Skip to main content

Ting at vide om Bangkoks MBK Center Mall

Tips til en vellykket shopping oplevelse i MBK Center


MBK Center er Bangkoks notorisk hektiske Mega Mall, der tiltrækker mere end 100.000 kunder om dagen. Både elsket og hadet af budgettet rejsende, MBK er go-to indkøbscenter i Thailand for folk, der er mere alvorligt med at købe end at se.

Når MBK åbnede i 1985, var det det største indkøbscenter i Asien. Siden da har mange indkøbscentre i Thailand overgået MBK i størrelse – især nærliggende CentralWorld, den tiende største indkøbscenter i verden. Men MBK arv og omdømme fortsætte. Lokalbefolkningen stadig proppe ind MBK hver dag i ugen, mest fordi priserne er lavere end andre indkøbscentre, der fokuserer mere på luksusmærker.

Nogle gode tilbud kan findes i MBK, men kun hvis du er tålmodig nok til at løbe spidsrod af forfalskninger og overpris, fordelt over en 2000-shop indendørs labyrint. Sæt på din shopping spil ansigt – du får brug for det!

1. MBK Står for Mah Boon Krong

”MBK” er en antydning af mall fulde navn, Mah Boon Krong. Det er opkaldt til ære for den ledende udvikler forældre, Mah og Boon Krong.

Statuerne, du ser i stueetagen nær centrum er af Mah og Boon Krong.

2. Den bedste måde at komme dertil

MBK Center ligger i skæringspunktet mellem Rama I Road (Sukhumvit Road bliver Rama I Road) og Phaya Thai Road, meget tæt på Siam Square – hjem til Siam Paragon og Siam Center. Hvis walking fra Siam-pladsen, en forhøjet fodgænger måde tillader indgang til MBK på anden sal.

En taxa fra Banglamphu området (Khao San Road og Soi Rambuttri) vil koste mellem 60 – 100 Bath, afhængigt af stemningen i din driver og trafik – hvilket er uundgåeligt forfærdeligt i Bangkok. Taxi og tuk-tuk drivere, især dem, parkeret i enderne af gaden, elsker at fleece rejsende vil fra Khao San Road til MBK. Vær parat til at kæmpe for måleren eller forhandle en billetpris. Du er faktisk meget bedre stillet udflagning en forbipasserende chauffør ned end beskæftiger sig med transport mafia parkeret udenfor.

Hvis du bor i området Sukhumvit i Bangkok, har du fået det lavet. Bare få dig selv til den nærmeste BTS Skytrain station, til fods eller taxa, og derefter tage toget til det nationale stadion stop. Følg skiltene til MBK som du forlader stationen. For at undgå et tog overførsel, kan du bare stå af på Siam Station og gå 10 minutter vest til MBK.

Du bliver nødt til at passere gennem en sikkerhed pose kontrollere hver gang du går ind MBK. Søgningen er temmelig fodboldmyndighedernes, men kun i tilfælde, ikke tager din heldige rejse kniv med dig.

Scam Alert: Politiet ofte give rejsende bøder stedet for at ryge i de forkerte steder uden for MBK. Tuk-tuk drivere kan smide cigaretter på jorden blot et par meter væk, da den fine bliver skrevet, men turister er målrettet. Hvis du ryger, bo i nærheden af håndfuld udpegede askebægre.

3. MBK Er ikke altid Billige

MBK har ry for at være en af ​​de billigste indkøbscentre i Bangkok, men det er ikke altid tilfældet – især for lokale souvenirs. Heldigvis er der nok konkurrence inde i MBK for de samme emner, som du kan forhandle og shoppe rundt for at score gode tilbud.

Generelt studehandler priserne er ikke altid en behagelig proces for vesterlændinge. Forhandling om en rabat på en ordentlig indkøbscenter synes endnu mere akavet, men gøre det er den eneste måde at undgå at blive flået i MBK.

Ikke alle elementer er omsætningspapirer, men mange er. Du bliver nødt til at stole på instinkt; spørger, om en butik kan rabat noget aldrig gør ondt. Tro ikke, at et tegn betegner en fast pris; mange sælgere, især på de øverste etager, har allerede prissat elementer til at give mulighed for nogle forhandler værelse. Forsøger at forhandle priser i Tokyu, den fire-etagers kæde stormagasin med ordentlig kassen baner, sandsynligvis ikke vil arbejde!

Som sædvanlig begynde alle interaktioner ved at tilbyde en venlig Hej i thailandsk og efter så mange regler for god opførsel, som du kan huske.

Tip: Køb ikke på det første sted du ser noget. Leje er dyrere for butikker på de lavere niveauer, især dem tættere til indgangene. Du kan se den samme vare senere for mindre på højere etager. Hvis ikke, kan du altid få fat i, hvad du så på vej ud.

4. Du skal være meget tålmodig

MBK Center, især i weekenden, kan opsummeres med ét ord: vanvid – otte etager med over 2.000 butikker i det.

Mere end 100.000 kunder hyppige MBK hver dag, bidrager til kaos indeni. Sommetider pop-up-arrangementer såsom muay thai anfald og modeshows føje til vanvid.

Kom i den rette tankegang, omfavne oplevelsen, og bump din vej gennem banen. Det er en del af det sjove ved MBK. Hvis du leder efter nogle albuerum i en mere ”civiliseret” indstilling, hvor blodtryk niveauer ikke svæve, hovedet over til Siam Paragon eller Terminal 21 i stedet.

Hvis der på en seriøs shopping mission, gå til MBK tidligere (døre åbne klokken 10, men ikke alle butikker vil være åben) på en hverdag for at undgå nogle af de skarer. The Mall altid bliver mere travlt i den sene eftermiddag og er absolut oversvømmet i weekenden med lokale, der kommer for at spise, shoppe, og socialisere.

5. MBK er for mere end blot Shopping

At se den ”rigtige” Thailand ikke altid medfører pege et kamera på vandbøfler i landlige omgivelser. Selvom MBK tiltrækker masser af turister, den primære klientel er stadig lokal. Den Mega Mall måske ikke passer til den postkort paradigme turister ofte, men dette er et udsnit af det virkelige liv i hovedstaden.

Tjek den arkade på øverste etage for at se de lokale teenagere, der har en blast konkurrerer på de dansende spil; deltage i, hvis du er modig nok. Du vil se skarp-klædt forretningsmænd taler butik i fødevarer Domstolen, par på datoer uden biografen, og masser af studerende ”Malling” med boble te drikkevarer i hånd.

Hvis du har brug for en pause, den store biograf på øverste etage viser film på engelsk med thailandske undertekster. Billetter til nye udgivelser er kun omkring US $ 5 for præmie sæder!

Med god timing, kan du fange en af de gratis Muay Thai kampe eller kulturelle viser lejlighedsvis afholdt på MBK. Kommende arrangementer annonceres normalt på MBK hjemmeside .

6. forfalskninger overtal ægte varer

Glem tanken om, at alt til salg er autentisk, bare fordi du er ude i et indkøbscenter snarere end nogle alt-går udendørs marked – det er ikke tilfældet. Fra sko og dufte til iPhones, MBK Center er fyldt med forfalskninger, der bliver faldbyder nogle gange bare lidt under prisen på de autentiske modstykker.

Finde ud af, hvad der er autentisk, og hvad er en knock-off er ikke altid let. Kig over elementer nøje for fejl. Temmelig godt alle navn-mærke tøj, bælter, ure, sko, punge, og bagagen kan antages falske medmindre de bliver solgt i deres egne mærkevarer butik. Køb at North Face fleece fra den officielle North Face butik, ikke fra en tredjepart – ellers vil du ende op med en nord Farce i stedet.

Steer klart af de mange piratkopierede film og softwarepakker til salg. I bedste fald vil mange ikke fungerer korrekt, eller vil være lav kvalitet. En stor del af den krakkede software til salg indeholder implanterede malware. Også, der krydser grænser med piratkopierede film kunne faktisk få dig en bøde.

Medmindre du er en guldsmed med et godt øje, ikke engang tænke på at købe guld eller ædelstene på en af ​​de mange butikker.

Tip: Har nogle alvorlige due diligence, før at gøre en stor tech køb (fx bærbar, smartphone, SLR kamera, osv). Ikke alle producenter vil ære en garanti, hvis produktet er købt i et land uden for dit eget.

7. MBK Er det ikke den eneste mulighed

Før du også stresset eller overvældet, så husk at MBK er blot en af ​​et utal af shopping muligheder i Bangkok. Hvis du ikke er begejstrede et køb, eller ikke føler, at du får en fair pris, ikke købe!

Selv om andre indkøbscentre er sikkert mere posh, er der altid den mulighed, at du vil støde på store souvenirs andre steder i markeder eller standalone butikker. MBK er bogstaveligt talt omgivet af shopping muligheder. Boder og mindre butikker er stuvet sammen mellem Behemoth indkøbscentre – mulighederne er uendelige.

Medmindre du forlader Thailand, overveje at vente til at købe. Rejsende ofte opleve, at shopping i Chiang Mai kan være billigere og mere afslappet, især i weekenden markeder.

Hvis travle Bangkok indkøbscentre er begyndt at flosse dine nerver, den fredelige Jim Thompsons hus byder på en historisk og kulturel oplevelse kun 10 minutters gang nord fra MBK. En anden mulighed er at gå øst fra Siam BTS-stationen for at have et kig på fortovet Erawan Helligdom.

Check med Bangkok Kunst og Kultur Center bogstaveligt talt på tværs af gaden til arrangementer, kunst åbninger, og lokal-designer modeshows.

8. Kom Lost er en reel mulighed

MBK otte etager (de to øverste etager er mere om underholdning end shopping) er hugget i sektioner med en farvekodet alfanumeriske skinnesystem. Selvom forvirrende i starten, vil du snart får hænge af det.

Heldigvis elektroniske telefonbøger drysset rundt hjælpe lidt. Men hvis tiden er lav, og du er seriøs omkring at finde noget bestemt, bede om hjælp på en af ​​informationsskranker.

Størrelsen af ​​MBK gør shopping rundt for at sammenligne priser lidt af en udfordring. At finde en butik igen, at du har nydt tidligere på dagen er ikke altid nemt! Overvej at nedskrive navne og koordinaterne for steder, du har til hensigt at vende tilbage.

Hvis få jeans sømmede eller venter på tøj, der skal ændres, bede om et kort, der har koordinaterne for butikken. Med så mange lignende butikker spredt over forskellige etager, kan du have problemer med at finde de jeans, du allerede har betalt for, når du vender tilbage to timer senere!

Watch out for denne klassiske scenarie inde MBK: Du finde noget, der fanger din interesse, men beslutter at vente og shoppe rundt efter en bedre pris. I sidste ende, behøver du ikke finde punktet et andet sted, så kan ikke finde den oprindelige butik igen. Det sker!

9. At spise i MBK er ikke dyrt

Som de fleste indkøbscentre, masser af kæde restauranter – herunder de sædvanlige amerikanske fastfood indstillinger – er spredt over hele komplekset. Men for en billigere, mere autentisk måltid, leder til fødevarer Domstolen på sjette sal, hvor priserne er rimelige og betaling sker via en kupon system. Valg omfatter salater, nudler, lækre thailandske karryretter, og en overraskende vifte af muligheder.

Fødevarer Domstolen inde MBK er anstændigt, men fødevarer Domstolen i Terminal 21 indkøbscenter (nær Asok BTS station) er nyere og velsagtens bedre til samme pris. Hvis du planlægger at besøge begge indkøbscentre, planlægger at spise på Terminal 21.

På femte sal, lige under MBK mad domstol, vil du finde pænere spisning og en international mad hal.

10. At komme ud af MBK kan være en udfordring

MBK lukker kl 10, men mindre butikker inde måske allerede lukket lidt tidligere.

Medmindre du er op til besværet med at forhandle en tuk-tuk, vil du blive tvunget ind i en taxa kø. Du kan være nødt til at vente på en taxa, især ved lukketid. En gelænder langs hovedgaden og manglen på parkeringspladser forhindre folk hyldede deres egne taxier.

Sukhumvit er udråbt som en af ​​verdens længste boulevarder, og det er helt sikkert en af ​​de travleste. Trafik altid synes at være gået i stå om aftenen. Overvej at gå et par blokke væk fra MBK Center eller tage BTS Skytrain til et andet stop, før du prøver for en taxa i myldretiden; vil du spare tid og frustration.

Hvis turen går tilbage til Khao San Road-området, skal du gå direkte vest. Desværre, der er ikke flere Skytrain-stationer vest for nationale stadion.

You may also like