The Historic Saint Pierre wijk in Bordeaux

Posted on

The Historic Saint Pierre wijk in Bordeaux

Alle grote steden zitten op rivieroevers, en de zeer grote stad Bordeaux is geen uitzondering op deze regel. Vanaf de tijd van de Romeinen verder, dit was de haven langs de rivier de Garonne dat Bordeaux bracht zijn rijkdom en het belang van de enorme handel met de rest van de wereld.

Na het vertrek van de Romeinen, het centrum verschoven van de kades naar de wijk net achter, met een ingang van de haven die vanaf het gebied dat bekend staat als Saint Pierre.

Dit was het hart van de stad, en krijgt de naam van Saint Pierre of Saint Peter, de patroonheilige van de vissers. In de 12 e eeuw, de stad uitgebreid met de groei van de handel en het bekwame ambachtslieden die kwamen aan de inwoners te dienen.

St Pierre kerk werd gebouwd in de 15 e en 16 e eeuw op de plaats van de oude Gallo-Romeinse poort, in die tijd het centrum van de oude stad. Bordeaux voorspoedig dan veranderd enorm in de 18 e eeuw, toen de middeleeuwse muren scheiden van de wijk Saint Pierre van de rivier en de haven werden gesloopt.

Het opende de stad in het gouden tijdperk van de neo-klassieke architectuur en Bordeaux werd een plaats van gracieuze, prachtig geproportioneerde gebouwen van warme gele steen. de Saint Pierre wijk is vandaag de dag nog steeds vol met gebouwen uit deze grote architectonische tijdperk die u gemakkelijk kan betrekking hebben op een self-begeleide wandeltocht.

Maak een wandeling door het Verleden

Begin bij de Place de la Bourse, die uitkomt op de rivier en spatten door de Miroir d’eau , een spiegel van water dat de glorieuze Palace achter weerspiegelt.

Dan lopen de kleine rue Fernand Philippart (de oude rue Royale) langs het huis van de koopman Castagnet. Nummer 16 werd gebouwd in 1760 tot Castagnet’s rijkdom pronken. Aan het eind van de straat, komt u bij de Place du Parlement. De plaats zelf is een architectonisch hoogstandje met een fontein in het centrum.

Neem de Rue Parlement Ste Catherine verleden geen 11, waar Bordeaux de eerste tycoon, Nicolas Beaujon, werd geboren in 1718. Loop terug vervolgens langs de Rue du Parlement aan de kerk van St Pierre waar er een biologische markt op de Place elke donderdag.

Dit is een klein, maar prachtig deel van Bordeaux. Vol met bistro’s, bars, en individuele winkels, dit geeft je een echt gevoel van de oude stad. De plaats zelf is een architectonisch hoogstandje met een fontein in het centrum.

De smalle straatjes deed ooit dienst als bekwame ambachtslieden die kwamen om het opzetten van hun bedrijven en dienen de steeds rijke kooplieden en reders. Rue des Argentiers was vol goudsmeden, rue des Bahutiers gehuisvest mannen het maken van houten kisten gebruikt voor opslag en transport; kaarsenmakers werkte in de rue des Trois kroonluchters, en graan werd opgeslagen in de rue du Chai des Farines.

Aan het einde van deze kleine straatjes, komt u bij de 35-meter hoge Porte Cailhau, gebouwd in 1494 om de overwinning van Karel VIII over de Italianen bij Fornovo te herdenken en aan het begin tussen de stad en de rivier de Mark. Op de rivier is er een kleine nis met een latei erboven en een verklaring te vertellen dat Karel VIII stierf in 1498 van het lopen te snel in zo’n latei.

Het lijkt een triest einde voor Karel de ‘ruim voldoende’. Ga in de toren voor de tentoonstelling die u de gereedschappen en materialen gebruikt om de stad en een audiovisuele weergave van de wereld van de steenhouwers, de onbezongen helden van deze prachtige gebouw te bouwen. Vanaf hier krijg je een prachtig uitzicht op de oudste brug in Bordeaux, de Pont de Pierre.

De Bordeaux bureau voor toerisme verwelkomt u ‘s ochtends voor wandelingen van de stad met de gevels van de belangrijkste monumenten, met mogelijkheden om naar binnen te gaan en bezoek aan een deel van het interieur. Ze bieden ook tours in een 2CV, reizen naar de wijn land, en rondleidingen per boot. Om u een voorproefje te geven, hier zijn een paar van de vele en gevarieerde tours beschikbaar. Bordeaux maakt een groot centrum voor het verkennen van de Franse Atlantische kust.