Top 10 mituri și stereotipii despre parizieni

Posted on

, Intelectualii Lazy Rude? Mai gandeste-te …

Ah, Paris. Scriitori și realizatori de film au folosit mult timp capitala franceză ca furaje, cu strălucitoare Turnul Eiffel servind ca o metaforă pentru tot ceea ce se presupune că este romantic și sofisticat. În același timp, parizienii sunt încă presupune că posedă trăsături de caracter neplăcute, de la grosolănie la lene. Dar stereotipurile și noțiuni preconcepute au un mod de a călători orbitoare la diversitatea culturală și complexitate. Deci, în timp ce unele dintre miturile și clișeele poate deține un grăunte de adevăr, ei vor de multe ori pur și simplu păstrați de cultură pariziană se confruntă cu o mind.To deschisă separă clișeele de diferențele culturale autentice, Colette și colegii adoptat pariziană Courtney aborda unele dintre stereotipurile și clișeele cel mai des întâlnite și de durată cu cap.

Faceți clic pe pentru a afla care dintre aceste mituri indura cu încăpățânare, și de ce ar trebui să fie întotdeauna sub semnul întrebării.

Stereotipul # 1: Parizienii sunt nepoliticos și snob

Courtney : Acesta este un stereotip deținut de francezi din afara capitalei, de asemenea, și poate avea un grăunte de adevăr uneori (deși orașul numără o multime de oameni perfect frumos și prietenos). Faptul este, Paris , este o metropola mare, iar oamenii se comporta desigur cândva în moduri morocănos și nesociabil aici. Dar , pentru fiecare dată când l – am întâlnit grosolanie sau Bruschețea dintr – un parizian, am întâlnit , de asemenea dublu numărul de acte aleatorii de bunătate și generozitate, împreună cu tachinarea afectuos, bătaie de joc vesel, etc , cred că trebuie să ia parizieni pe teritoriul lor termeni proprii. Ei răspund mai mult la sinceritate decât o fac pentru a largi zâmbete, forțate, și cum ar fi New York – ezi, ei preferă să vorbesc direct ocoliș. Spune ce vrei cu respect și materia-a factly, si tu esti mult mai probabil să fie respectate. Acest lucru poate dura ceva timp sa folosit pentru a, dar având un sentiment de auto-umor și adaptabilitate merge un drum lung aici.

Colette:  Am complet de acord. Spre deosebire de cele mai multe mari orase din America, un parizian va ieși din modul lor de a te plimba pe stradă pentru a vă arăta magazinul pe care îl căutați, sau să vă întreb cu sinceritate deplină modul în care ziua a fost la cafenea de cartier. Când parizienii sunt frumos și de ajutor, ei serios, care este departe de adevăr în cele mai multe orașe americane, în cazul în care , uneori false prietenoase fata de plastic zâmbește domnesc. Dar această pasiune se poate transforma agresiv dacă răsucită în mod greșit, și am asistat la mai multe display – uri cele mai ridicole de grosolănie și urâțenie uman aici decât oriunde în lume. Atunci când un parizian este într – o stare proasta, toată lumea știe. Dar când sunt într – o mare stare de spirit, toată lumea știe asta. În ceea ce privește snobism, aș spune că singurele momente în care am văzut că este după ce a rupt un cod cultural francez nescris, cum ar fi consumul de unt de arahide si jeleu de tip sandwich în timpul pauzei de prânz, sau ronțăit floricele de porumb într – un cinematograf.

Stereotipul # 2: Parizienii sunt toate Sartre-lectură, intelectuali-fumat lanț

Filme și emisiunile TV descriu în mod obișnuit parizieni ca filozofi existențialiști întunecoase sau poeții care stau toată ziua în lanț-fumat în cafenele și politică sau discută art. Realitatea?

