Top 5 mest za obisk v južni Italiji

Posted on

Amalfi Coast, Popular Južna Italija počitniške destinacije

 Top 5 mest za obisk v južni Italiji

Južni Italiji je slikovit Amalfi Coast je top počitniška destinacija, še posebej v poletnih mesecih. Cliffs dvignejo bistveno nad morjem in slikovite vasi oklepajo pečine, ki za spektakularno pokrajino.

Eden od najbolj priljubljenih Amalfi Coast mest je Positano, videli v filmu Nadarjeni gospod Ripley . Še en dober resort mesto za obisk je Amalfi. Ko je eden od štirih najmočnejših pomorskih republik je zdaj očarljivo mestece z zanimivo srednjeveško arhitekturo.

Medtem ko je ozek, vetrovno obalna cesta ponuja prelep pogled je lahko tudi zelo natrpan, še posebej v sezoni. Trajekti povezati več vasi in je lahko bolj udoben način potovanja. Tiste, ki potujejo z javnimi prevoznimi sredstvi, lahko zdi, da je bolj primeren za bivanje v mestu Sorrento, na nasprotni strani polotoka.

Uporaba Amalfi polotok kot osnovo, obstaja več dobrih krajev za obisk, kot enodnevne izlete, vključno z arheološkega najdišča iz Pompejev in otok Capri. Ogledate si lahko vse to na naši Amalfi Coast zemljevidu.

Matera, Sassi jama Hiše in Srednjeveška mesta

Matera je ena izmed mojih najljubših krajev v Italiji tako za fascinantno okrožju Sassi, grape s starodavnimi jamska bivališča in cerkva in za moderno mesto nad Sassi, iz leta 13. stoletja. Okrožje Sassi je Unescov seznam svetovne dediščine. Več filmi so bili posneti v Matera, vključno z Mel Gibson Kristusov pasijon .

Dober prvi pogled na Sassi je iz razgledne točke v bližini Piazza Vittorio Veneto ali Piazza Sedile. Od tam, lahko hodi po stopnicah, da razišče navijanje ulicah v Sassi in obiskujejo eno ali dve od Rupestrian cerkve, nekateri s srednjeveškimi freskami. Jamski hoteli ponujajo edinstveno namestitev v Sassi.

Matera je v regiji Basilicata, nart čevlja in eden od najmanj obiskanih regijah Italije. Če imate avto, to je zanimivo področje za raziskovanje. Matera se lahko pripeljete z avtobusom iz večine večjih mestih v Basilicata ali sosednji Puglia ali z vlakom iz Barija. Za več informacij in več o tem, kaj za videti in narediti, si oglejte našo Matera Travel Guide

Neapelj, južna Italija Top mesta za obisk

Neapelj je največje južne Italije mesto in ima veliko zanimivih znamenitosti. Neapelj je znan kot rojstni kraj pice in je odlično mesto za uživanje svežih morskih sadežev. Mesto prav dobro osnovo za zaliv Neapelj enodnevne izlete.

Začnite s sprehodom v okolici Neaplja starega mestnega jedra, na območju ozkih ulicah, napolnjenimi z zanimivih stvari za videti in narediti. Neapelj je znan po svojih razkošnih jaslic in obrtniških delavnic, ki ustvarjajo terakote figurice za nativities. Boste našli veliko od njih na Via San Gregorio Armeno.

Nacionalni Arheološki muzej v Neaplju ima eno najboljših zbirk na svetu grških in rimskih artefaktov, mnogi prihajajo iz bližnjih izkopavanj na Pompeje in Herculaneum. Obstaja več drugih muzejev v Neaplju in vredno ogleda. Bodite prepričani, da obiščete kraljevo palačo, ali Palazzo Reale in videli dva gradova, Castel dell’Ovo in Castel Nuovo, preveč.

Alberobello in Salento polotok Puglia, pete Boot

Edinstvena Trulli Puglia so eden od najbolj nenavadnih znamenitosti južne Italije. Trulli so skoncentrirane v in okoli Alberobello in mestni Trulli območje je bilo določeno mesto na Unescovem seznamu svetovne dediščine.

Južno od Alberobello Salento polotok ponuja čiste plaže, očarljive obalnih mest, kot Gallipoli in Otranto ter baročnega mesta Lecce. Oglejte si Puglia Zemljevid in Vodnik za pregled.

Pulj ponuja nekaj zanimivih možnosti za vlaganje. Okoli Alberobello, so bili nekateri Trulli prenovili in spremenili v hotelih in počitniških stanovanj, medtem ko v celotni regiji, lahko ostanejo v Masseria, obnovljena dvorec, ki je bil dosežen v udobnih, in včasih celo razkošno, cene. Glej Trulli hoteli in Masseria Vlaganje za predloge.

Grški templji in baročni Mesta jugovzhodne Siciliji

Sicilija je največji Sredozemlju otok, ima veliko lokacij, plaže in mesta, da to razišče pa je priporočljivo, da izberejo en del otoka. Southeastern Sicilija ima dober različnih zanimivih krajev za obisk. To področje se lahko doseže tako, da trajekt ali plujejo na letališča Catania.

Dolina Agrigento je od Arheološkega parka Temples je skupina grških templjev iz časa 5. – 4. stoletjem pred našim štetjem, ki je Unescove svetovne dediščine. Majhen muzej hiše najdbe iz parka. Majhen Zgodovinsko središče Agrigento je tudi vredna ogleda.

Baročni mestih Val di Noto, tudi na Unescovem seznamu svetovne dediščine, so obnovili v sicilijanskem baročnem slogu po potresu leta 1693. Moj favorit je Ragusa Ibla, očarljivo staro mesto ob vznožju Ragusa, novejšega mestu. Modica in Scicli sta dva manjša mesta, ki so prav tako del Val di Noto.

Ustanovljeno leta 733 pred našim štetjem, Syracuse ima nekaj zanimivih arheoloških najdišč vključno z grško gledališče, rimski amfiteater, starega gradu, katakombe, in ulici grobnice z bizantinskih grobov. Živahen moderno mesto je zanimiva, kot dobro in je dober kraj za uživanje svežih morskih sadežev. V bližini Ortygia Otok ima tudi ruševine in majhen zgodovinsko središče.