Top 5 Nasveti za Uživanje pariško Musée d’Orsay

Posted on

 Top 5 Nasveti za Uživanje pariško Musée d'Orsay

Musee d’Orsay je, roke navzdol, eden najbogatejših in najbolj zanimivih muzejev na svetu. Njena stalna zbirka hrani nešteto velikih mojstrov zgodnje moderne in impresionizma umetnosti, vključno Matissa, Moneta, Degasa, Van Gogha in Rodin. Muzej kuratorka tudi več večjih začasne razstave skozi vse leto, kot tudi gostovanje ne-bi-se-zamujene posebne dogodke. Vsi ti razlogi predstavljajo, zakaj je ta muzej redno na vrhu seznama najbolj zanimivih pariških znamenitosti.

Ampak tako kot vse vrhunske zbirke,  lahko Orsay ogromno obiskati. Uporaba teh strategij, da bi vaš obisk, kot bogati in zabavno, kot je mogoče. Klikajte za ogled vse naše nasvete.

Orsay Obiskovalec Nasvet # 1: Osredotočite se na enem ali dveh Wings

Medtem ko je Musee d’Orsay je majhen v primerjavi z Louvre, stalna zbirka obsega štiri etaže in več pomembnih obdobij. Osredotočite se vašega obiska! Dobili občutek, kako je zbirka določeno, se seznanite z nekaterimi ključnimi umetnikov pokaže v Orsay, nato pa načrtuje, da preživijo več časa na izbranem obdobju ali nabor umetnikov. Ti si zagotoviti, da bodo od svojega obiska občutek, kot če si resnično “naletel” nekaj works– in boste izognili tudi senzorično preobremenitev.

Orsay Nasvet # 2: Izogibajte se množice

Z nekaterimi 2 milijona obiskovalcev na leto , sprijaznimo se: The Orsay se  vedno  dogaja, da je precej natrpan. Ampak, če ste previdni, da izberejo čas dobro, boste veliko bolj verjetno, da temeljito uživajte v obisku in lahko preživijo več časa razmišljajo svoje najljubše dela. Muzej je običajno najmanj gneča:

  • V pariškem nizki sezoni (od novembra do marca)
  • Od 9.30 do poldneva (z rahlim dip v času kosila)
  • V večernih urah (samo ob četrtkih)
  • Ob delavnikih

Orsay Nasvet # 3: Pojdi v desno Line

Obstajajo ločene vnose za posameznike, skupine in članov ali strokovnjaki zunaj muzeja. Izogibajte se zapravlja čas, ki ga dobili v pravo linijo.

  • Posamezni obiskovalci brez vstopnic:  Seine reka stran, vhod 
  • Člani, obiskovalci s vozovnice ali prehodov ali s prednostnega vpisa:  Rue de Lille stranski, vhod  C
  • Za odrasle v skupinah:  Seine reke strani, vhod  B
  • Za šolske skupine:  Rue de Lille stranski, vhod  D

Več informacij o dostopu Musee d’Orsay in sprejem

Nasvet # 4: First Time na Orsay? Bodite voden ogled

Če ste na obisku v Orsay prvič, eden od najboljših načinov, da se zanimivega pregled obdobij in umetniki nastopajo v muzeju, je, da se udeležite vodenega ogleda. Muzej ponuja izlete za posameznike in skupine. Upoštevajte, da so izleti na voljo na selektivnih dni mogoče spreminjati.

  • Orsay Masterpiece Tour  obiskovalcem nudi pregled 1,5 ur na stalnih zbirk.
  • 19. stoletje Art Tour  je bolj osredotočen in obiskovalcem omogoča, da pridobijo večji vpogled v 19. stoletju umetniških gibanj. Če želite kopati globlje v predstavljenih umetnikov in obdobja, ta tura je za vas.

Več info na gostovanjih  (na uradni spletni strani)

Orsay Nasvet # 5: Izkoristite začasnih eksponatov in posebnih dogodkov

Stalna zbirka v Orsay je lahko tisto, kar pritegne obiskovalce v krdelo, vendar pa je  veliko več, da vidim  , če želite, da se raztezajo vaš obisk v cel dan.

Muzej redno kuratorka večje začasne razstave o pomembnih umetnikov in gibanj iz obdobja 1848-1914, ki daje obiskovalcem svež vpogled v razburljivih dogodkov 19. stoletja.

Poleg začasnih razstav, Orsay redno programi, posebni dogodki, kot so  koncertifilmske projekcije in festivalih , in  -art navdih predstave .