Top 9 Festivals in Italië

Posted on

 Top 9 Festivals in Italië
De meeste van deze top festivals zijn gratis, maar sommige gebeurtenissen vereisen het kopen van tickets. Veel Italiaanse festivals zijn gebaseerd op historische gebeurtenissen en zijn onder andere optochten met mensen gekleed in historische kledij, wedstrijden tussen buurten van de stad, vlag-werpers, eten en vuurwerk. De zomer is het hoogtepunt van het festival seizoen – als u op reis in Italië, op zoek naar posters reclame een feesten en braderieën.

Carnevale – Italië’s Carnival Festivals

Venetië heeft een van de top carnaval festivals in de wereld, maar Carnevale wordt gevierd in vele Italiaanse steden. Viareggio, aan de kust van Toscane en staat bekend om zijn uitgebreide praalwagens, en parades worden gehouden op een aantal weekends. Carnevale gebeurtenissen vaak voorafgaand aan de eigenlijke carnaval datum, ook. Carnevale valt meestal in februari.

Il Palio di Siena – Horse Race in het Main Square

De Palio van Siena is één van de meest beroemde Palio competities van Italië. Siena Palio is een paardenrace draaien in de ongebruikelijke waaiervormige piazza, Il Campo. Siena 17 contrade, of buurten, strijden om de Palio te winnen. De paardenrace vindt plaats in zowel de maanden juli en augustus met andere evenementen die plaatsvinden voorafgaand aan de races.

L’Ardia di San Costantino – Ancient Horse Race

L’Ardia Di San Costantino is een van de grootste festivals in Sardinië. Het vindt plaats in juli, deze spannende paardenrace herdenkt Constantijn overwinning op de Mulvian Bridge in 312. Het is echt meer dan een race, en het heeft een interessante spirituele twist. Naast het kijken naar de races, het grote aanbod van eten stands maakt het een groot feest voor het eten.

Festa della Madonna Bruna – Procession en Fireworks’

De Madonna Bruna festival, op 2 juli in Matera, is één van de meest interessante processies die we ooit hebben gezien. De processie heeft een verrassing einde, en laat op de avond voordat u naar je grot hotel, er is een spectaculair vuurwerk over de Sassi van Matera. Het is echt een mooi gezicht.

La Quintana – Middeleeuwse steekspel

Ascoli Piceno heeft een middeleeuws steekspel, la Quintana, op de eerste zondag in augustus. Een hoogtepunt van het festival is de processie voorafgaand aan het toernooi met mensen gekleed in middeleeuws kostuum. Naar aanleiding van het toernooi, is er een processie vieren van de winnaar en festiviteiten die laat in de nacht duren. Ascoli Piceno is in de regio Marche Midden-Italië’s.

Summer Music Festivals

Het gaan naar een muziekfestival of een openlucht concert in de zomer kan een hoogtepunt van een reis naar Italië te zijn. Je zult vele outdoor concerten in de pleinen en openbare plaatsen te vinden in heel Italië.

Regatta van de Oude Maritieme Republieken

De Regatta van de Oude Maritieme Republieken is een historische boot race in boten genaamd gozzi, elk geroeid door een team van acht roeiers uit één van de vier maritieme republieken: Amalfi, Genua, Pisa en Venetië. Voorafgaand aan de regatta, is er een bonte stoet met deelnemers uit elke republiek gekleed in traditionele middeleeuwse kostuum. Het festival locatie draait elk jaar.

San Biagio Festival – Zuid-Italië Saint’s Day Festival

San Biagio Day is misschien niet een van de grootste festivals van Italië, maar het is op verschillende plaatsen gevierd in Italië. Het geeft je een idee van wat een typische festival eruit ziet in Zuid-Italië. Avetrana is op de Salento schiereiland van Puglia, de hak van de Italiaanse laars.

Disfida – Boogschieten en middeleeuwse Processie in Fivizzano

De Disfida is een wedstrijd boogschieten tussen de wijken van Fivizzano in Lunigiana het noorden van Toscane in juli gehouden. Hoewel het niet een top festival, het is een typisch festival met een middeleeuwse optocht, vendelzwaaiers, en vuurwerk.

Boogschieten wedstrijden worden gehouden in andere steden ook. Een van de meest bekende is in Montalcino, Toscane.