Top 5 steder at besøge i det sydlige Italien

Posted on

Amalfikysten, Populær Syditalien ferie destination

 Top 5 steder at besøge i det sydlige Italien

Syditalien naturskønne Amalfikysten er en top feriemål, især om sommeren. Cliffs stige dramatisk over havet og maleriske landsbyer klamrer sig til klipperne, hvilket gør for spektakulære landskaber.

En af de mest populære Amalfikysten byer er Positano, set i filmen The Talented Mr. Ripley . En anden god ferieby at besøge, er Amalfi. Når en af de fire stærke maritime republikker er det nu en charmerende by med interessante middelalderlige arkitektur.

Mens den smalle, blæsende kystvejen tilbyder god udsigt det kan også være meget overfyldt, især i højsæsonen. Færger forbinde flere af landsbyerne og kan være en mere behagelig måde at rejse på. De, der rejser med offentlig transport kan finde det mere praktisk at bo i byen Sorrento, på den modsatte side af halvøen.

Brug af Amalfi-halvøen som en base, der er flere gode steder at besøge som dagsture, herunder det arkæologiske sted Pompeji og øen Capri. Du kan se alle disse på vores Amalfikysten Kort.

Matera, Sassi Cave Houses og Middelalderby

Matera er en af mine foretrukne steder i Italien, både for den fascinerende Sassi distrikt, en slugt med gamle hule boliger og kirker og for den moderne by over Sassi, stammer fra det 13. århundrede. Den Sassi distrikt er et UNESCO World Heritage Site. Adskillige film er blevet filmet i Matera, herunder Mel Gibsons The Passion of the Christ .

En god første kig på Sassi er fra overser nær Piazza Vittorio Veneto eller Piazza Sedile. Derfra kan du gå ned ad trappen for at udforske de snoede stræder i Sassi og besøg en eller to af de rupestrian kirker, nogle med middelalderlige kalkmalerier. Cave hoteller tilbyder enestående logi i Sassi.

Matera er i Basilicata-regionen, vristen af ​​støvlen og en af ​​Italiens mindst besøgte regioner. Hvis du har en bil, det er en interessant region for at udforske. Matera kan nås med bus fra de fleste større byer i Basilicata eller nærliggende Puglia eller med tog fra Bari. For nærmere oplysninger og mere om, hvad at se og gøre, se vores Matera Rejseguide

Napoli, Syditalien Top by at besøge

Napoli er det sydlige Italiens største by og har et væld af interessante seværdigheder. Napoli er berømt som fødestedet for pizza og er en stor by for at spise frisk fisk og skaldyr. Byen gør også en god base for Bay Napoli dagsture.

Start med en gåtur omkring Napoli historiske centrum, et område med smalle gader fyldt med interessante ting at se og gøre. Napoli er kendt for sine overdådige krybbespil og arbejdende værksteder, der skaber terra cotta figurer for nativities. Du kan finde mange af dem på Via San Gregorio Armeno.

The National Arkæologiske Museum of Napoli har en af ​​verdens bedste samlinger af græske og romerske artefakter, hvoraf mange kommer fra de nærliggende udgravninger i Pompeji og Herculaneum. Der er flere andre museer i Napoli et besøg værd. Sørg for at besøge det kongelige palads, eller Palazzo Reale og se de to slotte, Castel dell’Ovo og Castel Nuovo, også.

Alberobello og Salento halvøen Puglia, hælen af ​​Boot

Den unikke Trulli i Puglia er en af ​​det sydlige Italiens mest usædvanlige seværdigheder. Trulli er koncentreret i og omkring Alberobello og byens Trulli zone er blevet udpeget en UNESCO World Heritage site.

Syd for Alberobello Salento halvøen tilbyder rene strande, charmerende kystbyer som Gallipoli og Otranto, og den barokke byen Lecce. Tjek den Puglia Kort og Guide for en oversigt.

Puglia tilbyder et par spændende muligheder for logi. Omkring Alberobello har nogle Trulli blevet renoveret og omdannet til hoteller eller ferielejligheder mens hele regionen kan du bo i en masseria, en restaureret herregård, der er gjort til komfortable, og nogle gange endda luksuriøse værelser. Se Trulli Hoteller og Masseria indlogering for forslag.

Græske templer og barokke byer i det sydøstlige Sicilien

Sicilien, Middelhavets største ø, har mange steder, strande og byer for at udforske så det anbefales at vælge en del af øen. Southeastern Sicilien har et godt udvalg af interessante steder at besøge. Dette område er nemt nås ved at tage bilfærgen eller flyver til Catania lufthavn.

Agrigento s Templernes Dal Archeological Park er en gruppe af græske templer stammer fra det 5. – 4. århundrede f.Kr., der er et UNESCO World Heritage site. Et lille museum huse fund fra parken. Agrigento lille historiske centrum er også et besøg værd.

De barokke byer i Val di Noto, også et UNESCO World Heritage-sted, blev genopbygget i siciliansk barok stil efter et jordskælv i 1693. Min favorit er Ragusa Ibla, en fortryllende gamle by ved foden af ​​Ragusa, den nyere by. Modica og Scicli er to mindre byer, der er også en del af Val di Noto.

Grundlagt i 733 f.Kr., Syracuse har flere interessante arkæologiske udgravninger, herunder en græsk teater, romerske amfiteater, en gammel borg, katakomber, og den Gade af Grave med byzantinske grave. Den pulserende moderne by er interessant samt og er et godt sted for at spise frisk fisk og skaldyr. Nærliggende Ortygia Island har også ruiner og en lille historiske centrum.