Colette:  Nu există nici o modalitate mai bună de a obține o prelevare de probe de oameni decât în metroul din Paris. Aici, în loc, filozofi-Beret poartă Proust-lectură, veți găsi nouă din zece oameni pe telefoanele lor mobile – joacă jocuri video și mesaje text prieteni, cu muzica electro tintite de la căști lor. Cu toate acestea, parizienii , în general , dețin încă cultură în cel mai înalt respect, și mulți oameni care citesc cu metroul va fi martoră priviri furate de către colegii lor călăreți, care sunt dornici să știe (și poate judeca) ceea ce se citește. În afara subteran, veți găsi întotdeauna că mici brumă de parizienilor care primesc lovituri de la aruncarea în jurul filozofiile lui Sartre în cafenele oraș în timp ce lanțul de -fumat (acum în afara pe terasa), dar media pariziană a părăsit bereta și idei mari acasa.

Courtney : În experiența mea, cele trei conversații cele mai frecvente am auzit pe stradă, la locul de muncă, sau în timp ce stau în cafenele implică imobiliare, probleme de familie, și produse alimentare, în nici o ordine anume. Foarte rar auzi pe cineva discuta meritele Foucault și Derrida sau chibzuind sensul (lessness) a existenței. Pe de altă parte, oamenii francezi în valoare generală a artelor în moduri mi se pare foarte pozitiv, și am auzit instalatorii citează poetul francez Rimbaud si Barmani discuta politica. Este cu siguranță o societate în care sunt apreciate de arte și „idei mari“. Tu pur și simplu nu vorbesc despre aceste lucruri tot timpul.

Stereotipul # 3: parizienii nu (sau nu) vorbesc engleza

Colette:  zece ani în urmă, aceasta a fost ușor adevărat. Dar Parizienii au parcurs un drum lung în adaptarea mai multor practici-turistice prietenoase, și să învețe limba engleză la cele mai bune de capacitatea lor. În ciuda modestia lor și mereu prezent de auto-dezaprobare, cei mai mulți oameni francezi au cunoștințe de bază de limba engleză, în cazul în care nu fluenta totală. Engleza a devenit limba internațională, iar în timp ce francezii tind să se blocheze în căile lor, au ajuns să înțeleagă că nu pot scrimp pe aceasta și în limba engleză este aici pentru a rămâne. Ceea ce francezii încă nu – mi place, cu toate acestea, este  presupunerea  că ei trebuie să vorbească limba engleză ca tine. Așa că , atunci când se aventurează afară, asigurați – vă că să zâmbească mare și să vă retrageți înainte de a cere acele indicații rutiere Notre Dame.

Courtney:  Sunt de acord. În experiența mea, e , de asemenea , un decalaj mare între generații: parizienii mai tineri au crescut sub Uniunea Europeană, și într – un context mult mai globalizată. Ca urmare , acestea mai ușor (și ușor) vorbesc engleza. Eu sugerez de învățare unele de călătorie franceză de bază înainte de călătoria ta. Asta merge un drum lung în câștigarea localnici peste și arătându – le respecți limba și cultura lor, chiar dacă nu se poate vorbi cu adevărat franceza.

Stereotipul # 4: Parizienii sunt toate uberstylish și subțire

Colette:  Paris a fost întotdeauna considerată una dintre capitalele modei din lume, iar în anumite părți Posh și bogate ale orașului, acest lucru este valabil si la un grad. Pas în cartierele Saint-Germain-des-Prés sau Champs-Elysées și s-ar putea dori într – adevăr , ai fi lăsat Crocs la domiciliu și au plecat în acea pre-vacanta dieta accident. Dar trebuie amintit că prețul de bunuri imobiliare în anumite zone din Paris , de obicei , se corelează cu capacitatea cuiva de a ține pasul cu dictatul modei, iar zonele ultra-Posh sunt rare. Majoritatea parizienilor obișnuiți trăiesc în cele mai accesibile cartiere inelul exterior, în cazul în care chiria nu se sparge banca si obtinerea imbracat sau de numărare de calorii nu este o prioritate. Un lucru este adevărat, cu toate acestea: în timp ce parizienii nu poate fi întotdeauna elegant și subțire, acestea sunt aproape niciodată neglijent, indiferent de marimea, varsta, sau echilibrul lor bancar. Chiar și o pereche de sweatpants are un nou înțeles aici. Deci , de ce nu a pus un pic de gândire în ceea ce ai pus pe spate , înainte de a ieși din hotel? Nu este un loc pentru a izbucni tee supradimensionate și blugi gaurite uite.

