Skip to main content

Top 8 templji na obisk v Bangkoku

Top 8 templji na obisk v Bangkoku
Izbira med najboljših templjev na obisk v Bangkoku ni enostavno. Vsi imajo edinstvene zgodbe, starodavne Buda kipi in spletk.

Bolje izbrati nekaj templjev, da temeljito uživajo namesto da jih vse videti. Obisk preveč lahko privede do bala wat (tempelj) izgorelosti, ki vpliva na potnike na Tajskem. Veste, da ste ga doživlja, ko je 400-year-old tempelj ni več iskre svoje notranje arheologa! Za izboljšanje izkušnje, preberite malo o zgodovini templja vnaprej, in premešamo v nekaterih Bangkok drugih zanimivih stvari za početi.

Čeprav obstaja na stotine budističnih templjev na obisk v Bangkok, je večina potnikov na koncu obiska v prvih treh: Wat Phra Kaew, Wat Pho in Wat Arun, vendar pa so mirno in manj gužve, alternative.

Nasveti za obisk tempelj

Theravadsko Budizem je sestavni del vsakdanjega življenja na Tajskem. Pokazati ustrezno spoštovanje in kulturno občutljivost, ko obiščejo vrh templjev v Bangkoku – ali kjerkoli – morate upoštevati nekaj bonton. Tukaj je nekaj osnov:

 • Pokrivajo kolena in ramena. Ne nosite hlače, brez rokavov vrhovi, raztegnejo hlače itd
 • Pred vstopom odstraniti svoje čevlje.
 • Bodi tiho in spoštljivo. Izogibajte se vmešava z rituali in vernikov.
 • Ne jesti, piti, žvečiti gumi, dim, nosijo slušalke, ali delujejo Bučan v templjih.
 • Ne obrniti hrbta na kip Bude, da zajame samoportreta. Fotografije so na splošno v redu, če ne vidite znak objavil.

1. Vat Phra Kaew

Wat Phra Kaew v Bangkoku: The Complete Guide

Naslov: Na Phra Lan Rd , Khwaeng Phra Borom Maha Ratchawang , Khet Phra Nakhon , Krung Thep Maha Nakhon 10200 , Tajska

Telefon: +66 2 224 3290

Web: Obiščite spletno stran

Nahaja se v obrazložitvi Grand Palace v Bangkoku, Wat Phra Kaew, je najbolj obiskana tempelj na Tajskem. Smiselno – tempelj je dom Smaragdni Buda, ki jade kip iz leta 1400 veljajo za zaščitnika vseh Tajske. Buda kip krasi v oblačilo zlata, ki je sezonsko spremenila kralj Tajske.

Uradno ime za Wat Phra Kaew je pravzaprav Wat Phra Si Rattana Satsadaram. Kot najbolj obremenjenih tempelj v državi, ne pričakujem, da bi našli veliko vedrino v notranjosti. Namesto tega pričakujejo turisti zaletavate in prerivajo za položaj, da snap Samoportreti.

Za razliko od nekaterih drugih templjev v Bangkoku, je primerno obleko dosledno izvrševati na Wat Phra Kaew. Če vključite v kratke hlače, brez rokavov vrhu ali raztegljive hlače, boste poslali na stran za nakup ali najem primerna oblačila iz bližnjih stojnicah.

 • Lokacija: Inside Grand Palace
 • Kaj je treba vedeti: Ure za Wat Phra Kaew so enaki kot Grand Palace: od 8:30 am-4: 30 pm Okno vozovnice zapre ob 3:30

2. Wat Arun

Naslov: 158 Thanon Wang Doem , Khwaeng Wat Arun , Khet Bangkok Yai , Krung Thep Maha Nakhon 10600 , Tajska

Telefon: +66 2 891 2185

Web: Obiščite spletno stran

Scenic Wat Arun, Temple of Dawn, sedi na bregu reke Chao Phraya šele čez od Wat Pho. Čeprav Wat Arun je očitno budistični tempelj, sta arhitektura in freske vplivom hinduizma. Tudi ime izvira iz Aruna, na vozu voznik hindujskega boga sonca.

