exemplu, periere împotriva robe într-un loc aglomerat) cere călugăr pentru a efectua un proces de curățare de lungă durată (dacă el recunoaște contactul).

Dacă trebuie să dai un călugăr ceva (de exemplu, bani în timp ce plata pentru o tinichea), pune obiectul în jos și se lasă călugăr să-l ridice. Folosiți mâna dreaptă.

Giving Donații în Thai Temple

Destul de mult în fiecare templu din Thailanda are una sau mai multe cutii de donare de metal. Donațiile nu sunt nici necesare, nici de așteptat. Nu ai o voință de rușine pentru a nu dona. Dar, dacă ați luat fotografii și sa bucurat de vizita, de ce să nu renunțe la 10 – 20 de baht în cutie pe cale de ieșire?

Unele temple vinde brelocuri și astfel de a strange bani. Deși cumpără mici statui Buddha este legal în Thailanda, scoțându – le din țară este ilegal punct de vedere tehnic. Presupunând că nu au achiziționat o relicvă specială sau antic, probabil că nu va primi nici o hassle. Doar în cazul în care , nu le scoate în evidență la imigrare ca te eradicat din Tailanda.

Monk Chat

Unele temple thailandeze, în special în Chiang Mai, au programat ori „Monk Chat“ atunci când turiștii au voie să se întâlnească cu călugări vorbitor de engleză gratis. Puteți pune întrebări despre budism sau cum este să trăiești într-un templu.

Nu-ți face griji, călugării nu vor încerca să vă convertiți la budism la fața locului. Experiența poate fi cultural și memorabil, mai ales dacă vă pun câteva întrebări.

Dacă stai într-un grup pentru a vorbi cu călugăr, nu sta mai mare decât el. Încearcă să stai cu picioarele sub dintre voi să arate respectul cuvenit. Se lasă să călugărul termine de vorbit înainte de a întrerupe cu o întrebare sau un comentariu.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *