Tips voor het omgaan met geld in Frankrijk

Posted on

Tips voor het omgaan met geld in Frankrijk

Voordat je op het vliegtuig of de trein naar Parijs, zult u willen ervoor zorgen dat u een goed begrip van hoe omgaan met geld, terwijl je in het buitenland bent. Veel bezoekers van de stad van het licht zijn verontrust te vinden dat hun veronderstellingen over hoe het opnemen van geld, betalen met creditcard of pinpas, of zelfs kantelen zou moeten werken gewoon niet altijd van toepassing in Frankrijk. U zult stress te vermijden als je van tevoren weten wat te verwachten.

Lees verder voor antwoorden op enkele van de meest gestelde vragen over het omgaan met geld, terwijl in Parijs, en ervoor te zorgen dat geld problemen zijn niet een kramp in je reis.

Contant geld, creditcards of reischeques?

Van plan om te betalen met een combinatie van contant geld, krediet of debetkaarten, en reischeques kunnen de beste strategie bij een bezoek aan de Franse hoofdstad. Hier is waarom: ATM machines zijn niet altijd direct beschikbaar in sommige plaatsen in en rond Parijs, dat zich uitsluitend op liquide middelen kunnen leiden tot problemen. Wat meer is, de meeste geldautomaten rekenen matig tot steile vergoedingen voor het nemen van geld, in aanvulling op die door uw eigen bank in rekening gebracht thuis.

Ook de uitvoering rond grote hoeveelheden contant geld is niet de veiligste aanpak: Pickpocketing is het meest voorkomende criminaliteit Parijs.

U kunt nu aannemen dat uitsluitend betalen met een creditcard of pinpas kunt u het beste zal zijn, maar uw plannen zullen waarschijnlijk worden verijdeld. In Parijs, zullen enkele winkels, restaurants, of markten accepteren credit card betalingen voor bedragen onder de 15 of 20 euro.

Bovendien hebben sommige credit cards, in het bijzonder American Express en Discover, zijn helemaal niet veel Parijs verkooppunten geaccepteerd. Visa is de meest geaccepteerde creditcard in Parijs winkels en restaurants, met Mastercard vallen dicht achter. Als u een Visa-kaart, een plan om die kaart vaak gebruikt.

Zoals voor reischeques, weten dat ze nu zelden als betaling worden geaccepteerd door verkopers in Parijs-hoewel American Express heeft een kantoor in het centrum van Parijs!

In de meeste gevallen moet je contant geld ze in eerste.

Tip: Vermijd checks verlossende reiziger bij een wisselkantoor bureaus op de luchthaven of in de toeristische-zware wijken van Parijs, of u zult oplopen forse servicekosten. Ga direct naar de American Express agentschap op 11 Rue Scribe (Metro: Opera, of RER-lijn A, Auber). U ontvangt geen extra kosten hier in rekening worden gebracht en lijnen zijn vaak lang voor dat precieze reden.

Getting Ready voor uw reis: 3 Belangrijke stappen te nemen

Wat vormen van betaling die u uiteindelijk kiest voor op uw volgende vakantie in Parijs, moet u de volgende 3 essentiële stappen te ondernemen om u financieel klaar voor uw reis te krijgen.