Wat Arun je tako cenjena v Bangkoku je podoba templja kovali na 10-baht kovancev . Po štirih letih obnovitvenih del, ki dokončanih leta 2017, je bil tempelj vrnil v svojo nekdanjo, žareče slavo.

 • Lokacija: Wat Arun se nahaja na zahodni strani reke Chao Phraya, le v spodnjem toku reke od Grand Palace. Reka taxi je najbolj prijetno in poceni način priti do tja. Trajekt prečka od Tha Thien pomola.
 • Kaj je treba vedeti: Vstopnina na Wat Arun je 50 baht.

3. Vat Pho

Naslov: 2 Sanam Chai Rd , Khwaeng Phra Borom Maha Ratchawang , Khet Phra Nakhon , Krung Thep Maha Nakhon 10200 , Tajska

Telefon: +66 2 225 9595

Web: Obiščite spletno stran

Wat Pho je eden izmed najbolj priljubljenih templjev v Bangkoku. Šteje se, da je na svetu sedež za študij tajske masaže in tradicionalne medicine.

Ogromen pokončen kip Bude na Wat Pho prikazuje zadnje trenutke Buda na zemlji pred podlegla, kar je splošno prepričanje, da je zastrupitev s hrano. Wat Pho je že stal, ko je Bangkok je novo glavno mesto leta 1782, vendar pa je veliko sedanjih struktur so bili dodani let kasneje.

Nasvet: V Thai je h na ph je tiho. Wat Pho se pravilno izgovarja kot “WAHT PoE” ne “WAHT sovražnika” ali “wat FUH”, kot je okusna vietnamski testenin juha istega črkovanje.

 • Lokacija: Wat Pho je le južno od Grand Palace. To je označeno na Google Maps, ki jih je uradno ime: Wat Phra Chetuphon Vimolmangklararm Rajwaramahaviharn.
 • Kaj je treba vedeti: Ure so od 8. ure zjutraj do 6:30 ure Ni hlače dovoljene. Vstopnina za tuje obiskovalce je bilo postavljeno na 200 bahtov v januarju 2019.

4. Wat Saket

Naslov: 344 ถนน บริพัตร Khwaeng Ban Bat , Khet Pom Prap Sattru Phai , Krung Thep Maha Nakhon 10100 , Tajska

Wat Saket se nahaja Phu Khao Thong, bolj znan kot Golden Mountain. Velik človek hrib ima zlato Chedi na vrh dejal, da vsebuje relikvijo iz Bude.

Plezanje po 344 stopnicah na Chedi in razgledna ploščad je nagrajena s panoramskim pogledom na delu Bangkoka. Ljudje zvonjenje zvonovi in ​​zvočne gongi poti za zasluge. Wat Saket je pogosto manj gužve in lažje uživati ​​kot Wat Pho in Wat Phra Kaew.

 • Lokacija: Približno 20 minut hoje od Khao San Road zadnjem demokracijo spomenik in belo Mahakarn Fort.
 • Kaj je treba vedeti: Beat sonce, ki ga bo v začetku. Vstopnina za tuje turiste, je 50 baht.

5. Vat Traimit

Naslov: 661 Charoen Krung Rd , Khwaeng Talat Noi , Khet Samphanthawong , Krung Thep Maha Nakhon 10100 , Tajska

Telefon: +66 89 002 2700

Web: Obiščite spletno stran

Wat Traimit se pogosto označuje kot “tempelj zlatega Bude”, ker je to nov dom enega od najbolj dragocenih (v denarju) Bude kipov na svetu. Golden Buddha, izdelan iz 18-karatnim zlatom, tehta 11.000 funtov! Vrednost samega zlata je nekje okoli 250 milijonov $.