Courtney:  am citit undeva o dată că oamenii francezi petrec o cantitate mai mare din venitul lor pe haine decat americanii, dar eu nu știu cum de fapt care a fost. Înapoi când am predat engleza oamenilor de afaceri din Paris, am fost surprins să constate că unii dintre elevii mei care nu au putut fi câștiga cu mult peste salariul minim ca secretari sau receptioneri întotdeauna părea să aibă la nesfârșit variate și pune-împreună dulapuri. Dar , pe stradă, majoritatea parizienii doar arata ca oamenii „normali“, vin în toate formele și dimensiunile ca oriunde altundeva, iar Fashion Week abia se înregistrează ca un eveniment pentru 95% din populație, în ciuda WWD sau Marie Claire proclamând altfel.

Stereotipul # 5: parizieni miros / nu fac baie

Colette:  Îmi amintesc că acum zece ani, înainte de prima mea călătorie în Europa, am crezut că asta era adevărat. Am presupus că oamenii francezi, în berete lor și tricouri cu dungi stil marinar, să dea înapoi la gândul de deodorant de zi cu zi. Oh, cum am fost greșit. Nu sunt sigur în cazul în care acest mit a venit de la, dar nu există practic nici un adevăr în ea. Francezii, cu dragostea lor istorică de parfum, sunt cu siguranță preocupați de miros frumos , atunci când vor ieși pe ușă. Și singurul lucru pe care ai putea creta până la orice miros persistent organism este faptul că deodorantele Franței cu miros urât cu adevărat. Și nu în modul olfactiv. Ei într – adevăr nu funcționează, în ciuda pretenția lor de a se lipi în jurul valorii de 48 de ore (și care nu ar face un duș de atunci oricum, una minuni?)

Courtney:  Interesting– n – am observat nimic despre deodorante franceze fiind mai puțin eficiente! Acesta este un stereotip complet nefondate, dar mi – am spus că are o anumită istorie la ea. Pre- al doilea război mondial, la Paris, la fel ca o mare parte din Europa, a avut instalații sanitare de interior foarte limitat. Acest lucru a însemnat că majoritatea parizienii nu au avut acces la băi și dușuri în casele lor și de multe ori a trebuit să fie facilități de baie parts cu vecinii, sau de a folosi facilitatile publice. Puteți vedea mai multe dintre aceste clădiri istorice, numite l es bains spalaturi Municipaux, în  jurul valorii de oraș în ziua de azi, iar acestea sunt încă utilizate de către parizieni defavorizate economic. Ca urmare, acest stereotip de scăldat relativ rar blocat, în ciuda Paris modernizeaza rapid si de a deveni un centru de avere după 1945.

Stereotipul # 6: Parizienii sunt toate seducători naturale

Colette:  Cine nu a visat de un francez Dapper, flicking pletele zemos peste ureche și recita poezia în ureche, sau femeia franceză mereu fermecător, al cărui stil clasic și snobism te lasă doresc? Când spune o persoană franceză , care se crede lumii peste ca unii dintre cei mai mari iubitori, cele mai multe vor râde în față. Ei nu pot înțelege cum „sarut frantuzesc“ a intrat în lexiconul limba engleză comună sau de ce barbatii francezi sunt considerate a fi romantic dincolo de limite. În timp ce francezii fac dragoste vin bun și conversații spiritual, obiceiurile lor relație și necazurile sunt practic la fel ca oricine altcineva.

Courtney:  Um, nici un comentariu. Acesta este doar ridicol.

Stereotipul # 7: parizieni ia toate alcool-Laden, prânz la două ore

Colette:  Dacă te duci în orașele mai mici din Franța, acest mit comun poate fi dovedit a fi adevărat. Dar aici , în Paris, aproape nimeni nu are timp să ia două ore pentru a lua masa în mijlocul zilei de lucru. Cel mai adesea , atunci nu, Parisul devine mai mult ca un oraș american, oferind oferte de servicii sau urgente masa de prânz în restaurante , la prânz. Fast food este , de asemenea , devine din ce în ce mai populare, cu duba hamburger în afara liniilor mele la locul de muncă văd la jumătatea blocului la prânz. Cel mai adesea, însă, parizienii se va opri într – una din numeroasele brutării din oraș, apuca un sandwich și să mănânce pe drum. Și ce despre vin? Băut la prânz este mai puțin frecvente în oraș mare, dar pentru cei care aleg să ia parte, practica este cu siguranță nu dezaprobat.

Courtney:  Ca și în multe alte stereotipuri de pe această listă, există un factor de clasă de la joc aici, în opinia mea. Am observat că directorii și persoanele care lucrează în eșaloanele superioare ale guvernului sau de afaceri tind să se bucure de prânzuri de lux, cele mai lungi , dar days– muncitor la birou mediu sau profesor durează o oră sau mai puțin pentru a mânca un sandwich la birou sau chat – ul lor cu colegii din cantina companiei. Un lucru mi se pare plin de umor-slash-exasperant: parizieni te va certa , uneori , pentru a mânca în stradă. Am avut oameni doresc sarcastic mi „Bon Appetit“ , în timp ce eu unceremoniously jos un văl sandviș și s – au grabit la următoarea întâlnire. Decorum este încă importantă aici , în moduri care eu, ca un californian nativ, cândva găsi excesivă.

Stereotipul # 8: parizieni sunt leneși și ura de lucru

Courtney:   Acesta este evident fals, dar trebuie să arunce ipoteze despre ceea ce „ de lucru“ înseamnă iubitoare. Parizienii nu au o etica protestantă a muncii care anglo-saxonii asociat cu a fi entuziasmați locului de muncă. In schimb, ei cred că e un timp și un loc pentru tot. În timp ce acestea sunt la locul de muncă, ei se concentrează mult mai greu si sunt mai eficiente decat americanii pe hour– de muncă și pot fi lucrători cele mai productive din lume,  conform acestui studiu.  Dar atunci când se joacă, ei play– și fără vinovăție. Ei savura timpul liber, iar ei au o mulțime de it– în sus de șapte săptămâni de concediu plătit pe an, pentru cei suficient de norocoși să aibă contracte permanente. Deci , poți fi gelos de timp liber, dar numindu – i leneș este pur și simplu nefondată. Eu încă se bucură de cântec inspirat Pink Martini pe subiectul care doresc să arunce în aer liber de la serviciu, „Je ne veux pas travailler“, dar cu toate acestea …

Colette:  Este adevărat că , dacă lucrezi pentru stat (în lucrătorii de servicii publice franceze sunt numite  fonctionnaires ) și au o lucrare de 35 de ore pe săptămână regulat, vă sunt , probabil , de numărare în jos la fiecare în ultima secundă , până când puteți ceas la sfârșitul zilei . În acest caz, nu este leneș ci pur și simplu urăște locului de muncă. Acest fenomen, desigur, poate fi găsit în întreaga lume. Dar , ca și pentru toți ceilalți – salariați, care lucrează pentru companii private, etc – nu lăsați de lucru până când se efectuează munca, mai ales la Paris. In timp ce parizienii trage în general , mai puține săptămâni de lucru de 70 de ore decât place de New York – ezi sau Tokyo-ITES, ei zile ca un întreg de lucru mai lungi decât oricine altcineva în Franța. Așa cum a spus Courtney, atunci când este timpul să ia o vacanta, ei sari la sansa si nu cred ca de doua ori. Aici , în Franța, oamenii lucrează pentru a trăi, nu vii la locul de muncă. Această apreciere a lucrurilor bune in viata este ceea ce face calitatea Franței de viață atât de invidiat.