  1. Raadpleeg uw bank en credit card bedrijven en laat hen weten dat je in het buitenland reist en de noodzaak om uw opname en kredietlimieten te controleren. Zorg ervoor dat alle beperkingen die zal voorkomen dat niet in staat om geld te krijgen of betalingen in Parijs te worden opgeheven voordat je gaat: Veel op hun bestemming aankomen alleen te vinden dat zij hun kaarten kunnen gebruiken als gevolg van beperkingen op internationale betalingen. Zorg er ook voor dat u servicekosten regeling van uw bank te begrijpen: dit niet doet, zal leiden tot vervelende verrassingen op uw volgende bankafschrift.
  2. Om betalingen te doen en contant geld in Parijs te trekken, moet u uw pincode te gebruiken in de meeste gevallen . Paris ATM en een creditcard machines zijn over het algemeen uitgerust voor pincodes bestaan uit alleen cijfers. Als uw pincode bestaat uit letters, zorg ervoor dat uw code te wijzigen voordat u vertrekt. Proberen te doen dus zodra het buitenland is wellicht niet mogelijk, afhankelijk van het beleid van uw bank. Ook, zorg ervoor dat u uw pincode voorsprong op uw reis te onthouden. Het invoeren van een verkeerde code drie keer achter elkaar bij een geldautomaat zal resulteren in uw kaart wordt door de machine “opgegeten” als veiligheidsmaatregel.
  3. Als u nog steeds de voorkeur te vertrouwen meestal op contant geld, koop een geldbuidel . Riemen van het geld zijn een van de beste manieren om jezelf te beschermen tegen zakkenrollen.

Heb ik Frans naar geldautomaten gebruiken om te weten?

Nee, de overgrote meerderheid van de geldautomaten in Parijs een Engels-talige optie. Daarnaast zijn veel elektronische betaalterminals, inclusief ticketing terminals in de Parijse metro, kunt u een taal voor het maken van uw keuze en het betalen van te kiezen.

Hoe communiceer ik met mijn bank Back Home?

Vraag uw bank om u een internationaal gratis nummer dat je in staat om te bellen in geval u problemen ondervindt te geven. Ook contact op met uw bank om te zien of ze hebben een “zuster” bank of filiaal in Frankrijk. U kunt in staat zijn om een ​​noodsituatie financiële situaties om te gaan bij een zus agentschap in Parijs.

Hoe kom ik erachter wat de huidige wisselkoers is?

Een bijzonder sterke euro in de afgelopen jaren heeft gemaakt geld en budgettering een teer punt voor de Noord-Amerikaanse reizigers, die vaak verbaasd om te zien hoeveel hun Parijse vakantie kosten ze in Amerikaanse of Canadese dollars.

Om onaangename verrassingen te vermijden, kunt u online bronnen, zoals het raadplegen om erachter te komen hoeveel uw munt waard is in euro’s.

Het controleren van uw rekeningen online of via de telefoon een paar keer tijdens uw reis naar uw uitgaven bijhouden en de wisselkoers kan ook helpen om uw budget te beheren tijdens uw reis.

Hoe zit het met Tipping Etiquette?

Fooien in Parijs is niet de verplichting het kan worden in Noord-Amerika. Een 15 procent servicekosten is automatisch toegevoegd aan uw factuur in cafés en restaurants. Echter, kelners in Parijs niet gewoonlijk ontvangt deze servicekosten als extra loon, dus als de service is goed, het toevoegen van een extra 5-10% van het totale bedrag dat wordt aanbevolen.

Hoe kan ik vermijden oplichting?

Helaas kan een kleine minderheid van de verkopers in Parijs trachten te profiteren van bezoekers die geen Frans spreken, het wandelen van de verkoopprijs van goederen of diensten. Dit kan vooral het geval in kleine bedrijven, rommelmarkten en andere niet-keten verkooppunten zijn. Zorg ervoor dat de prijzen zelf te controleren alvorens te betalen, en vragen leveranciers om u de totale toon in het register of op papier als ze niet te doen. Met de mogelijke uitzondering van rommelmarkten, echter niet, proberen te ruilen. Frankrijk is niet van Marokko, en een poging om een ​​prijs te onderhandelen kan een zure reactie uit te lokken. Als u merkt dat u wordt meer dan de prijs gemarkeerd gebracht, hoewel, beleefd wijzen het uit.

ATM machines kunnen zijn favoriete plekken voor potentiële oplichters en zakkenrollers in Parijs. Blijf uiterst waakzaam bij het opnemen van geld en geen hulp voor iedereen die wenst te “leren om de machine te gebruiken” of die zich bezighoudt u in gesprek tijdens het ingeven van uw pincode niet bieden. Typ in uw code in totale privacy.