Top 8 templer til aktiviteter i Bangkok

Posted on

Top 8 templer til aktiviteter i Bangkok
Vælge blandt de øverste templer at besøge i Bangkok er ikke let. Alle har unikke historier, gamle Buddha-statuer og intriger.

Bedre at vælge et par templer grundigt nyde i stedet for at forsøge at se dem alle. Besøg for mange kan føre til den frygtede wat (tempel) udbrændthed, der påvirker rejsende i Thailand. Du ved du oplever det, når en 400-årig tempel ikke længere gnister din indre arkæolog! For at forbedre oplevelsen, læse lidt om templet historie på forhånd, og bland i nogle af Bangkoks andre interessante ting at gøre.

Selv om der er hundredvis af buddhistiske templer at besøge i Bangkok, et flertal af rejsende ender besøg i top tre: Wat Phra Kaew, Wat Pho og Wat Arun, men der er fredfyldte, og mindre overfyldt, alternativer.

Tips til Besøg på et tempel

Theravada buddhismen er en integreret del af dagligdagen i Thailand. For at vise tilstrækkelig respekt og kulturel følsomhed, når du besøger de øverste templer i Bangkok – eller hvor som helst – du bør følge nogle etikette. Her er et par af de grundlæggende:

 • Dæk dine knæ og skuldre. Undgå at bære shorts, ærmeløse toppe, stretch bukser mv
 • Fjern dine sko før indtastning.
 • Vær rolig og respektfuld. Undgå at blande sig med ritualer og tilbedere.
 • Må ikke spise, drikke, tygge tyggegummi, røg, slid hovedtelefoner, eller handle larmende i templer.
 • Du må ikke vende ryggen til Buddha statuen for at fange en selfie. Billeder er generelt OK, medmindre du ser et skilt.

1. Wat Phra Kaew

Wat Phra Kaew i Bangkok: The Complete Guide

Adresse: Na Phra Lan Rd , Khwaeng Phra Borom Maha Ratchawang , Khet Phra Nakhon , Krung Thep Maha Nakhon 10200 , Thailand

Telefon: +66 2 224 3290

Web: Besøg hjemmesiden

Beliggende inden grund af Grand Palace i Bangkok, Wat Phra Kaew er den mest besøgte tempel i Thailand. Giver mening – templet er hjemsted for Emerald Buddha, en jade statue fra 1400-tallet anses for at være protektor for alle Thailand. Buddha statue er prydet på Klæder af guld, der er ændret sæsonmæssigt af kongen af ​​Thailand.

Det officielle navn for Wat Phra Kaew er faktisk Wat Phra Si Rattana Satsadaram. Som landets travleste tempel, skal du ikke forvente at finde meget sindsro indeni. I stedet forventer turister bumpe og skubbet til position til at snap selfies.

I modsætning til nogle andre templer i Bangkok, er en ordentlig kjole strengt håndhævet på Wat Phra Kaew. Hvis du slår op i shorts, en ærmeløs top eller stretch bukser, vil du blive sendt væk for at købe eller leje passende tøj fra nærliggende boder.

 • Beliggenhed: Inde i Grand Palace
 • Hvad man skal vide: De timer for Wat Phra Kaew er de samme som Grand Palace: fra 8:30-4: 30 pm billet vindue lukker 3:30 PM

2. Wat Arun

Adresse: 158 Thanon Wang Doem , Khwaeng Wat Arun , Khet Bangkok Yai , Krung Thep Maha Nakhon 10600 , Thailand

Telefon: +66 2 891 2185

Web: Besøg hjemmesiden

Scenic Wat Arun, tempel Dawn, sidder på bredden af ​​Chao Phraya-floden lige overfor Wat Pho. Selvom Wat Arun er naturligvis et buddhistisk tempel, er den arkitektur og vægmalerier påvirket af hinduismen. Selv navnet kommer fra Aruna, Vognen føreren af ​​den hinduistiske solguden.

Wat Arun er så værdsat i Bangkok et billede af templet er præget på 10-baht mønter . Efter fire års restaureringsarbejde at færdige i 2017, er templet blevet returneret til sin tidligere, glødende herlighed.

 • Beliggenhed: Wat Arun er placeret på den vestlige side af Chao Phraya-floden, lige ned ad floden fra Grand Palace. Floden taxi er den mest underholdende og billig måde at komme dertil. En færge krydser over fra Tha Thien Pier.
 • Hvad man skal vide: Indgangen gebyr på Wat Arun er 50 Bath.

3. Wat Pho

Adresse: 2 Sanam Chai Road , Khwaeng Phra Borom Maha Ratchawang , Khet Phra Nakhon , Krung Thep Maha Nakhon 10200 , Thailand

Telefon: +66 2 225 9595

Web: Besøg hjemmesiden

Wat Pho er en af ​​de mest populære templer i Bangkok. Det anses for at være verdens hovedkvarter for at studere thaimassage og traditionel medicin.

Den enorme liggende Buddha statue i Wat Pho skildrer Gautama Buddhas sidste øjeblikke på jorden før bukke under for hvad er en udbredt opfattelse at være madforgiftning. Wat Pho stod allerede da Bangkok blev den nye hovedstad i 1782, men mange af de nuværende strukturer blev tilføjet år senere.

Tip: I Thai, den h i ph er tavs. Wat Pho er korrekt udtales som ”waht PoE” ikke ”waht fjende” eller ‘wat Fuh,’ som er den lækker Vietnamesisk nudelsuppe med samme stavemåde.

 • Beliggenhed: Wat Pho er lige syd for Grand Palace. Det er mærket på Google Maps ved det officielle navn: Wat Phra Chetuphon Vimolmangklararm Rajwaramahaviharn.
 • Hvad man skal vide: Timer er fra 8:00 til 18:30 Ingen shorts tilladt. Indgangen gebyret for udenlandske besøgende blev hævet til 200 Bath i januar 2019.

4. Wat Saket

Adresse: 344 ถนน บริพัตร Khwaeng Ban Bat , Khet Pom Prap Sattru Phai , Krung Thep Maha Nakhon 10100 , Thailand

Wat Saket er hjemsted for Phu Khao Thong, bedre kendt som det gyldne bjerg. Den store, menneskeskabte bakke har en gylden chedi på toppen siges at indeholde et levn fra Buddha.

Klatring 344 trapper til chedien og udsigtsplatform bliver belønnet med en panoramisk udsigt over en del af Bangkok. Folk ringer klokker og lyd gonger langs vejen for fortjeneste. Wat Saket er ofte mindre overfyldt og nemmere at nyde end Wat Pho og Wat Phra Kaew.

 • Beliggenhed: Om en 20 minutters gang fra Khao San Road forbi Demokrati Monument og hvide Mahakarn Fort.
 • Hvad man skal vide: Pisk solen ved at gå tidligt. Indgangen gebyret for udenlandske turister er 50 baht.

5. Wat Traimit

Adresse: 661 Charoen Krung Road , Khwaeng Talat Noi , Khet Samphanthawong , Krung Thep Maha Nakhon 10100 , Thailand

Telefon: +66 89 002 2700

Web: Besøg hjemmesiden

Wat Traimit bliver ofte omtalt som ”Temple of the Golden Buddha”, fordi det er det nye hjem for en af ​​de mest værdifulde (i penge) Buddha-statuer i verden. Den gyldne Buddha, lavet af 18 karat guld, vejer 11.000 pounds! Værdien af ​​selve guld er et sted omkring $ 250 millioner.

Ingen ved med sikkerhed, hvor gammel den Gyldne Buddha statue i virkeligheden er. Teorier foreslå det går til det 13. eller 14. århundrede. Fascinerende, blev den gyldne Buddha opdaget på ulykke i 1955. Statuen var blevet dækket i gips og stuk til at skjule sin reelle værdi. Når besætninger forsøgte at flytte statuen, den ekstreme vægt brød tovværk. Faldet skyldes noget af gips til chip ud og afsløre den sande sammensætning til alles overraskelse!

 • Beliggenhed: På Trai Mit Road i Bangkoks Chinatown
 • Hvad man skal vide: Timer er fra 09:00 til 17:00

6. Erawan Helligdom

Adresse: Ratchadamri Rd , Khwaeng Lumphinee , Khet Pathum Wan , Krung Thep Maha Nakhon 10330 , Thailand

Som navnet antyder, er Erawan Helligdom er faktisk ikke et tempel, men det er stadig en vigtig religiøs seværdighed i Bangkok og absolut værd at se.

Den travle fortovet helligdom er hjemsted for en ikke-så-gammel statue af Phra Phrom, den thailandske version af hinduistiske gud Bhrama. Erawan Helligdom er et populært stop for forretningsfolk på vej til arbejde. De beder for lykke, brænde røgelse, og lave små tilbud. Nogle tilbedere ansætte traditionelle dans trupper til at udføre der, viser taknemmelighed for bønner besvaret.

 • Beliggenhed: Skæringspunktet mellem Ratchadamri Road og Rama I Road, ved Grand Hyatt Erawan Hotel. Den nærmeste BTS Skytrain station er Chit Lom.
 • Hvad man skal vide: Erawan Helligdom vundet uheldigt berygtet som stedet for en bombeattentatet i 2015.

7. Wat Mahahat

Adresse: 3 Maha Rat Rd , Khwaeng Phra Borom Maha Ratchawang , Khet Phra Nakhon , Krung Thep Maha Nakhon 10200 , Thailand

Telefon: +66 2 222 6011

Web: Besøg hjemmesiden

Wat Mahahat i Bangkok, ikke at forveksle med templer af samme navn i Ayutthaya og også Sukhothai, er et af de vigtigste kongelige templer i Bangkok. Templet er hjemsted for Thailands ældste institut for buddhistiske munke samt et vipasana meditation center.

Søndage er den travleste dag som Bangkoks største amulet marked afholdes lige uden Wat Mahahat. Folk kommer fra hele til at købe og handelsmæssige amuletter betød at hjælpe med kærlighed, lykke, sundhed, og beskyttelse.

 • Beliggenhed: Nord for Grand Palace og vest for Sanam Luang, en græsklædte park.
 • Hvad man skal vide: Timer er fra 09:00 til 17:00

8. Wat Bowon Niwet Wihan

Adresse: 248 Phra Sumen Rd , Khwaeng Wat Bowon Niwet , Khet Phra Nakhon , Krung Thep Maha Nakhon 10200 , Thailand

Selvom den vidtstrakte grund af dette tempel og skole er bogstaveligt talt rundt om hjørnet fra vanvid af Khao San Road og Soi Rambuttri, mange backpackere glip af det helt. Wat Bowon Niwet Wihan kan være en fredelig pusterum i morgen og aften; Det er ofte åbent sent.

Den afdøde kong Bhumibol Adulyadej, den længste-regerende statsoverhoved indtil videre, tjente som en munk i Wat Bowon Niwet Wihan; hans aske er nedfældet der. Talrige andre fyrster og konger tjente templet og bliver stedt til hvile der.

 • Beliggenhed: På Bowon Niwet Road, lige nord for rundkørslen for enden af Soi Rambuttri
 • Hvad at vide: Du skal klæde sig passende at besøge kunstnerisk udsmykket kongelige krematorium.