Top 5 Tips om te genieten van Parijs Musee d’Orsay

Posted on

 Top 5 Tips om te genieten van Parijs Musee d'Orsay

Het Musee d’Orsay is, hands-down, een van ‘s werelds rijkste en meest opwindende musea. De permanente collectie herbergt talloze grote werken van meesters van de vroege moderne en impressionistische kunst, waaronder Matisse, Monet, Degas, Van Gogh en Rodin. Het museum is curator ook een aantal belangrijke tijdelijke tentoonstellingen het hele jaar door, evenals niet-te-missen speciale evenementen hosting. Al deze redenen verklaren waarom dit museum regelmatig bovenaan de lijst van de meest interessante bezienswaardigheden van Parijs.

Maar zoals elke topcollectie,  kan het Orsay overweldigend om te bezoeken. Gebruik deze strategieën om uw bezoek zo verrijkend en onderhoudend mogelijk te maken. Klik door naar al onze adviezen te zien.

Orsay Visitor Tip # 1: Focus op een of twee Wings

Terwijl het Musee d’Orsay is klein in vergelijking met het Louvre, de vaste collectie beslaat vier verdiepingen en een aantal belangrijke periodes. Richt uw bezoek! Hier krijg je een gevoel van hoe de verzameling is aangelegd, vertrouwd te maken met enkele van de belangrijkste kunstenaars die in Orsay, en vervolgens van plan om meer tijd te besteden aan een bepaalde periode of een reeks kunstenaars. Je bent gegarandeerd om weg te komen van uw bezoek gevoel alsof je echt “ontmoet” een aantal van de works– en je zult ook voorkomen dat zintuiglijke overbelasting.

Orsay Tip # 2: vermijd de drukte

Met zo’n 2 miljoen bezoekers per jaar , laten we eerlijk zijn: het Orsay is  altijd  gaat relatief druk. Maar als je voorzichtig zijn om de tijd goed te kiezen, dan heb je veel meer kans om grondig te genieten van uw bezoek en in staat zijn om meer tijd doorbrengen overweegt uw favoriete werken zijn. Het museum is meestal het minst drukke:

  • Tijdens het laagseizoen Paris’ (november tot maart)
  • Van 09:30 tot ‘s middags (met een lichte dip tijdens de lunch)
  • In de avond (alleen donderdag)
  • door de week

Orsay Tip # 3: in de juiste lijn

Er zijn aparte ingangen voor individuen, groepen en leden of professionals buiten het museum. Verspil geen tijd door het verkrijgen van de juiste lijn.

  • Individuele bezoekers zonder tickets:  Seine rivier de kant, ingang  A
  • Leden, bezoekers met kaartjes of pasjes of met voorrang entry:  Rue de Lille kant, ingang  C
  • Voor volwassenen in groepen:  Seine rivier de kant, ingang  B
  • Voor schoolgroepen:  Rue de Lille kant, ingang  D

Meer informatie over Musée d’Orsay toegang en toelating

Tip # 4: First Time in Orsay? Neem een ​​rondleiding

Als je een bezoek aan het Orsay voor de eerste keer, een van de beste manieren om een ​​spannend overzicht van de periodes en kunstenaars die in het museum te krijgen is om een ​​rondleiding te nemen. Het museum biedt reizen aan individuen en groepen. Merk op dat reizen worden aangeboden op selectieve dagen aan verandering onderhevig.

  • De Orsay Masterpiece Tour  biedt bezoekers met een 1,5 uur overzicht van de permanente collecties.
  • De uit de 19e eeuw Tour  is meer gericht en laat de bezoekers om meer inzicht te krijgen in de 19e-eeuwse kunststromingen krijgen. Als u wilt om dieper te graven in aanbevolen kunstenaars en periodes, deze tour is voor jou.

Meer informatie over tours  (op de officiële website)

Orsay Tip # 5: Profiteer van tijdelijke tentoonstellingen en speciale evenementen

De permanente collectie van het Orsay kan worden wat trekt bezoekers in groten getale, maar er is  veel meer te zien  als u wilt uw bezoek tot een hele dag te rekken.

Het museum curates regelmatig grote tijdelijke tentoonstellingen over belangrijke kunstenaars en bewegingen uit de periode 1848-1914, waardoor bezoekers fris inzicht in de spannende ontwikkelingen van de 19e eeuw.

Naast de tijdelijke tentoonstellingen, Orsay regelmatig programma’s speciale evenementen zoals  concertenfilmvoorstellingen en festivals , en  geïnspireerd op de kunst shows .