Top 9 festivali v Italiji

Posted on

 Top 9 festivali v Italiji
Večina teh najboljših festivalov so brezplačna, vendar so nekateri dogodki zahtevajo nakup vstopnic. Številni italijanski festivali temeljijo na zgodovinskih dogodkih in lahko vključujejo procesije z ljudmi, oblečenih v obdobju kostum, tekmovanja med soseskah mesta, zastave metalcih, hrano in ognjemet. Poletje je višina festival sezone – ko potujejo v Italiji, poglej za plakate, ki oglašujejo na Festa ali Sagra.

Pustne festivali Italije – Carnevale

Benetke je eden izmed najboljših pustnih festivalov na svetu, vendar Carnevale je praznoval v številnih italijanskih mestih. Viareggio, na obali Toskane, ki je znan po svojih izdelati plovci in parade potekajo na več koncih tedna. Carnevale dogodki se pogosto pojavijo pred dejanskim datumom Carnival, preveč. Carnevale ponavadi pade v februarju.

Il Palio di Siena – Konjska dirka na Glavnem trgu

Palio v Sieni je eden od najbolj znanih italijanskih tekmovanjih Palio. Siena je Palio je konjske dirke delujejo v nenavadno pahljačasto piazza Il Campo. Siena je 17 CONTRADE, ali soseske, tekmujejo za zmago Palio. Dirka konj poteka tako v juliju in avgustu z drugimi dogodki, ki potekajo pred dirkah.

L’Ardia di San Costantino – Ancient Horse Race

L’ardia Di San Costantino je eden izmed največjih festivalov na Sardiniji. Poteka v juliju, to razburljivo konjske dirke spominja zmago Konstantina je na Mulvian mostu v 312. Res je več kot na dirki, in ima zanimivo duhovni preobrat. Poleg gledal dirke, veliko paleto tako hrane, zaradi česar je velik praznik za prehranjevanje.

Festa della Madonna Bruna – Procesija in ognjemet “

Madonna Bruna festival, 2. julija v Matera, je eden izmed najbolj zanimivih procesije smo jih kdaj videli. Sprevod je presenečenje konec, in pozno v noč pred naslovom na svojo jamo hotelu, tam je spektakularen ognjemet nad Sassi Matera. To je res lep pogled.

La Quintana – srednjeveške viteške grajske igre

Ascoli Piceno ima srednjeveško viteške grajske igre turnir, la Quintana, na prvo nedeljo v avgustu. Vrhunec festivala je procesija pred turnirjem z ljudmi, oblečeni v srednjeveški kostum. Po turnirju pa je procesija praznuje zmagovalca in proslave, ki trajajo pozno v noč. Ascoli Piceno se nahaja v osrednji Italiji je Marche regiji.

Poletni glasbeni festivali

Greš na glasbeni festival ali na prostem koncert v poletnem času lahko vrhunec potovanje v Italijo. Boste našli veliko na prostem koncertov na trgih in javnih krajih po vsej Italiji.

Regata Ancient pomorskih republik v

Regata za Ancient obmorskih republik o je zgodovinski čoln dirka v čolnih imenovanih Gozzi, vsak z ekipo osmih veslačev iz ene od štirih pomorskih republik veslali: Amalfi, Genova, Pisa in Benetke. Pred regato, tam je pisana procesija z udeleženci iz vsake republike oblečena v tradicionalni srednjeveški kostum. Lokacija festival vrti vsako leto.

San Biagio Festival – Dan Festival južni Italiji svetnika

San Biagio dan morda ne bo eden od italijanskih največjih festivalov, vendar pa je že praznoval več mest v Italiji. To vam daje idejo o tem, kaj je tipično festival izgleda v južni Italiji. Avetrana je na Salento polotoku Puglia, pete čevlja Italije.

Disfida – Lokostrelstvo in Srednjeveška Procesija v Fivizzano

Disfida je lokostrelstvo tekmovanja med soseskah Fivizzano v Lunigiana severni Toskani, ki je potekala v juliju. Čeprav to ni top festival, to je tipičen festival s srednjeveško povorko, metalcev zastav in ognjemet.

Lokostrelstvo tekmovanja potekajo tudi v drugih mestih, kot dobro. Eden od najbolj znanih je v Montalcino, Toskana.