Skip to main content

Top 11 lucruri de făcut în Phuket, Thailanda

 Top 11 lucruri de făcut în Phuket, Thailanda

Dacă nu ați fost niciodată insula thailandeză Phuket (pronunțat „Poo-get“), concepția ta este , probabil , destul de vag. Pentru mulți oameni, Phuket este sinonim cu tsunami – ul 2004 (care de fapt a afectat mai multe țări și milioane de oameni din întreaga marginea din Oceanul Indian), în timp ce alții imagina mai general, ca tropicale , dar run-of-the-moara plaja paradis .

Realitatea din Phuket este mai complicată. Anumite părți ale insulei seamănă cu o metropolă ocupat și altele par mai mult ca o destinație de vacanță relaxantă.

1. Ia-ti James Bond

Chiar dacă ați văzut niciodată 1974 James Bond filmul „Omul cu arma de Aur,“ insula din film (colocvial cunoscut sub numele de „James Bond Island“) este una dintre cele mai pitorești locuri cele mai reprezentative din lume. De asemenea, se întâmplă să fie ușor accesibilă într-o excursie de o zi din Phuket. Întrebați-un hotel despre excursii cu barca la Koh Khao Phing Kan (เกาะ เขา พิง กัน în script-Thai) pentru a primi pe James Bond!

2. Bliss Out la baza unui Buddha imens

Patrimoniu budist nu este niciodată departe , indiferent unde vă aflați în Thailanda, și Phuket nu este o excepție. În timp ce insula este acasa , la nenumărate temple budiste ordinare, cel mai impresionant monument se află deasupra unui deal , în colțul de sud – vest a insulei, sub forma aptly-numit „Big Buddha.“ În plus față de statuia de marmură în sine, Phuket 150-picior-înalt Big Buddha oferă una dintre cele mai uimitoare panorame ale insulei, indiferent dacă ați venit în timpul zilei sau de ședere până la apusul soarelui.

3. Fly prin junglă

Tu ești niciodată teribil de departe de o plajă în Phuket (și vom ajunge la cei care într – un minut), dar marea insula are , de asemenea , un interior muntos, verde , nu va dori să ratezi. Una dintre modalitățile cele mai aventuros de a explora verdeața Phuket este prin intermediul liniei zip turul Flying Hanuman ofertele companiei.

4. Sail jurul insulelor

Peisajul Thailandei este atemporal, și așa este apelul pentru factorii de decizie de film. Pentru a fi sigur, Koh Phi Phi Le ( de asemenea , cunoscut sub numele de Maya Bay) ar fi putut deveni faimos mai recent decât Koh Khao Phing Kan (în 2000 a lui „The Beach“ , cu Leonardo DiCaprio), dar văzând că este la fel de palpitant o experiență. Sfat: În loc să meargă într – o excursie de o zi și de a vedea insula aglomerat cu barci extrem de lungă, a rezerva un somn la bordul de croazieră , care vă permite să vedeți insula pustie , dar toate, și vă oferă o șansă de a vedea faimosul plancton bioluminescent!

5. Alăturați-vă Una dintre părți Indraznete Thailanda

În ceea ce privește plajele continentală Phuket, Patong este, probabil, cel mai cunoscut, în cazul în care numai din cauza modului larg imagini de ea în urma tsunami-ul menționat mai sus circulat în presa internațională. Pe de altă parte, în timp ce Patong Beach este perfect swimmable, Patong în sine este mult mai faimos pentru viața sa de noapte, în special pe strada Bangla. Nu-mi place la petrecere? Patong este, de asemenea, plin de viață în timpul zilei și este acasa, la mai multe restaurante high-end și mall-uri.

6. Ia-o istorie Lecția

Thailanda este cunoscută ca fiind singura țară din Asia de Sud – Est niciodată să nu vină sub conducerea unei puteri străine. Pe de altă parte, influența străină abundă în Thailanda. Pentru o parte din Phuket, așa-numitul „Phuket Town“ (care este una din mai multe zone urbane de pe insulă azi) are un fler portughez-colonial, care vă puteți bucura în timp ce traipsing între muzee, buticuri și magazine de cafea. Orașul Phuket este aproape de Rassada Pier insulei ( în cazul în care vă veți abate de la excursii la Koh Phi Phi), astfel încât să puteți închide aici pentru câteva ore , chiar dacă nu aveți timp pentru o excursie dedicat.

7. Cascade Go Chasing

Un alt efect secundar frumos de mari dimensiuni relative din Phuket și dens de interior, junglă este cascade. Phuket este acasa, la prea multe cascade pentru a conta, dar cel mai faimos includ Bang Pae, Ton Sai, si Kathu. Ai putea combina aceste cascade cu Flying Hanuman tiroliană aventura, sau angaja un sofer de taxi pentru a doua zi, pentru a încerca și a vedea cât mai multe posibil!

8. Mănâncă-te bolnav

Nu este nici un secret faptul că Thai alimente este uimitor, dar Phuket este un capital culinar în sine. Fie ca proba favorite pan-Thai, cum ar fi Pad Thai și Green Curry de pui, specialități din sud, cum ar fi Curry galben cu crab (Bu Pad Pong Kuree), sau Phuket-inspirat preia clasice din Asia, cum ar fi terci congee carne de porc și orez pui Hainanese, Phuket este la fel de mult un paradis pentru papilele gustative, deoarece este pentru dvs. vagabond plaja interior. În special, piețele Phuket, cum ar fi Banzaan piața produselor proaspete și Phuket pentru weekend Market sunt locuri minunate pentru a începe aventura culinara.

9. Vezi Animale (Responsibly)

Ca multe alte destinatii din Thailanda, Phuket este acasa, la un controversat „Tiger Kingdom“, a cărui tizul creaturilor mulți cred sunt drogați. Nu aveți nevoie să abuzeze de animale, în scopul de a avea o întâlnire sălbatică în Phuket, cu toate acestea. Vizitați acvariu insulei populare de a avea o experiență de scufundări fără a merge sub apă, sau să joace un tur la Dino Park Mini Golf pentru a obține până-aproape cu animale de pradă de genul dispărut.

10. Ia-o placa de surf (sau un scaun plajă)

În cazul în Phuket, veți găsi unele plaje-carte poștală perfectă. Indiferent dacă preferați un timp mai activ pe plajă (în plus față de surfing, Phuket a devenit un hub de stand-up îmbarcare cu palete) sau doar doriți să leneviți cu o bere Chang sau o băutură de fructe, veți fi alintat de alegere. populare plaje Phuket includ Karon și Kamala, în timp ce Surin, Bang Tao, și Mai Khao (în cazul în care, dacă ai noroc, poți elibera copii țestoasă) sunt alegeri mai alternative.

11. Experiența Cultura

Phuket are unele experiențe culturale incredibile, cum ar fi Siam  Niramit , o performanță oferind cultura Thailanda și de patrimoniu, sau Bangla stadionul de box pentru a viziona un  Muay Thai  meci.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *