Top 15 stvari za početi v Pai, Tajska

Posted on

Top 15 stvari za početi v Pai, Tajska
Veliko najboljših stvari za početi v Pai, Tajska, so brezplačni. Tudi samo križarjenje skozi zeleno pokrajino na dveh kolesih med znamenitostmi je prijetna. Promet neskončno kroženje Chiang Mai je jarek nenadoma zdi prijetno daleč.

Pai, majhna, vendar je zasedena turistično mesto na severu Tajske, se je razvil v zanimivo destinacijo v preteklih letih. Čeprav so bili od oskubljeno “hipijevske” korenine Pai je, celostno zdravje in naravne scene hrana je še vedno zelo živa, saj je mirno vibe. Ampak Pai je ne le vse zgodaj zjutraj joga: nočno življenje in pozno zvečer druženje, če se odločite, da sodelujejo, so kljubovalno bogat.

Ob obisku Chiang Mai, načrtujejo, da preživijo nekaj dni, le štiri ure na sever v Pai. Toda pozor: mnogi potniki načrtovali dan ali dva v Pai in na koncu gorenja svoje bivanje tam!

1. Raziščite Z Scooter

Vse najboljše stvari za početi v Pai na seznamu, so lahko dostopne preko skuterja-zgrabi zemljevid in gremo! Mala znamenitosti in zanimivosti se lahko kombinirajo za zabavo dan avanturo. Zeleno pokrajino, podeželske ceste, in svež zrak za vožnjo v Pai pravo veselje.

Scooter najem stane tako malo, kot $ 5 na dan. Neformalni razredi so na voljo, če ste nikoli ni bilo na skuterju prej. Veliko popotnikov se naučijo voziti v Pai in nekaj naučiti crash pa tudi tam. Čeprav domačini redko, bi morali nositi čelado.

2. Naučite se nekaj

Po prihodu v Pai, razširite svoje možnosti, ki jih oprijemalne Pai Dogodki Planner. prost, knjižica dolgotrajnega redno objavljamo s številnimi možnostmi za uživanje v Pai. Poglej za politično izpostavljene osebe ob Walking Street in v različnih lokalih in restavracijah.

Zemljevid in koledar dogodkov, bo prišel prav v času vašega obiska v Pai. Videli boste tedenske oglasi za tečaje in delavnice, ki vključujejo predmete, kot so kuhanje, fermentiranje Kombucha, joga, tai chi, meditacija, borilne veščine, permakulture, blato-opeke gradnje stanovanj in druge zanimive discipline.

3. Obisk Land Split

V letu 2008 je potresna aktivnost zajeli Razrez na področju kmeta, le južno od Pai. Sprehod skozi geološko spektakel porabila morda le 20 minut svojega časa, vendar gostoljubnost kmetov in zdrave dobrote iz svojih kmetij se boste želeli, da se ustavi in ​​klepet za nekaj časa.

Stop za nekaj lokalno goji suho sadje in prigrizke. Vstop je prost, vendar majhna donacija je priporočljiva.

Če se vozite iz Chiang Mai na avtocesti 1095, boste dejansko mimo levi zavoj za razdelitev zemljišča. To je vredno kratek postanek.

4. obisk Pai Canyon

Čeprav Pai Canyon, tudi južno od mesta na avtocesti 1095, ni tako velika ali velika kot že ime pove, da je eden izmed najbolj priljubljenih stvari za početi v Pai. Sunset je lepo tam, ko so razmere prav, ampak to je tudi čas, ko velike skupine obrniti navzgor. Pojdi prej uživati ​​kratek pohod in nekaj miru pred turistične tovornjaki prispeli.

Pot zožuje med ostrimi drop-off, in nekateri preprosto kodiranja postane potrebno za nadaljevanje. Ti deli ne smejo biti primerna za majhne otroke, vendar lahko vsakdo pohod glavno pot do “roba” za videz. Kanjon je prašen in izpostavljena v vroči sezoni. Bodite prepričani, da nosijo klobuk, in ne pričakujejo veliko senco!

5. Uživajte pogleda na Boon Ko Ku So Bridge

Zasluga Ko Ku Torej Bridge je vijugasto bambusa most zgrajen nad riž neoluščenega. Pogledi med mokrim rastni sezoni so zelene in hipnotično. Ne pričakujte veliko več kot mir, rjave grmišča, in nekaj obiskovalcev, med suho sezone mesecih so.

Vstop je prost, in Zelen kulise je vredno 25 minut vožnje od mesta. Majhen kavarna na začetku mostu služi hladno pijačo za uživanje ob gledanju vsebin bivole vode v miru.

Poišči most ga išče znamenje na avtocesti 1095 južno od mesta. Ko prihajajo iz Pai, bo na vrsti je na desni strani.

6. skuhamo v Hot Springs

Čeprav lahko marec in april visoke temperature v Pai tekmec tistih v Chiang Mai, potniki še vedno množice v vročih vrelcev, da vpijejo v žveplovi vodi in bris vulkansko blato. Sai Ngam Hot Springs je veliko manj zaseden alternativa, ampak to je 30 minut vožnje severno od mesta.

Bodite pozorni na znake, ki oglašujejo Pai Hot Springs v bližini Memorial Bridge in Pai Canyon. Hot Springs so odprte od 8. ure zjutraj do 6. ure in vhod je 200 baht.

7. Zanimive Off Pod slapovi

Obstaja več slapovi v enostavno skuter razdalji Pai. Lahko Wade in ohladi pod Falls-posebej dobre možnosti v vročih popoldnevih aprila in maja. Ne pričakujte Niagara izkušnje: padci so lahko malo več kot curek do rednih tuši vrnitve monsunski sezoni.

Ko je dovolj vode, lokalne otroke in potniki enako uživali drsenje na gladkih skalah v naravni bazen slap Mo Paeng. Bodite opozorjeni: voda postane zelo plitvo in ni dovolj globoka za varno potapljanje v sušnem obdobju.

Pam Bok slap, druga v bližini možnost, ki se nahaja na slikovitem koncu ozke soteske in dodal, da avanturo.

8. Go ribolov

Ne v reko! Namesto, pojdite na prijazno Bueng Pai Farm , kjer boste lahko plačali za ribe v jezeru, ki je založen s številnimi velikimi vrstami. Oprema, vabe, vedra in navodila so na voljo; ulov se sprosti, seveda.

Kot se pogosto zgodi, če se ribe ne grizenje, izkušnja je zelo veliko o okolju. Hladne pijače so na voljo, kot so bungalovi, če želite, da ostanejo malo izven mesta in rib v hladnejših jutrih.

9. Pijte čaj na Overlook

Razgledne točke tik nad “kitajski Village” turistična atrakcija je travnata hrib z nekaj klopmi in prijeten razgled na dolino. vstopnine skromna vključuje majhen lonec čaja (boste morda morali prositi za to), da uživajo v svojem mirnem kotu na vrhu hriba.

Santichon Village, iz lokalno kot “kitajski vasi” ni veliko, bo zasedla le 20 minut svojega časa, če ste se odločili, da poskusite z roko na lokostrelstvo, jahanje, ali ene od drugih turističnih dejavnosti.

Kitajski Village je le 15 minut vožnje severozahodno od Pai. Razgledne točke na isti cesti tik nad vasjo.

10. Ure Sunset Od Buda kip v Beli

Velik sunset alternativa Pai Canyon je velik bel kip Bude (Wat Phra To Mae Yen) vidna od mesta. Pogled iz vrha je odlična, in vedro kip zastavljeno v pol-lotus položaj ustvarja umirjeno okolje za lov sapo po vzponu.

Veliko korakov do kipa, da za veliko kardio vadbo zjutraj. Poišči velik kip Bude tik za vogalom od Pai na strmi cesti, ki se odcepi od ceste podeželja 4024.

11. Obiščite Popoldne trg

Prihranite denar in uživajte v lokalnih izkušenj s hojo na trgu, popoldne, da kupite sveže sadje, da je, kjer je veliko vozički in restavracije ob cesti Walking njihov dobili!

Kot pri mnogih trgih, so potniki dovolj pogumni, da sprehaja globlje v srce in barantati malo nagrajeni z boljšimi cenami. Pazi za mangostin, kraljica sadje, med majem in avgustom.

Najdi trg popoldne v Pai mestu južno od hoje ulice.

12. Pridobite zdravi

Pai ima ugled kot vozlišče za celostno zdravje in naravno življenje na severu Tajske. Okusne veganske in vegetarijanske možnosti na pretek, čeprav neradi rastlinojedci bodo cenili sveže, lokalno pridelane izdelke.

Juice trgovine in zdravilni čaji so lahko najti. Boste videli številne letake oglaševanje zjutraj in sončni zahod joge seje.

Zemlja Tone Cafe ima naravne zdravil in težko najti sestavine, ki so naprodaj. Umetnost v Chai, Om Garden Cafe in Chew Xin Jai (vegansko), so le nekatere izmed mnogih zdravih, zanimivih možnosti.

13. So Zabava nezdrave

Hej, to je vse o yin in yang, kajne? Pai je malo nepravilnost. Številni potniki zavihati pričakoval miren, “hipi” mesto, kjer je organski sok edina možnost za pipe namesto tajskega običajnih treh piv. Kmalu so ugotovili, da lahko nočno življenje v Pai vrh, ki v Chiang Mai. Pogosto gre do sončnega vzhoda, preveč!

Za tako majhen kraj, obseg možnosti na prostem za druženje je krasen. Z živimi nastopi na Mojo Cafe in jedilnega Jazz cafe do hard-hitting melodije in dekor na punk-rocka Bla Bla Bar, je izbira za vse razpoloženja Pai. V po-ur Do not Cry Bar gre zelo pozno za vsakogar, pustimo stati.

14. Poskusite Martial Arts

Joga in reiki niso edine možnosti v Pai. Boste našli oglase za tai chi, qi gonga in drugih notranjih disciplin. Veliko jih je objavil učitelji, ki živijo v Pai, ki ponujajo zasebne razrede na bližnjih zdravstvenih zatočišča.

Za samoobrambo in hudih potenje, obstajata dve odlični Muay Thai taboriščih in kitajski kung fu umik v bližini. Vse poskrbi za študente vseh ravneh; namestitev snopi in paketi so na voljo usposabljanje.

15. Pobrati kič

Pai ima veliko namerno, domiseln, jezika-v-lice kiča, ki unapologetically izjavi: ja, to je turistična destinacija, vendar mi je, kot srčkan kot je mogoče.

cesti kič znamenitosti začeli kilometrov, preden dosežejo Pai. Nahaja se na levi strani Highway 1095, je kavarna namenjen noč čarovnic in čarovnice. Kot ste pristop bližje mestu, boste morali izbrati med Izvaljen še ne vabi možnosti, kot so kava v ljubezni in ljubezni Strawberry Pai. Ti kraji imajo vesti, pijače, trgovsko blago, in veliko kulise za sprejemanje zabavne Samoportreti.

Tudi Highway 1095, s svojimi 762 sukanci in izkaže neko bolezen vožnje potnika nedvomno šteje, ima blago. T-majice in magneti peddled celotnem mestu pohvali sporočil, kot so “sem preživela pot do Pai” in “I Heart Highway 1095.”

Od vseh zanimivih stvari, narediti v Pai, je kombinacija domiseln opozarja, da daje tako zabavno osebnost je na mestu.