The Complete Guide to Letališča v Parizu

Posted on

 The Complete Guide to Letališča v Parizu
Boste letijo v ali iz Pariza na vaš naslednji dopust? Če je tako, je verjetno dobra ideja, da se seznanijo z glavnih mestnih letališčih. Obdelava milijone obiskovalcev in več tisoč letov na leto, to so globalni transport vozlišča, ki so lahko stresno za navigacijo, če niste seznanjeni z njimi.

Ne skrbite: smo sprejeti veliko ugibanje iz nje za vas. Berite naprej, da se naučijo vse, kar boste morali vedeti, za gladko, brez težav potovanje v ali iz treh glavnih letališč v Parizu.

Začnimo na začetku: Katero letališče izbrati?

Če potujete od severa ali Južni Ameriki, Aziji, ali Avstraliji, so možnosti, da bo vaš let deluje od letališča Charles de Gaulle (CDG), največja v širšem območju Pariza in glavni evropski hub za dolge razdalje prevozniki . Mednarodno letališče Orly (ORY) obravnava tudi nekatere velike mednarodne lete, vključno z Air France.

Vendar pa je za tiste potnike, ki prihajajo iz ali se odpravite na druge kraje v Franciji in Evropi, vaš let morda tudi pristanek na ali vzlet iz Orly ali veliko manjši mednarodnega letališča Beauvais (BVA). Slednji je regionalno središče za več nizkocenovnih evropskih letalskih družb, vključno z Ryanairom.

Paris-Charles de Gaulle International Airport: obsežnim svetovnim Hub

Poleg London Heathrow in letališče nemški Frankfurt, Gaulle Paris-Charles de je eden izmed največjih evropskih vozlišč za potovanja z letalom in Francije najbolj eden izmed njih, ki ga dolgo strel. Več kot 50 milijonov potnikov letijo v vsako leto, in iz tega vedno-živahnem letališča, in obstaja skupno treh masivnih terminalov širijo čez več kot kilometer, povezana z brezplačnimi avtobusi in avtomatiziranih vlakov.

Priporočamo, da preden pristanejo na ali vzlet iz CDG, dobiš seznanijo s postavitvijo in načrtovati prehod tam vnaprej. To še posebej velja, če želite spremeniti letala in stikalo terminalov. Malo načrtovanje pred obiskom bo zagotoviti veliko boljšo izkušnjo.

Glavna Airlines in Poti na CDG

CDG je središče za večino glavnih svetovnih letalskih družb, in glavni dom za francoski nacionalni letalski prevoznik Air France . Mednarodni prevozniki, kot so KLM, Lufthansa, Delta, American Airlines, British Airways, Air China, Air India, Singapore Airlines, in desetine drugih ponujajo dnevni mednarodni in domači storitev in s tem letališču.

Poleg tega so nizkocenovni letalski prevozniki, kot sta Easyjet in Iberia Express ponujajo priročno in proračun prijazne lete v in iz evropskih destinacij.

Za celoten seznam mednarodnih in regionalnih letalskih prevoznikov, ki delujejo na CDG, si oglejte to stran na uradni spletni strani. Za seznam trenutnih letov, destinacij in voznih redov, obiščite to stran .

Terminali in Kako iz ene v drugo

Medtem ko obstajajo samo trije priključki na CDG, to so velike, zelo zaseden krajev, ki jih je mogoče prepričljivo za prvič obiskovalcev. Oglejte si ta zemljevid na uradni spletni strani Paris Aéroports za pregled, kako se povezati. Prav tako lahko prenesete podrobne zemljevide za vsak terminal na isti strani.

Poskrbite, da izkoristijo brezplačen prevoz in železniške storitve metro prevoz potnikov med vsakim terminal. Samo sledite oznakam na brezplačno “CDGVal” vlakov podzemne železnice, ali avtobusi parkiranih zunaj odhodi salonih.

Terminal 1 je najstarejši izmed terminalov, ogromna, krožni prostor s “hobotnica podobnih” orožja razširila čez pet nadstropij. Večina check-in površine se nahaja v tretjem nadstropju, medtem ko so brezcarinske trgovine, restavracije in druge dobrine večinoma nahaja v četrtem nadstropju. Potnike in terjatve prtljago so osredotočeni na zadnjem nadstropju.

Metro vlak CDGVal na sponki 2 in 3 se nahaja v drugem nadstropju, skupaj več trgovin in restavracij.

Terminal 2, kjer je večina Air France in partnerske letalske družbe odstopiti od. To je največja od terminalov in je razdeljen na več delov, 2A preko 2G. Lahko dobite od 2a do 2f uporabo med terminal steze, vendar 2G je satelitski terminal, ki jih je treba doseči z avtobusom ali s svobodnim vlaku podzemne železnice.

Vsak del terminala 2 ponuja udobja, vključno z restavracijami, nakupovanje, WiFi in molitvenih prostorih. Iz tega terminala, lahko ujeti CDGVAL med terminala vlaka podzemne železnice, kakor tudi RER in TGV vlakom do središča Pariza in drugih destinacij v Franciji. TGV postaje je mogoče najti med sponki 2C in 2E.

Terminal 3 na CDG je najmanjši od terminalov, ki je sestavljena iz ene stavbe in brez vrat za vkrcanje. Potniki, ki zapustijo iz ali vzlet na terminalu 3 se samodejno odpelje z avtobusom do odhoda ali prihodom vrata drugje na letališču.

Metro vlak CDGVal je brezplačen in učinkovit način, da se med terminalom 3 in drugimi na Charles de Gaulle.

Za več informacij o preverjanju v prihodov in storitve na vsakem od terminalov, ki jih lahko obiščete na uradni spletni strani ali prenesite aplikacijo Pariz Aérports na pametnem telefonu (nekaj, kar smo zelo priporočamo za pridobivanje okrog brez stresa).

Objekti na Paris-Charles de Gaulle

Dom Izvaljen in impresiven kompleks restavracij, brezcarinskih in high-end trgovin, CDG ponuja prefinjene dobrine, ki vam bo omogočilo, da ostanejo zasedeni za več ur. Od hitre hrane do visoke kulinarike in iz proračunske nakupovanja do oblikovalec butiki, tam je za vsakogar nekaj na to masivno nakupovanje in zabavo.

Za celoten seznam restavracij, barov in kavarn, ki ga terminal, si oglejte to stran . Za brezcarinskih trgovin in butikov, ki se nahajajo v vsakem terminalu, obiščite to stran.

Druge glavne storitve in udobja na CDG vključujejo brezplačen WiFi, telefonske polnilnih postaj, lepoto in dobro počutje storitve in molitev sobe.

Za več informacij o ostalih storitev na voljo na CDG, vključno z odhodom in pomoči prihoda za mladoletnike brez spremstva in potnikov s posebnimi potrebami, si oglejte to stran.

Orly Airport: Domače in mednarodne lete

Nahaja se samo osem kilometrov južno od Pariza in lahko dostopne vlaku (RER) Line B, Mednarodno letališče Orly je, za mnoge potnike, manj-stresno možnost za pridobivanje v Pariz z letalom. Obdeluje milijone potnikov na leto, ampak nekako se počuti manj divji na povprečen dan od CDG počne. In to traja bistveno manj časa, da bi dobili v in iz Pariza od Orly-česar je privlačna možnost za tiste, ki najdejo tla prevoz, da je težavno in prepričljivo.

Glavni Airlines in poti

Orly je sekundarno vozlišče za Air France, ki deluje veliko njenih domačih in evropskih letov iz tega letališča, kot tudi mednarodne lete z letališča v New Yorku JFK in iz Pariza.

Drugi letalski prevozniki z Orly vključujejo British Airways, Iberia, ICELANDAIR, Alitalia in Transavio in Royal Air Maroc (lete v in iz Maroka). Druge letalske družbe ponujajo lete v vzhodni Evropi, Rusiji in Skandinaviji.

Nizkocenovne letalske družbe, ki ponujajo lete v in iz drugih evropskih destinacij vključujejo Vueling in Easyjet.

Za celoten seznam letov in letalskih družb, ki delujejo na letališču Orly, si oglejte to stran . Za popolno voznih redih in sedanjih letih, obiščite to stran, na uradni spletni strani.

Terminali na Orly (In Getting Around)

Obstajata dve sponki na Orly, jugu in zahodu. Air France leti od obeh; Če želite preveriti, kateri terminal, kar potrebujete za vaš let, preveriti pri letalskem prevozniku in / ali  na uradni spletni strani.

