Tips til en første besøg i Louvre-museet

Posted on

Tips til en første besøg i Louvre-museet

Besøger Louvre i Paris kan være overvældende og fremprovokere en form for sensoriske og intellektuelle overload, hvis du forsøger at tage i alt for meget.

Især på et første besøg, turister ender med at gøre nogle meget almindelige fejl og ender med at føle drænet eller klaustrofobisk. Det er derfor, i min bog, det er så vigtigt at lære ikke at nærme sig en udflugt til det verdensberømte museum. Følg disse grundlæggende tips om hvordan man kan tage på denne mammut af et museum, og vi kan alle, men garanti for, at du vil komme væk med en langt mere berigende og tilfredsstillende oplevelse.

Det er alt for let til at lide af en pludselig anfald af udbrændthed, når man besøger Louvre. Dette kan synes uundgåelig i betragtning af museets samling af 35.000 kunstværker og otte massive kuratoriske afdelinger.

Selvom det er fristende at forsøge at erobre samlingerne på en enkelt dag, og dermed tjene håneretten til når du kommer hjem, er det sandsynligvis den værste strategi, man kan tage. I stedet starte med at  gennemse de kollektioner online  før dit besøg (eller henvise til de brochurer, du kan samle op i nærheden af indgangen til samlingerne) og afvikling på en eller to fløje i disse for at fokusere på. Du kan også  vælge en tematisk spor  , hvis du ønsker at fokusere på visse perioder af historien eller kunstneriske skoler. Du vil sandsynligvis finde oplevelsen meget sjovere og berigende ved at tage denne fremgangsmåde.

Louvre i øjeblikket prale et gennemsnit på over otte millioner besøgende om året – hvilket gør det temmelig klart, hvorfor er absolut nødvendigt at undgå myldretiden, hvis du ønsker at opleve samlingerne i mere end en overfladisk måde. Undgå hverdage og den første søndag i måneden, når der er gratis adgang for alle besøgende. Den gratis-optagelse valgmulighed kan lyde som en fristende proposition, men hvis du er mere interesseret i maleri og skulptur end skuldre, albuer og hoveder, vi foreslår du undgå.

Louvre samlinger er hoved-spinningly rig og kompleks. I stedet klare selv, booking en guidet tur kan være et godt valg, især på et første besøg. Louvre tilbyder en række guidede ture sandsynligvis passer til de fleste besøgendes behov og centre af interesse, herunder ture for børn og familier, handicappede personer eller grupper, og tematiske galleri foredrag med fokus på specifikke kunstneriske bevægelser eller samling highlights– såsom den hollandske maleri af mestre som Vermeer.

På et første besøg på Louvre, mange, hvis ikke de fleste, mennesker gør en lige linie til Mona Lisa og Venus fra Milo. Dette er helt forståeligt, men sørg for ikke at overse nogle af de mindre meget omtalte skatte opstaldet på museet.

Et par af disse omfatter udforske Louvre s middelalderlige fundamenter , mesterværker af islamisk kunst , det nyligt renoverede Apollo Gallery  og den babyloniske tablet kendt som Hammurabi Code.

Som tidligere nævnt, hele vejen gennem Louvre for en hel formiddag eller eftermiddag kan nemt fremkalde en følelse af sensoriske og mentale overbelastning. En måde at undgå følelse udbrændthed under dit besøg er at tage en virtuel tur af samlingerne og læse op på museets historie og fremhæver i forvejen. Du vil være mere tilbøjelige til at være i stand til at sætte tingene ind i en meningsfuld sammenhæng og nyde at fokusere din koncentration på værkerne.