Stereotipul # 9: Toate parizieni ura americani

Colette:  A existat , desigur , un pic de animozitate în aer în urmă cu câțiva ani, în timpul zilelor de administrare Bush și declanșarea războiului din Irak, când , uneori , doar părea mai înțelept să – i spun parizienii că erau din Canada , când afară și despre. Aceste zile, deși, americanii sunt aparent privite cu aparent fără sfârșit fascinația. In timp ce atitudinea Parizienii față de americani cu siguranță se leagănă înainte și înapoi între dezgust și gelozie, obsesia și admirație, «ura» este un cuvânt puternic.

Courtney:  cred ca parizienii de multe ori se mândresc cu susținerea underdog și critică puterile care sunt, atât de multe, dacă nu chiar majoritatea, poate fi critic al politicii externe americane, de exemplu. De asemenea, francezii, ca și americanii, cred în propria lor „excepționalismul“. Dar ei mananca , de asemenea, de la McDonald (numit local „MAC-Do“) mai frecvent decât alți europeni, rave în orice ocazie despre călătoria lor fantastică „Le Grahn Can-eeon“ sau roamings lor pe Route 66, efectiv la expoziții precum recentul tribut lui Bob Dylan, și dragoste emisiuni TV și filme americane de vară blockbuster ca oricine altcineva o face. Cineva a spus odată că Franța și Statele Unite au echivalentul unei căsătorii furtunoase , dar foarte pasionat, și cred că există un sâmbure de adevăr acolo. Un pic de rivalitate și resentimente? Uneori. Dar o mulțime de dragoste și admirație reciprocă, de asemenea.

Stereotipul # 10: Toate parizieni sunt albe și trăiesc undeva în apropiere de Turnul Eiffel

Courtney:  Eu dau vina realizatori de film , cum ar fi Woody Allen și drăguț , dar ridicol de nerealistă lui Midnight in Paris pentru a circula acest mit. Parisul este o metropolă incredibil de diversă , care include într-adevăr o minoritate bogată, dar cea mai mare parte a orașului este clasa de lucru pentru clasa de mijloc, cu toate culorile de piele reprezentate și o panoplie incredibil de limbi vorbite. Eu chiar cred că este o rușine că cei care descriu Paris , în divertisment continuă să se propage un mit că toți locuitorii orașului stau și beau Dom Perignon, mâncând macarons Ladurée și privind pe fereastra lor dormitor la Turnul Eiffel sau Arcul de Triumf. Este pur și simplu false. Chiar și filmul francez iubit, Amelie, a fost pe bună dreptate acuzat de spoială cartier Montmartre este situat în. Real Paris este mult mai interesant și divers decât aceste vehicule de divertisment lasa pe.

Colette:  Cred că acest mit merge mai departe înapoi decât Woody Allen. Dacă ne uităm la filme precum „Un american la Paris“ cu Gene Kelly sau Audrey Hepburn în „Funny Face“ , glorificat, romantic Paris a fost deja bine în loc. Din moment ce aceste vremuri simplu, Paris , sa transformat într – o metropolă modernă, cu o mulțime de imigrație, turism, sărăcia și crima pentru a adăuga în amestec. Parisul este mai diversă decât a fost vreodată, și , probabil , cu atât mai mult decât alte orașe mari din țările europene din apropiere. Orașul este cu adevărat cosmopolit, și cred că e mai bine așa.