Za enostaven in brezplačen prevoz med terminali in železniške postaje RER na Antony (ki vas popelje do središča Pariza prek linije B), uporabite Orlyval avtomatizirano vlak. Sledite oznakam za Orlyval na obeh terminalu. Uporabite lahko tudi brezplačno parkirišče avtobusi, ki so zunaj tako Orly vzhodu in Orly Zahodu.

Objekti na Orly

Medtem ko Orly za nakupovanje in restavracija ponujajo manj bistven od ugotovljene na CDG, da je še vedno veliko. Ali želite hitro sendvič ali formalno sit-down obrok skupaj z vinskimi parov, letališče v številnih barih, restavracijah in eateries ponuja široko paleto možnosti.

Za celoten seznam trgovin in butikov, vključno brezcarinskih trgovinah in kioskih, si oglejte to stran .

Za več informacij o storitvah za potnike na letališču Orly, od wifi do pomoči za potnike z omejeno mobilnostjo, obiščite to stran, na uradni spletni strani Paris Aéroports .

Hoteli Okoli Orly

Obstajajo številni hoteli nahajajo v neposredni bližini letališča Orly, vendar s Parizom le nekaj minut stran, je manj verjetno, da boste morali ostati na letališkega hotela. Kljub temu, da so številni hoteli v bližini, ki so bili vedno zelo ga sopotniki ocenjeno.

Beauvais letališče: Krajši in proračuna Evropske Leti

Nahaja se približno 50 kilometrov severozahodno od Pariza v mestu Tille, Beauvais (BVA) je najmanjši regionalnih letališč pariških in oddaljeni od središča mesta. Številni potniki letijo iz tujine nikoli ne naletijo na vse, vendar je priljubljena izbira za proračun domačih in evropskih letov na nizkocenovnih letalskih prevoznikov. Kljub temu, da je še vedno zaseden letališče: 10. največja v Franciji glede na število letov, ki pristanejo in vzlet tukaj.

Glavna Airlines in poti

Letališče Pariz-Beauvais ponuja lete iz skupno šestih evropskih, predvsem z nizko ceno vozovnice in ne-posladek letalske družbe: Ryanair, Air Moldavija, Blue Air, Laudamotion, Volotea in Wizz Air. Letalo odstopati od terminala 1 ali terminalu 2.

Destinacije teh letalskih prevoznikov nudi svoje storitve vključujejo Združeno kraljestvo in Irsko, Nemčijo in Avstrijo, Španijo in Portugalsko, in večina držav v vzhodni Evropi.

Objekti na Beauvais

Objekti na tem letališču so precej manj obsežen od tistih na Charles de Gaulle in Orly, če pa boste morali, da zgrabite ugriz, dohitijo na svetovnem novice, nakupovanje daril ali najti kakšno dobro knjigo za letom, tam je veliko, da vas zaseden.

Oba terminali na Beauvais vključujejo brezcarinskih prodajalnah, mednarodne kioskih, restavracije, in avtomatih. Na voljo je tudi brezplačen brezžični internet.

Lahko si ogledate seznam drugih storitev na Beauvais tukaj (vključno s tistimi za potnike z omejeno mobilnostjo in invalidi).

Hoteli ob letališču

Ker je to letališče ni posebej blizu središču Pariza, vam priporočamo, da ostanejo v hotelu v bližini le, če in ko boste morali ujeti let zgodaj zjutraj ali sredi noči od Beauvais. Ker mnogi nizkocenovni prevozniki letijo v času, nizko povpraševanje, je to prav lahko zgodi.

Hoteli z dosledno odličnih ocen popotnik po tem letališču vključujejo  Hotel Ibis Beauvais Aeroport in Inter-City Hotel (obe 3 zvezdice in ponuja razumne mere čez noč.)

Kako priti od letališča do centra mesta

Za popolne informacije o pridobivanje in od centra mesta pariškega Charles de Gaulle in Orly, vključno s podzemno železnico in avtobus, si oglejte našo popolno vodnik za letališče prevozom po kopnem. Prav tako lahko uporabite priročen skladiščnik poti na mestu Paris Aéroports najti najhitrejšo in najbolj ekonomičen način, da bi dobili od mesta do letališča, ki jih potrebujete, in obratno.

Če ste potujete iz ali v Beauvais in potrebujete informacije o kopenski prevoz z avtobusom ali vlakom, si oglejte to stran na uradni spletni strani letališča. To letališče je približno uro in pol od središča mesta z javnim prevozom; čas potovanja je lahko malo manj ali več, odvisno od prometne razmere.