Top 5 Plaatsen om te bezoeken in Zuid-Italië

Posted on

Amalfi kust, Popular Zuid-Italië vakantie bestemming

 Top 5 Plaatsen om te bezoeken in Zuid-Italië

Zuid-Italië schilderachtige kust van Amalfi is een top vakantie bestemming, vooral in de zomer. Cliffs dramatisch stijgen boven de zee en pittoreske dorpjes vastklampen aan de rotsen, waardoor voor een spectaculair landschap.

Een van de meest populaire steden kust van Amalfi is Positano, te zien in de film The Talented Mr. Ripley . Een andere goede badplaats om te bezoeken is Amalfi. Zodra één van de vier krachtige Maritieme Republieken het is nu een charmant stadje met interessante middeleeuwse architectuur.

Terwijl de smalle, winderige kustweg en biedt een mooi uitzicht kan het ook erg druk, vooral in het hoogseizoen. Veerboten verbinden een aantal van de dorpen en kan een meer comfortabele manier van reizen is. Die reizen met het openbaar vervoer vindt het misschien handiger om te verblijven in het centrum van Sorrento, aan de andere kant van het schiereiland.

Met behulp van de Amalfi schiereiland als basis, zijn er diverse goede plaatsen om te bezoeken als dagtochten, met inbegrip van de archeologische site van Pompeii en het eiland Capri. U kunt al deze op onze kust van Amalfi Kaart.

Matera, Sassi Cave Houses en Middeleeuwse stad

Matera is een van mijn favoriete plekken in Italië, zowel voor de fascinerende wijk Sassi, een ravijn met oude grotwoningen en kerken en voor de moderne stad boven de Sassi, daterend uit de 13e eeuw. De wijk Sassi is een UNESCO World Heritage Site. Verschillende films zijn gefilmd in Matera, met inbegrip van Mel Gibsons The Passion of the Christ .

Een goede eerste blik op de Sassi is aan het kijken in de buurt van Piazza Vittorio Veneto of Piazza Sedile. Van daaruit kunt u lopen de trap af naar de kronkelende steegjes van de Sassi te verkennen en bezoek een of twee van de Rupestrian kerken, sommige met middeleeuwse fresco’s. Cave hotels bieden unieke accommodaties in de Sassi.

Matera is in de regio Basilicata, de wreef van de laars en één van Italië’s minst bezochte regio’s. Als je een auto hebt, het is een interessant gebied om te verkennen. Matera is te bereiken met de bus vanuit de meeste grote steden in Basilicata of naburige Puglia of per trein vanaf Bari. Voor details en meer informatie over wat er te zien en te doen, zie onze Matera bezienswaardigheden

Napels, Zuid-Italië’s Top stad om te bezoeken

Napels is de grootste stad van Zuid-Italië en heeft een schat aan interessante bezienswaardigheden. Napels is bekend als de bakermat van de pizza en is een geweldige stad voor het eten van verse vis. De stad maakt ook een goede uitvalsbasis voor baai van Napels dagtochten.

Begin met een wandeling door het historische centrum van Napels, een gebied van smalle straatjes vol met interessante dingen te zien en te doen. Napels staat bekend om zijn uitbundige kerststallen en ambachtelijke werkplaatsen die terra cotta beeldjes voor nativities creëren. Je zult veel van hen vinden op de Via San Gregorio Armeno.

Het Nationaal Archeologisch Museum van Napels heeft een van de beste collecties ter wereld van de Griekse en Romeinse artefacten, velen afkomstig uit de nabijgelegen opgravingen in Pompeii en Herculaneum. Er zijn verschillende andere musea in Napels zeker een bezoek waard. Zorg ervoor dat u het Koninklijk Paleis of Palazzo Reale bezoeken en de twee kastelen, Castel dell’Ovo en Castel Nuovo, ook.

Alberobello en de Salento schiereiland van Puglia, de hak van de laars

De unieke trulli van Puglia zijn een van de meest bijzondere bezienswaardigheden van het zuiden van Italië. Trulli zijn geconcentreerd in en rond Alberobello en de stad trulli zone is aangewezen als UNESCO-werelderfgoed.

Ten zuiden van Alberobello de Salento schiereiland biedt schone stranden, gezellige badplaatsen als Gallipoli en Otranto, en de barokke stad Lecce. Check out de Puglia Kaart en Gids voor een overzicht.

Puglia biedt een aantal interessante mogelijkheden voor het indienen van. Rond Alberobello, hebben sommige trulli gerenoveerd en omgebouwd tot hotels of vakantie appartementen, terwijl de hele regio kunt u verblijven in een masseria, een gerestaureerd herenhuis, dat is gemaakt in comfortabele, en soms zelfs luxe accommodaties. Trulli Hotels en Masseria accommodatie eerst voor suggesties.

Griekse tempels en barokke steden van Zuidoost-Sicilië

Sicilië, het grootste eiland van de Middellandse Zee, heeft veel sites, stranden en steden om te verkennen, zodat het is aan te raden om een ​​deel van het eiland te kiezen. Zuidoost-Sicilië heeft een goede variëteit aan interessante plaatsen om te bezoeken. Dit gebied is gemakkelijk te bereiken met het nemen van de auto veerboot of vliegen naar de luchthaven van Catania.

Agrigento Vallei van de Tempels Archeologisch Park is een groep van Griekse tempels uit de 5de – 4de eeuw voor Christus, dat is een UNESCO World Heritage site. Een klein museum herbergt vondsten uit het park. kleine historische centrum van Agrigento is ook een bezoek waard.

De barokke steden van de Val di Noto, een UNESCO World Heritage site, werden herbouwd in Siciliaanse barokke stijl na een aardbeving in 1693. Mijn favoriet is Ragusa Ibla, een betoverende oude stad aan de voet van Ragusa, de nieuwe stad. Modica en Scicli zijn twee kleinere steden Bovendien omvat Val di Noto zijn.

Opgericht in 733 voor Christus, Syracuse heeft een aantal interessante archeologische sites, waaronder een Grieks theater, Romeinse amfitheater, een oud kasteel, catacomben, en de Straat van de Graven met Byzantijnse graven. Het bruisende moderne stad is interessant als goed en is een goede plek voor het eten van verse vis. In de omgeving Ortygia Island heeft ook ruïnes en een klein historisch centrum.