Top 10 mest morate obiskati v Italiji

Posted on

Italije mesta so na številnih potovalni seznam vedro, in za dober razlog – ponujajo vabljiv mešanico kulise, zgodovinskih in antičnih mest, muzejev in seveda, veliko kuhinjo. Še več, lahko večjih mestih Italije zlahka obiskali z vlakom.

To so naši izbor za najboljših deset italijanskih mestih, vsaka s svojim posebnim znakom in pritožbe.

Rim

Rim (Roma) je glavno mesto Italije in najverjetneje vaša prva postaja v državi. Rim ponuja bleščečo paleto znamenitosti in izkušenj. Na vsakem koraku, boste odkrili starodavne spomenike, bogato okrašen srednjeveške in baročne cerkve, lepe fontane,-art napolnjena muzejev in renesančne palače. Starodavni Kolosej je ena izmed najbolj ikonskih mest v svetu, in moderno Rim je živahno in živahno mesto in ima nekaj odličnih restavracij in nočno življenje. Svetega Petra Square in Vatikan so prav tako lahko obiskal, ko je v Rimu. Priporočamo vsaj 3 dni v Rimu.

Benetke

Za razliko od kjerkoli drugje na svetu, Benetke (Venezia) je edinstveno mesto zgrajeno na vodi sredi lagune. Benetke je eden izmed najlepših in najbolj romantičnih italijanskih mestih, kot tudi eden izmed najbolj priljubljenih za obiskovalce v Italijo. Srce Benetkah je Piazza San Marco z veličastno cerkvijo, Stolnica svetega Marka. Obstajajo številni muzeji, palače in cerkve za obisk, in tava po kanalih Benetk in se izgubili v labirintu ozkih ulic je vedno očara. Benetke je na severovzhodu Italije in zgodovinsko je most med vzhodom in zahodom – arhitektura ohranja bizantinsko občutek res ne najdemo tudi drugod po Italiji.

Firence

Firence (Firenze) je eden najpomembnejših renesančnih arhitekturnih in umetniških središč Italije. Njena Duomo in krstilnica so čudovite, vendar natrpan s turisti, saj je njihova velika piazza. Florence ima nekaj odličnih muzejev z veliko znanih slik in skulptur, vključno Michelangelovega “Davida” in Botticellijevega “Rojstvo Venere.” Obstajajo tudi Medici palače in vrtovi. Florence je v regiji Toskani in je vstopna točka za raziskovanje manjših mestih in na podeželju Toskane.

Milan

Milano (Milano), eden od najbogatejših mest v Evropi, ki je znano po elegantnih trgovin, galerij in restavracije in ima hitrejši tempo življenja kot večina italijanskih mestih. Ima tudi bogato umetniško in kulturno dediščino. Njena Gothic Duomo, s svojo lepo marmorja fasada, je veličasten. Slika Da Vinci je zadnje večerje je eden od glavnih znamenitosti Milana in La Scala je eden izmed najbolj znanih svetovnih opernih hiš.

Neapelj

Neapelj (Napoli) je ena izmed najbolj živahnih mest Italije. Leži na obali južno od Rima in je najpomembnejše mesto v južni Italiji. Neapelj ohranja veliko svoje baročnega značaja in je izhodiščna točka za izlete v Pompeji, Herculaneum in Amalfi Coast. To ima številne zgodovinske in umetniške zaklade, in je znan po svojih pico in sladice!

Verona

Verona je znana zgodba o Romeu in Juliji in njenem Roman Arena, tretji največji v Italiji in na prizorišče vrhunskega opernega festivala. Verona je dober srednjeveško center, rimski ostanki, zanimiv grad zapleten, in veliko high-end nakupovanje. To je četrta najbolj obiskana mesto v Italiji in dobro vredno stop na severni Italiji potovanja vlak pot.

Torino

Torino (Torino), v regiji Piemont v severozahodni Italiji, je pomembno kulturno središče z odličnimi muzeji, elegantne trgovine in dobre restavracije. Obstaja tudi nekaj zelo lepih primerov baročne arhitekture in zgodovinskih palač, znanih kavarn, obrtne delavnice in ulice s pokritimi arkadami.

Bologna

Bologna je znana po svoji lepoti, premoženjskih, kuhinje, in levičarski politiki. Njegove ravne ulice so obložene z arkadami, zaradi česar je dobra hoja mesto v vsakem vremenu. To je ena izmed najstarejših evropskih univerz. lepo srednjeveško središče, in nekaj privlačnih kvadratov, obloženi s stavbami z porticoes. Bologna je največje mesto v severni Italiji v Emilia-Romagna regiji in njegova Piazza Maggiore je eden največjih trgov v Evropi. Tudi med Italijani, je to šteje, da je kulinarična prestolnica države.

Genova

Genova (Genova), v Liguriji na severozahodni obali Italije, je italijanski glavna pristanišča. Genoa je zanimiv sodoben akvarij, zanimivo pristaniško območje, in zgodovinsko središče je dejal, da je največja srednjeveška četrt v Evropi, z veliko cerkva, palač in muzejev.

Perugia

Perugia v osrednji Italiji je Umbria regiji, je zelo svetovljansko mesto in dom dveh univerz. To gosti svetovno znani jazz festival v poletnih mesecih in njegova univerza za tujce je odličen kraj za učenje italijanščine. To je obzidano mesto na hribu z veliko pogled na dolino in ima več pomembnih spomenikov in dobro osrednjem trgu. Njegova zgodovina sega v BCE devetem stoletju.

Manjša mesta na obisk v Italiji

Če ste videli top znamenitosti v večjih mestih v Italiji ali raje za potovanje v manjših mestih z manj turistov, upoštevati ta priporočila za manj obiskane, a zanimivih italijanskih mestih.

Potovanje z vlakom v Italiji

Potovanje med velikimi mesti je najbolje narediti z vlakom, saj lahko vožnjo v italijanskih mestih je zelo težko in obsežno italijanski železniški sistem je dokaj poceni. Večina mestnih središč so zelo primerna za hojo in delov mestnih središč zaprta za avtomobile brez dovoljenj. Velika italijanska mesta imajo na splošno dober javni prevoz, preveč.