The Truth About tajskega Rainy Season

Posted on

 The Truth About tajskega Rainy Season

Lahko potovanje na Tajsko, v deževnem obdobju in verjetno ne boste imeli veliko počitnic, vendar mora biti pripravljen za oblake, nalivi in ​​po najslabšem primeru, možne resne motnje v svojih potovalnih načrtov. Večina Tajskem in jugovzhodni Aziji je mokra skoraj pol leta med junijem in oktobrom.

Kako pogosto se dež in kaj je dež Like?

V Bangkok, Phuket in Chiang Mai, dežuje zelo pogosto (skoraj vsak dan), v deževnem obdobju, čeprav je redko dežuje ves dan. Nevihte v tem delu sveta lahko intenzivno, z zelo težkimi nalivi, glasno grmenje in veliko strele. Nalivi običajno pojavljajo pozno popoldne ali zgodaj zvečer, čeprav ima včasih dež zjutraj, preveč. Tudi ko ni deževalo, nebo so pogosto oblačno in zrak lahko zelo vlažno.

Je Poplave pogosti?

Da. Poplave se dogaja na Tajskem vsako leto, čeprav ne vedno na področjih, ki so priljubljena med turisti. Deli Bangkoka vedno trpijo vsaj manjše poplave v času deževne sezone. Južna Tajska doživlja dovolj hude poplave, ki so prebivalci pogosto premakne iz njihovih domov.

Kaj je Monsoon?

deževna sezona na Tajskem sovpada z mokro monsunski sezoni regije in pogosto boste slišali ljudje se nanašajo na deževno sezono in monsunski sezoni izmenično. Čeprav beseda monsun pričara podobe močnih nalivih, izraz dejansko nanaša na sezonski vzorec vetra, ki potegne vlago iz Indijskega oceana na azijski celini, ne mokrem vremenu, ki ga pogosto spremlja.

Je Potovanje Med Rainy Season cenejši?

Da. To je definitivno ceneje kot potovanje v visoki sezoni, in glede na vaš načrt potovanja, bi lahko prihranili več kot 50% popusta hotelskih cen kul sezone. Videli boste tudi manj druge potnike.

Bo Rainy Season vplivalo na moje potovalne načrte?

Lahko bi. Odvisno od tega, kje ste na obisku, lahko v deževnem obdobju ne vpliva na vaše potovalne načrte na vse. Vendar je lahko tudi popolnoma uniči svoje počitnice. Sezonsko poplave in nekateri še posebej intenzivne nevihte v zadnjih letih so povzročile velike težave, ne le za turiste, ampak za tiste, ki živijo v državi, kot tudi. Marca 2011 so bile Koh Tao in Koh Pha Ngan evakuirali zaradi intenzivnega deževja (in to v času deževne dobe sploh ni). Prebivalci in turisti so bili prepeljani preko letalonosilke na celino, in hkrati, da je lahko zabavno avanturo in sama po sebi, ni nič zabavno o ujetosti na otoku, medtem ko čaka na nekoga, da pride reševalno vas.

Oktobra 2011, deli Tajskem doživela nekatere najhujše poplave v zadnjih desetletjih. Veliko provinci Ayutthaya je bil pod vodo, in čeprav je glavna turistična atrakcija v pokrajini, ruševine nekdanje prestolnice, so bili večinoma nespremenjene, veliko okolici je bilo poplavljenih in transportne poti so bile zaprte tudi več dni. Celo nekateri odseki glavnih cest je bilo severno od Bangkoka zaprt.

Kljub teh dogodkov, na tisoče turistov potuje na Tajsko, v deževnem obdobju vsako leto, in velika večina ne boste našli sami reševali na morju ali prebijanje skozi kolen vodo, medtem ko si artefakte. Če ste lahko prilagodljivi in ​​želijo izkoristiti nižje cene in manjše gneče, bi bilo vredno tvegati. Če nameravate enkrat v življenju počitnice ali potujete na Tajsko, da preživijo večino svojega časa na plaži, boste verjetno srečnejši prihajajo bodisi v vročo sezono ali med hladno sezono.

Kul sezona ni “kul”, toliko kot samo ne zadušljivo vroče in glede na vreme, to je absolutno najboljši čas za obisk na Tajskem. Medtem ko je večji del leta po vsej državi počuti lepljiva in vroče, v času hladne sezone je samo prijetno in udobno, vendar še vedno dovolj toplo, da uživajo plaže in otoke. Če je to pomembno za vas, načrtuje počitnice na Tajskem med konec novembra in v začetku februarja.

Ali obstaja kjerkoli sem lahko obiščete med deževnimi sezoni?

Da. Vodja za Samui, Koh Pha Ngan ali Koh Tao. To ne bo popolnoma suha, ampak to postane precej manj dež v deževnem obdobju, kot drugod po državi. Čeprav Tajski sezone ponavadi biti enotna v vsej državi, Samui Arhipelag, v zahodnem delu zaliva Tajske, ima nekoliko drugačno deževno sezono in se pojavlja večina padavin med oktobrom in januarjem. Torej, če želite potovati na Tajsko med junijem in oktobrom, otoki v regiji so dobra alternativa.

Samui ni popolnoma suha v preostalem deževne dobe v državi, čeprav, tako da lahko naletite na oblačno nebo, dež in pošten malo vlage. Seveda so otoki, ki mejijo na Samui je bilo prizorišče nekaterih najhujših izven sezone deževje in poplave v državo je videla leta 2011, tako da ni nobenega jamstva, ko gre za vreme!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *