The Canal Saint-Martin квартал в Париж

Posted on

The Canal Saint-Martin квартал в Париж

През пролетта и лятото, местните жители идват на тълпи към бреговете на Сен-Мартен канал за пикник, Подрънкайте китари брега, и се радват на мързеливите дълги вечери като здрач урежда над фотогенична района. Кафе-странни бутици обграждат вода и железни пасарелки на. В неделя, на две улици вървят успоредно на канала и до кея на Valmy и кея на Jemmapes, са запазени за пешеходци и велосипедисти-идеални за отдаване под наем на велосипед и видя града от свеж ъгъл.

Друга възможност е да направите обиколка на канала с лодка. Накратко, има по нещо за почти всеки от пленителните банки.

Ориентация и транспорт

квартала Canal Saint-Martin е сгушена между Гар дю Норд и Republique в Североизточна Париж, в 10-ти арондисман. Каналът се подава в река Сена в южната и Bassin де ла Вилет и l’Ourq Канал де на север.

Основните улици около канала: Ке дьо Valmy, кея на Jemmapes, Rue Beaurepaire, Rue BICHAT.

В близост: République, Белвил.

Как да стигнем и метростанции

  • Гар дьо L’Est (Линии 4 и 7)
  • Republique (линии 3, 5, 8, 9 и 11)
  • Гонкур (Line 11)
  • Жак-Bonsergent (Line 5).

Историята на района, в Кратко

Наполеон I наредил изграждането на канала Сен Мартен в 1802. Той първоначално е бил построен, за да се свържете с Канал де l’Ourq, по на север, за да доставят прясна вода в града.

През 19-ти век, районът е зает предимно от работническата класа работници.

Едва наскоро го е започнал да се привлекат специалисти заможен, нетърпеливи да получат разрешение за пребиваване в апартаменти с изглед към канала. В резултат на това, че е дошъл да бъде известен като район посещаван от Бохос; нови ресторанти, кафенета и модни бутици непрекъснато изникват в квартала.

Каналът и околностите му са били изцяло реконструирани на снимачната площадка за 1938 филм Марсел Карне е, Hotel Du Nord .

 Ресторант и бар със същото име стоя на 102 кея на Jemmapes (виж по-долу за подробности).

Разходки с лодка от канали и водни пътища

Помислете за круиз на канала Сен-Мартен и подземни водни пътища на Париж за едно незабравимо преживяване. Особено интригуващо са системи за заключване на канала, който да попълнят някои участъци от канал с вода при рекордна скорост, за да се позволи преминаването на кораби през иначе твърде ниски райони.

Яденето, пиенето и пазаруване около Canal Saint-Martin

Hotel Du Nord
102 Ке де Jemmapes
Телефон: +33 (0) 140 407 878

Режисьорът Марсел Карне увековечен Hotel Du Nord чрез възпроизвеждане на фасадата му за неговата 1938 филм със същото име. Първоначално построен през 1885 г. като хотел, обслужващи предимно физически труд, в Hotel Du Nord сега е бар и ресторант.

Атмосфера: A цинк бар, кадифени завеси, ниска светлина на лампа, и богата на горния етаж библиотека даде на бившия хотел отчетливо 1930 чар.

Акценти: Можете да суче питие на терасата в градината, да играят шах, да сърфирате в библиотеката, или да се насладите проста храна, приготвена с пресни продукти и замислен от известния готвач Паскал Brébant. Гарантирано носталгия.

Обяд: около 15-25 евро (около $ 16-26.).
Вечеря: Между 18-30 евро (прибл.

$ 19- $ 32).

Chez режеш
71 Ке де Valmy
Телефон: +33 (0) 142 413 047

Атмосфера: Chez режеш е мястото, където модерните млади парижани отиват да се види и да се види. Тази весела слива с цвят на бар и ресторант е постоянно гъмжи от бърборене и музика. Най-странна птица деко включва предмети, изработени от рециклирани боклуци. Голяма тераса с изглед извън първокласен на канала през пролетта и лятото.

За да се яде: стил бистро тарифа Chez режеш, ако има малко по-скъпо, винаги е вкусно и включва хитър салати, киш, сирене плочи, както и скици дю Jour.

Напитки: (. Около $ 4- $ 11) 4-10 евро
Обяд: около 15-20 евро на човек (около $ 16- $ 22.).

The Pink Flamingo
67 Rue BICHAT
тел .: +33 (0) 142 023 170

Отдайте се на любимия квартал лечение: получите пица доставят canalside! А френско-американска двойка съсобственик на Pink Flamingo, стилен съвместен където пицата напомня на някои от най-добрите филийки Ню Йорк стил.

Бонусът: Можете да поръчате вашата пай да отида, да вземе розов балон като доказателство за покупка, и да се отпуснете на брега на канала. Лицето за доставка ще ви намери чрез балона.

Цени: Около 10-15 евро (около $ 11- $ 16.) На човек.

Antoine et Лили
95 Ке де Valmy
тел .: +33 (0) 142 374 155

ярко жълто и розово фасада Този чудат моден бутик сега е икона. Не пропускайте Antoine et Лили за най-новото в кичозен градската мода и възгласи “етнически” нишки. В “село” също включва ресторант, пекарна и чайна.

Моля, имайте предвид, че цените и описанията, цитирани тук са точни в момента на тази статия е публикувана и актуализирана, но може да се промени по всяко време.