The Complete Travel Guide to Le Havre, Frankrijk

Posted on

 The Complete Travel Guide to Le Havre, Frankrijk

De Normandische stad Le Havre is een verrassend spannende bestemming, en de moeite waard een kort verblijf. De tweede grootste haven van Frankrijk, het staat aan de monding van de Seine-estuarium. Er zijn weliswaar enkele oude gebouwen en een prachtige museum met de tweede belangrijkste collectie impressionistische schilderijen in Frankrijk na het Musée d’Orsay in Parijs, dit is vooral de stad voor liefhebbers van hedendaagse architectuur.

Geschiedenis Achter de moderniteit

Le Havre ( ‘de haven’) werd opgericht in 1517 door koning François I. Bedoeld als zowel een commerciële en militaire haven, werd het hart van de koloniale en de internationale handel van koffie, katoen en hout. In het midden van de 19e eeuw liet de eerste oceaanstomers naar de Nieuwe Wereld met Le Havre een belangrijk uitgangspunt, geholpen door de spoorlijn aangelegd tussen Parijs Gare Saint-Lazare en de haven. Le Havre was ook een belangrijke stad voor de impressionisten, die het licht aan de monding waar de Seine uitmondt in de oceaan als een van hun grote inspiratiebronnen bekeken.

Als de belangrijkste haven van het noorden van Frankrijk, werd Le Havre gebombardeerd bijna uit het bestaan ​​in september 1944. De stad werd herbouwd tussen 1946 en 1964 van de plannen van één architect, Auguste Perret, hoewel hij niet lang genoeg om alle gebouwen te zien hij had ontworpen.

100 internationale architecten werkten aan het project na de oorlog.

Ongeveer 150 betonnen woonblokken werden gebouwd in vernietigde dokken van de stad om daklozen van de stad herhuisvesting. Met een paar oude gebouwen nog steeds overeind, werden nieuwe openbare gebouwen gebouwd en ze maken een formidabele collectie samen met een aantal later gebouwen van Oscar Niemeyer en Le Volcan (The Volcano) theater en een bibliotheek.

In 2005 werd Le Havre een UNESCO World Heritage Site, erkend als een buitengewone stedelijke complex.

Reizen naar Le Havre met de veerboot vanuit het Verenigd Koninkrijk

Brittany Ferries en DFDS Seaways opereren frequente afvaarten uit Portsmouth.

Reizen naar Le Havre met de veerboot vanuit het Verenigd Koninkrijk

Het treinstation 10 minuten lopen van het centrum en nabij de haven. Er zijn frequente treinen naar Parijs en Rouen, alsmede andere bestemmingen.

Wat te zien in Le Havre

Die-hard architectonische fans een wandeling met de VVV te boeken voor een deskundige uitzicht. Maar als je weinig tijd, of wilt u zowel oude als nieuwe, hier is wat te zien.

Post-War Architecture

Het Hôtel de Ville (stadhuis) staat waar de herbouwde stad en de oude stad ontmoeten en was het keerpunt voor de wederopbouw van Auguste Perret. Het stadhuis zelf is een lange, lage gebouw met een 17-verhaal betonnen toren staan ​​voor een aantrekkelijke grote plein met pergola voetpaden, fonteinen en bloemperken. De hele somt de wens van de architect dat we omringd worden door rust, lucht, zon, en ruimte.

St-Joseph Church was de laatste grote ontwerp van Perret. Van de buitenkant ziet het er formidabel: een gebouw van gespikkelde beton met de 107m klokkentoren stijgende aan de hemel, die een baken van land en zee.

Het zou thuis in New York. Binnen het altaar staat in het midden van de toren boven stijgen, ondersteund door pilaren en kolommen.

Alles is verlicht met 12.768 ruiten van gekleurd glas die variëren op elk van de vier zijden naar het oosten en het noorden van de kleuren zijn koel terwijl gouden tinten en heldere kleuren vullen het westen en zuiden ramen. De kerk, gewijd aan de nagedachtenis van degenen die in de bomaanslagen stierf, was bedoeld als een symbool voor de wederopbouw van Europa en wordt nu beschouwd als één van de 20 ste grote architectonische prestaties eeuw. Neem de tijd om te kijken naar de Perret Show Flat aan de zuidzijde van de Markt. Het laat zien wat de moderne tijd leek in de jaren 1940.

