The Complete Popotniški vodnik Le Havre, Francija

Posted on

 The Complete Popotniški vodnik Le Havre, Francija

Normandije mesto Le Havre je presenetljivo zanimivo destinacijo, in dobro vredno kratkoročno bivanje. Drugo največje pristanišče v Franciji, pa stoji na ustju Sene izliva. Medtem ko so nekatere stare stavbe in omamljanje muzej z drugo najpomembnejšo zbirko impresionističnih slik v Franciji po Musée d’Orsay v Parizu, to je predvsem mesto za ljubitelje sodobne arhitekture.

Zgodovina Behind sodobnost

Le Havre ( “pristanišče”) je bila ustanovljena leta 1517, ki ga kralj François I. nameravanem kot tako komercialno in vojaško pristanišče, je postalo srce kolonialne in mednarodne trgovine z kave, bombaža in lesa. V sredini 19. stoletja so prvi ocean obloge odšel v New World z Le Havre pomembno izhodišče, pomagala ob železniški progi zgrajena med Parizom Gare Saint-Lazare in pristanišča. Le Havre je tudi pomembno mesto za impresionisti ki so si ogledali luč na ustju kjer Sena izliva v ocean, kot enega od svojih velikih navdihov.

Kot glavno pristanišče v severni Franciji, je bil Le Havre bombardirali kmalu zmanjkalo delovati septembra 1944. Mesto je bila obnovljena med letoma 1946 in 1964 od načrtov enega samega arhitekta, Auguste Perret, čeprav ni dočakal vse stavbe je bil oblikovan.

100 mednarodnih arhitekti delali na projektu po vojni.

Okoli 150 betonske stanovanjske bloke so bile zgrajene v mestnih uničenih dokov za Preseljavati brezdomcev v mestu. Z nekaj stare stavbe še vedno stoji, so bile zgrajene nove javne stavbe in jih dajejo izjemen zbirko skupaj z nekaterimi poznejšimi objektov s Oscar Niemeyer in Le Volcan (vulkan), gledališča in knjižnice.

Leta 2005 je Le Havre postal Unescov seznam svetovne dediščine, ki velja za izredno urbanega kompleksa.

Kako Le Havre s trajektom iz Velike Britanije

Brittany Ferries in DFDS SEAWAYS delujejo pogosto plovb iz Portsmouth.

Kako Le Havre s trajektom iz Velike Britanije

Postaja SNCF je 10 minut hoje od centra in v bližini trajektnega pristanišča. Pogoste so vlaki do Pariza in Rouenu, kot tudi druge destinacije.

Kaj Poglej v Le Havre

Die-hard arhitekturne ljubitelju rezervacijo sprehod s turističnega urada za strokovni pogled. Ampak, če imate omejen čas, ali želijo, tako stare kot nove, tukaj je kaj videti.

Post-War arhitektura

Hôtel de Ville (Mestna hiša) stoji, kjer je bila obnovljena mesto in staro mestno jedro se srečata in osrednja točka za obnovo Auguste Perret je. Sama mestna hiša je dolga nizka stavba z 17-zgodba betona stolp stoji pred privlačnega velikega trga z pergola steze, fontane in cvetličnih gred. Celoten povzema arhitekta željo, da moramo biti obdano z mir, zrak, sonce in prostor.

St-Joseph Cerkev je bila zadnja velika design by Perret. Od zunaj izgleda fenomenalno: z gradnjo pegasti betona z 107m zvonikom naraščajočih na nebu, ki zagotavlja svetilnik s kopnega in morja.

To bi bilo doma v New Yorku. Znotraj oltar stoji v središču s stolp nad zemljo, podpirajo in stebri.

Vsi sveti z 12,768 plošč barvnega stekla, ki se razlikujejo v vsaki od štirih strani: na vzhodu in severu barve so kul, medtem ko zlate odtenke in svetle barve izpolnite na zahodu in jugu okna. Cerkev, posvečena spominu tistih, ki so umrli v bombnih napadih, je bilo mišljeno kot simbol za obnovo Evrope in se zdaj obravnava kot enega od 20 th velikih arhitekturnih dosežkov stoletja. Vzemite si čas za pogled na Perret Pokaži hiša na južni strani Place. To vam pokaže, kaj modernost izgledala leta 1940.

