Tips voor een eerste bezoek aan het Louvre Museum

Posted on

Tips voor een eerste bezoek aan het Louvre Museum

het Louvre Museum een ​​bezoek in Parijs kan worden overweldigend en veroorzaken een soort zintuiglijke en geestelijke overbelasting als u probeert te nemen te veel.

Vooral op een eerste bezoek, toeristen uiteindelijk het maken van een aantal veel voorkomende fouten en uiteindelijk het gevoel afgetapt of claustrofobisch. Dat is de reden waarom, in mijn boek, het is zo belangrijk om te leren hoe je niet om een excursie te benaderen om het wereldberoemde museum. Volg deze eenvoudige tips over hoe op deze mammoet van een museum te nemen, en we kunnen allemaal, maar garantie dat je weg met een veel meer verrijkende en bevredigende ervaring komen.

Het is al te gemakkelijk te lijden aan een plotselinge aanval van burnout bij een bezoek aan het Louvre. Dit kan onvermijdelijk lijkt gegeven collectie van 35.000 kunstwerken en acht enorme curatorial afdelingen van het museum.

Ook al is het verleidelijk om te proberen om de collecties in één dag te veroveren, en dus verdienen opscheppen voor als je thuis komt, dan is dit waarschijnlijk de slechtste strategie men kan nemen. In plaats daarvan beginnen met het  surfen op het collecties online  voor uw bezoek (of verwijzen naar de brochures kunt u ophalen bij de ingang van de collecties) en de afwikkeling op een of twee vleugels binnen deze te richten op. U kunt ook  kiezen voor een thematische parcours  als u wenst te richten op bepaalde perioden van de geschiedenis of artistieke scholen. U zult waarschijnlijk vinden de ervaring veel leuker en verrijkend door het nemen van deze aanpak.

Het Louvre heeft momenteel een gemiddelde van meer dan acht miljoen bezoekers per jaar – waardoor het vrij duidelijk waarom het vermijden van de piekuren is absoluut noodzakelijk als je wilt om de collecties te ervaren in meer dan een oppervlakkige manier. Vermijd weekdagen en de eerste zondag van de maand, wanneer de toegang is gratis voor alle bezoekers. De vrije-toelating optie klinkt misschien als een verleidelijk voorstel, maar als je meer geïnteresseerd in de schilderkunst en beeldhouwkunst dan de schouders, ellebogen en hoofden, raden wij u vermijden.

De collecties van het Louvre zijn hoofd-spinningly rijk en complex. In plaats van hun lot voor jezelf, het boeken van een rondleiding kan een goede keuze zijn, in het bijzonder op een eerste bezoek. Het Louvre biedt een scala aan rondleidingen waarschijnlijk de meeste behoeften en de centra van belang bezoekers, waaronder rondleidingen voor kinderen en gezinnen, personen met een handicap of groepen en thematische gallery talks concentreren op specifieke artistieke bewegingen of verzameling highlights– zoals de Nederlandse passen schilderij van meesters als Vermeer.

Bij een eerste bezoek aan het Louvre, vele, zo niet de meeste mensen maken een hemelsbreed voor de Mona Lisa en de Venus van Milo. Dit is volkomen begrijpelijk, maar zorg ervoor dat geen enkele van de minder goed-bekend schatten gehuisvest in het museum over het hoofd.

Een aantal van deze zoals het verkennen van het Louvre middeleeuwse fundamenten , meesterwerken van de islamitische kunst , het onlangs gerenoveerde Apollo Gallery  en de Babylonische tablet bekend als de Hammurabi Code.

Zoals eerder vermeld, gesjouw door het Louvre voor een hele ochtend of middag kan gemakkelijk een gevoel van sensorische en mentale overbelasting veroorzaken. Een manier om gevoel burnout tijdens uw bezoek te voorkomen is om een ​​virtuele tour van de collecties te nemen en te lezen over de geschiedenis van het museum en hoogtepunten van tevoren. Je zult meer kans om te kunnen dingen in een betekenisvolle context te plaatsen en te genieten van zich te concentreren je concentratie op de werken zelf zijn.