De André Malraux Museum of Modern Art – Muma

Staande met uitzicht op de haven ingang en zeer nabij waar Monet schilderde de stad, het Museum voor Moderne Kunst wordt overspoeld met natuurlijk licht, waardoor het de perfecte setting voor de 19 e en 20e-eeuwse schilderijen van het museum is beroemd om is.

Wandel langs de impressionistische werken van Courbet, Monet, Pissarro, Sisley en nog veel meer, plus meer dan 200 doeken van Eugène Boudin. Later kunstenaars onder meer de wil van Dufy, Van Dongen en Derain.

Stap terug in de tijd

Langs de kades van het Bassin de la Manche, tegenover de haven, het Maison de L’Armateur is een van de weinige historische gebouwen die het bombardement overleefden. In 1790 gebouwd door de architect die verantwoordelijk is voor de bouw van de vestingwerken van de stad, Paul-Michel Thibault (1735-1799), daarna werd het gekocht door een rijke reder.

Je stapt in het verleden als je door de kamers. Er zijn een leeszaal en een bibliotheek, een 18e-eeuws rariteitenkabinet die iedere man moest de schatten verworven door de jaren heen, oud model schepen en meer, perfect illustreren de geschiedenis van Le Havre te pronken.

Maak een wandeling door Le Havre

Het centrum van de stad werd gebouwd op een rasterpatroon dus het is gemakkelijk om je weg te vinden rond de straten. Pick-up kaarten en informatie van de VVV vervolgens een wandeling door het Quartier Saint François, een van de oudste delen van Le Havre waar het verleden zit comfortabel naast de wederopbouw. De levendige vismarkt is dagelijks geopend 9:00-19:30

Er is meer te zien langs de Avenue Foch, die loopt van de Place de l’Hôtel de Ville aan de oceaan waar woongebouwen zijn dezelfde hoogte en concept, maar hebben verschillende kleuren, ramen, pilaren, en rolluiken. Dit alles zorgt voor een opmerkelijk levendige en sympathieke stijl.

Winkelen in Le Havre

U kunt het beste is het Vaubankade, gebouwd in de late 19 e en begin van de 20 ste eeuw, die oorspronkelijk om de kostbare lading van koffie en katoen op te slaan. Deze enorme industriële gebouwen nu huis winkels, cafés en restaurants.

Waar te verblijven

Het Best Western Art Hotel kijkt uit op de Volcano cultureel centrum, een van de iconische gebouwen door de Braziliaanse architect Oscar Niemeyer. Stijlvolle kamers en openbare ruimtes en dramatische fotografische kunstwerken aan de muren, dit is een goede inzet. Sommige kamers hebben een balkon met een prachtig uitzicht over de haven.

Hôtel Oscar is een geweldige plek voor de iets excentriek. Zijn eigenzinnige 1950 stijl en minimale inrichting zullen sommige past; haar goede prijzen zal ieder wat wils.

Hotel Vent D’Ouest is een prachtig hotel vlak bij de zee. Stijlvol en comfortabel nautisch thema kamers zijn een goede grootte; er zijn 3 long-stay appartementen en een spa met behulp van Franse NUXE toiletartikelen.

Waar te eten

La Taverne Paillette is een geweldige Beierse brasserie met alle klassiekers te bieden, dat gespecialiseerd is in visgerechten en choucroute, plus goede bier selectie. Het is open ‘s middags tot middernacht. 22 rue Georges Braque, 00 33 (0) 2 35 41 31 50.

Café Restaurant Des Grands Bassins is een ander Le Havre instelling, in de buurt van de Docks Vauban winkelcentrum. Geweldig decor, traditionele Normandische gerechten evenals visgerechten en goede service. 23 Bvd Amiral Mouchez, 00 33 (0) 2 35 55 55 10.