André Malraux Muzej moderne umetnosti – MuMa

Stalni pogledom vhod v pristanišče in zelo blizu, kjer Monet naslikal mesto je Muzej moderne umetnosti je poplavljena z naravno svetlobo, zaradi česar je kot nalašč za 19 tih in 20. stoletja slik muzej je znan.

Sprehodite se mimo impresionističnih del Courbet, Monet, Pissarro, Sisley in več, ter več kot 200 platen, ki jih Eugène Boudin. Kasneje umetniki vključujejo všeč Dufy, Van Dongen in Derain.

Korak nazaj v preteklost

Ob pristanov od Bassin de la Manche, nasproti pristanišča, Maison de L’Armateur je ena izmed redkih zgodovinskih stavb, ki so preživeli bombni napad. Zgrajena leta 1790 po načrtih arhitekta, ki je odgovorna za gradnjo utrdb na mesto, Paul-Michel Thibault (1735-1799), se je nato kupil bogati lastnik ladje.

Stopiš v preteklosti, ko hodite po sobah. Obstaja čitalnico in knjižnico, kabinet iz 18. stoletja zanimivosti, ki so imeli vsak gospod, da pokažejo zaklade, pridobljene z leti, stari modeli ladij in več, odlično ponazarja zgodovino Le Havre.

Sprehod skozi Le Havre

Središče mesta je bila zgrajena na mreži vzorec, tako da je enostavna za navigacijo svojo pot po ulicah. Pick up zemljevide in podatke iz turističnega urada, potem sprehod skozi Quartier Saint François, enega izmed najstarejših delov Le Havre, kjer preteklost sedi udobno ob obnovi. Živahna ribarnica je odprt vsak dan od 9. ure zjutraj do 7:30

Obstaja več videti po Avenue Foch, ki poteka od Place de l’Hôtel de Ville v ocean, kjer so stanovanjske stavbe enaki višini in koncept, vendar imajo različne barve, okna, stebre in polkna. Vse se naredi za izredno živahne in simpatičnega slogu.

Nakupovanje v Le Havre

Najbolje je, da Vauban Docks, zgrajena v poznem 19 th in zgodnjih 20 th stoletja, sprva za shranjevanje dragocene tovore kave in bombaža. Te velike industrijske stavbe zdaj hiše, trgovine, kavarne in restavracije.

Kje ostati

Best Western Art Hotel se sooča Volcano kulturni center, ki je eden izmed ikonskih objektov s strani brazilskega arhitekta Oscar Niemeyer. S stilsko sobah in javnih površinah ter dramatično fotografske umetnine na stenah, to je dobra stava. Nekatere sobe imajo balkon s čudovitim razgledom na pristanišče.

Hôtel Oscar je odličen kraj za nekoliko ekscentrična. Njena domiseln 1950 slog in minimalno dekor bo ustrezala nekaj; njegove ugodne cene vrednost bo ustrezal vsem.

Hotel Vent D’Ouest je čudovito hotelu tik ob morju. Elegantna in udobna navtičnih temo sobe so dobra velikosti; obstajajo 3 dolgoročno bivanje apartmaji in spa s pomočjo francoske NUXE za osebno nego.

Kje jesti

La Taverne Šljokica je odličen bavarski Brasserie vse klasike v ponudbi, ki so specialisti na morske jedi in kislega zelja, plus dober izbor piva. To je odprt poldneva do polnoči. 22 rue Georges Braque, 00 33 (0) 2 35 41 31 50.

Café Restaurant Des Grands Bassins je drugo Le Havre institucija, ob pomolih Vauban nakupovalnega središča. Velika dekor, tradicionalni Normandija kuhanje kot tudi morske jedi in dobro storitev. 23 Bvd Amiral Mouchez, 00 33 (0) 2 35 55 55 10.