Nihče ne ve zagotovo, kako star je res zlati kip Bude. Teorije kažejo, da sega v 13. ali 14. stoletju. Fascinantno, je Golden Buddha odkrili v nesreči leta 1955 je bil kip zajeta v mavcu in štukature, da bi prikrila svojo dejansko vrednost. Ko je posadka poskušala preselijo kip, skrajna teža zlomil vrvi. Padec je povzročil nekaj ometa čip off in razkrivajo pravo sestavo za presenečenje vseh!

 • Lokacija: Na us Mit cesti v območju Bangkok Chinatown
 • Kaj je treba vedeti: ure so od 9. do 5. ure

6. Erawan Shrine

Naslov: Ratchadamri Rd , Khwaeng Lumphini , Khet Pathum Wan , Krung Thep Maha Nakhon 10330 , Tajska

Kot že ime pove, Erawan svetišče ni dejansko tempelj, vendar je še vedno pomemben verski mesto v Bangkoku in vsekakor vredna ogleda.

Zaseden pločniku svetišče je dom ne tako stari kip Phra Phrom, tajskega različico hindujskega boga Bhrama. Erawan Svetišče je priljubljen postanek za poslovne ljudi na poti v službo. Molijo za srečo, kadi, in da majhne ponudbe. Nekateri verniki najem tradicionalne plesne skupine, da tam opravlja, kaže hvaležnost za molitve odgovoril.

 • Lokacija: Presečišče Ratchadamri cesti in Rama I Road, ki ga je Grand Hyatt Erawan Hotel. Najbližja Skytrain postaja je Chit Lom.
 • Kaj je treba vedeti: Erawan Shrine dobil nesrečno razvpit kot mesto terorističnem bombnem napadu leta 2015.

7. Vat Mahahat

Naslov: 3 Maha Rat Rd , Khwaeng Phra Borom Maha Ratchawang , Khet Phra Nakhon , Krung Thep Maha Nakhon 10200 , Tajska

Telefon: +66 2 222 6011

Web: Obiščite spletno stran

Wat Mahahat v Bangkoku, ne smemo zamenjevati s templji istim imenom v Ayutthaya in tudi Sukhothai, je eden od najpomembnejših kraljevih templjev v Bangkoku. Tempelj je dom najstarejši inštitut tajskega za budističnih menihov, kakor tudi vipasana meditacija središču.

Ob nedeljah so najbolj obremenjenih dan, kot je največji amulet Bangkoku trgu potekala tik pred Wat Mahahat. Ljudje prihajajo iz celega za nakup in trgovanje amuleti pomenilo, da bi z ljubeznijo, srečo, zdravje in zaščito.

 • Lokacija: severno od Grand Palace in zahodno od Sanam Luang, travnati park.
 • Kaj je treba vedeti: ure so od 9. do 5. ure

8. Vat Bowon Niwet Wihan

Naslov: 248 Phra Sumen Rd , Khwaeng Wat Bowon Niwet , Khet Phra Nakhon , Krung Thep Maha Nakhon 10200 , Tajska

Čeprav so Izvaljen razlogi za ta tempelj in šole dobesedno za vogalom od norosti Khao San Road in Soi Rambuttri, številne popotnike zamuditi celoti. Wat Bowon Niwet Wihan lahko mirno predaha v zjutraj in zvečer; je pogosto odprt pozno.

Pokojni kralj Bhumibol Adulyadej, najdlje vladajoči vodja države doslej, je služil kot menih v Wat Bowon Niwet Wihan; njegov pepel so tam zapisana. Številni drugi princi in kralji služil v tempelj in se jih da tam počiva.

 • Lokacija: Na Bowon Niwet cesti, severno od krožišča na koncu Soi Rambuttri
 • Kaj je treba vedeti: Boste morali ustrezno obleko za obisk umetniško okrasil kraljevsko krematorij.

You may also like