Skip to main content

Top 11 stvari za početi v Phuket, Tajska

 Top 11 stvari za početi v Phuket, Tajska

Če še nikoli niste bili na tajskem otoku Phuket (izgovarja “Poo-get”), tvoje razumevanje tega je verjetno precej nejasna. Za mnoge ljudi, Phuket, je sinonim za cunami leta 2004 (ki je dejansko prizadela več držav in na milijone ljudi po vsem robu Indijskem oceanu), medtem ko jo predstavljate bolj na splošno, kot tropska vendar run-of-the-mill plaža raj .

Realnost Phuket je bolj zapletena. Deli otoka spominjajo zaseden metropola in drugi, se zdi več kot sproščujoče počitnice destinacijo.

1. Get Your James Bond Na

Tudi če še niste videli James Bond film iz leta 1974 “The Man With Golden Gun,” otok iz tega filma (pogovorno znan kot “James Island Bond”) je ena izmed najbolj ikoničnih razgledne točke na svetu. Dogaja se tudi, da je lahko dostopna na dan-potovanje od Phuket. Samo vprašajte svojega hotela o ladjica do Koh Khao Phing Kan (เกาะ เขา พิง กัน v tajski pisavi), da se vaš James Bond naprej!

2. Bliss Out na bazi ogromnim Bude

Budistični dediščina ni nikoli daleč ne glede na to, kje ste na Tajskem, in Phuket ni nobena izjema. Medtem ko je otok je dom številnih navadnih budističnih templjih, najbolj impresiven spomenik stoji na vrhu hriba v jugozahodnem kotu otoka, v obliki za posrečeno, imenovan “Big Buda.” Poleg samega marmorja kip, Phuket je 150-foot-visok Big Buddha ponuja eno najbolj osupljivo panorame na otoku, če prideš čez dan ali pa ostanejo do sončnega zahoda.

3. Fly skozi džunglo

Nikoli niste strašno daleč od plaže v Phuket (in bomo prišli do tiste v minuti), vendar je velik otok ima tudi gorato, zeleno notranjost ne boste želeli zamuditi. Eden od najbolj drzni načinov, da raziskujejo zelenju Phuket je preko zip linije potuje po Flying Hanuman ponudbe podjetja.

4. Sail Okoli otokov

Tajska kulise je brezčasna, zato je njegov poziv k filmski ustvarjalci. Da ne bo pomote, lahko Koh Phi Phi Le (znan tudi kot Maya Bay), sem postala znana v zadnjem času kot Koh Khao Phing Kan (v 2000 “The Beach” igrala Leonardo DiCaprio), vendar ga vidim, je prav tako razburljivo doživetje. NASVET: Namesto da gredo na izlet in videli otok poln z dolgimi rep čolni, rezervacijo spanje-ladji za križarjenje , ki vam omogoča vpogled na otok vse prej kot zapuščen, in vam daje priložnost, da vidijo svojo znamenito bioluminiscenčnimi plankton!

5. Pridružite Eden od tajskega najbolj divje pogodbenic

Kar zadeva celinsko Phuket plaže, Patong, je verjetno najbolj znana, pa čeprav le zato, ker o tem, kako pogosto posnetkov njega v luči omenjenega cunamiju, ki kroži v mednarodnih medijih. Po drugi strani, pa Patong Beach je popolnoma swimmable, Patong sam je bolj znan po nočnem življenju, predvsem na Bangla ulici. Ne radi stranke? Patong je tudi živahna podnevi in ​​je dom več high-end restavracij in nakupovalnih centrov.

6. Bodite Zgodovina Lesson

Tajska je znana kot edina država v jugovzhodni Aziji nikoli priti pod oblast tuje moči. Po drugi strani, tuji vpliv je polna na Tajskem. Za Phuket del, tako imenovani “Phuket Town” (ki je ena od številnih mestih na otoku danes) je portugalsko-kolonialni pridih, ki ga lahko uživate v času traipsing med muzeji, butiki in kavarne. Phuket Town je blizu Rassada pomola na otoku (kjer boste odpotovali na izlete v Koh Phi Phi), tako da lahko greš zvečer ven za nekaj ur, tudi če nimate časa za namenske potovanje.

7. Go Chasing Slapovi

Še en lep stranski učinek relativne velikosti Phuket in gosto, jungle notranjosti je slapove. Phuket je dom preveč slapov, da računajo, vendar je njegova najbolj znana vključujejo Bang PAE, Ton Sai, in Kathu. Lahko bi povezali te slapove s Hanuman zip linije avanturo Flying, ali najeti voznik taksija za dan, da bi poskusili in videli čim več!

8. Jejte Yourself Sick

Ni skrivnost, da je tajska hrana neverjetno, vendar Phuket je kulinarična prestolnica sama po sebi. Ali ste vzorec pan-tajske priljubljene, kot so Pad Thai in Green Curry piščanec, južnih specialitet, kot so Yellow Curry s Crab (Bu Pad Pong Kuree), ali Phuket-zgleduje popelje na azijskih klasik, kot kaša svinjskega kašo in Hainanese piščanca riž, Phuket je toliko raj za vaše brbončice, saj je za svoj notranji plaži bum. Še posebej, Phuket trgi, kot Banzaan sveži trg in Phuket Weekend Market so veliko krajev, da začnejo svojo kulinarično avanturo.

9. Glej Živali (Odgovorno)

Kot veliko drugih destinacij na Tajskem, Phuket je dom kontroverznega “Tiger kraljestvu,” katerega soimenjaka bitja Mnogi menijo, da je omamljen. Saj ni treba, da zlorabljajo živali, da bi imeli divji srečanje v Phuket, vendar. Obiščite priljubljena otoka akvarij, da imajo izkušnje potapljaško ne dogaja pod vodo, ali igrajo krog na Dino Park Mini golf, da bi dobili od blizu in osebno z plenilci izumrlega vrste.

10. Zgrabi Surf odbor (ali predsednik Beach)

V primeru, Phuket, boste našli nekaj razglednic, odlično plažah. Ali imate raje bolj aktivni čas na plaži (poleg deskanje, je Phuket postala središče stand-up veslo vkrcanje) ali pa samo želite Laze z Chang pivo ali sadno pijačo, vas bo razvadijo izbire. Popular Phuket plaže vključujejo Karon in Kamala, medtem ko Surin, Bang Tao, in Mai Khao (kjer je, če imate srečo, lahko spustite morska želva otroke) so bolj alternativne izbire.

11. Izkušnje Kultura

Phuket je nekaj neverjetnega kulturne izkušnje, kot so Siam  Niramit , nastop featuring Tajska kulturo in dediščino, ali Bangla boksarski stadion gledati  Muay Thai  tekmo.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *