Top Attracties en Wat te doen in Antibes

Posted on

Start in de Oude Stad

Begin met een wandeling door de vielle ville of de oude stad. Begin door de haven – onderverdeeld in de oude haven en de nieuwere Port Vauban, voor een blik op hoe de ander, steenrijke helft woont, of drijvers, in hun super jachten. Het is een verre schreeuw van de dagen toen Guy de Maupassant afgemeerd zijn boot in de kleine haven in 1886 tijdens een verblijf in La Bastide du Bosquet en het schrijven van korte verhalen en de roman Mont Orio .

Vanaf hier lopen terug door de oude stenen boog in de richting van de markt waar kramen overloop met fruit en groenten. Pak een tafel en een crêpe in Le Qu4tre (4 cours Massena, tel .: 00 33 (04) 93 34 84 83) om de actie te zien. U kunt dwalen door de kleine straatjes achter de markt of een wandeling langs de stadswallen, aan de Promenade Amiral de Grasse waar het uitzicht op zee zijn prachtig.

Het pittoreske Château Grimaldi domineert de skyline. Vandaag herbergt het Musée Picasso, een prachtig museum met een kleine maar zeer goede collectie. Picasso woonde hier in het najaar van 1946, het doneren van de schilderijen en tekeningen die hij geproduceerd om de stad.

De middeleeuwse kerk van de Onbevlekte Ontvangenis was ooit een kathedraal. Ondanks de downgrade, het is een mooie camping met een houten gebeeldhouwde gevel en de moeite waard binnenstappen voor haar crucifix van 1447 en een Virgin gebeeldhouwd in 1515.

Ga naar het zuiden langs de wallen naar de prachtige Place du Safranier, het hart van de zeer kleine, vrij gemeente van de Safranier, die na de Tweede Wereldoorlog. Het is bekend om twee dingen: de plaats waar Nikos Kazantzakis schreef Zorba de Griek (hij leefde zonder 8 rue du Bas-Castellet.), En de uitstekende bistro, La Taverne du Safranier, (1 rue du Safranier, tel: 00 33 ( 0) 4 93 34 80 50). Het is een informele, gastvrije plek waar de vis is de beste gok.

Een wandeling van een honderden meters of zo brengt u het zuiden naar het Musée d’Archeologie, die 4000 jaar geschiedenis in en rond Antibes ontdekt bedekt. Draai terug van hier en dwalen door de kleine straatjes naar de overdekte markt. Het is gemakkelijk verloren en net zo makkelijk om jezelf terug te vinden te krijgen.

Musée Picasso in het Chateau Grimaldi

In 1946, Picasso kwam in het Château Grimaldi om te wonen en was zo blij met de plaats en het uitzicht op zee, dat hij later gaf een groot aantal van zijn werken aan de stad. Met andere donaties, met name uit Jacqueline Picasso in 1991, de collectie groeide en omvat nu schilderijen van mythologische beesten en Middellandse Zee in zowel beeld als een prachtige collectie keramiek dat het bezoek alleen al waard zijn. Als er geen grote tentoonstelling, ziet u ook de levendige, rijk gekleurde schilderijen van Nicolas de Staël, die leefde en stierf, in Antibes.
Praktisch Château Grimaldi
Plaats Marijol
Tel .: 00 33 (0) 4 92 90 54 28

Openingstijden
15 juni – 15 september: dinsdag tot en met zondag 10 am-middag; 02:00-06:00
16-June 14 september: dinsdag tot zondag 10:00-06:00
Gesloten Maandag
Gesloten 1 januari, 1 mei, 1 november, 25 december

Entree 6 euro

Zie de bezienswaardigheden op de Cap d’Antibes

De Cap d’Antibes is een kaap loopt ten zuiden van Antibes en Juan-les-Pins. Lang en smal, het is gemakkelijk om over te lopen van west naar oost, maar als je wilt een beetje meer te verkennen en tijd hebben, kiezen tussen de zeer lokale envibus en stop bij verschillende plaatsen, of rijden.

Het is een prachtige, bosrijke, heuvelachtige omgeving, vol met chique villa’s vindt u onderaan kleine straatjes die naar nergens toe leiden behalve een geweldig uitzicht. De parel in de kroon is het statige Hotel Eden-Roc . Andere plaatsen te zien zijn het Musée Napoléonien , en het midden van de 19e-eeuwse Villa Eilenroc , de thuisbasis van een festival voor klassieke muziek aan het einde van juli. Als het weer punishingly warm en je hunkert groen, wandelen door de Jardin Thuret , gecreëerd door de botanicus Gustave Thuret in 1857.

Niet te missen is de kleine La Garoupe Heiligdom kapel met haar schepen en modellen; deze vissers kapel is vol suggestieve herinneringen aan die verloren op zee. Het nabijgelegen vuurtoren is één van de meest krachtige aan de kust – het baken kan worden gezien voor 52 kilometer (25 mijl) op zee.

Volg het spoor van verleden Kunstenaars rond Antibes

Antibes heeft meer dan zijn deel van de kunstenaars die verliefd werd hier en schilderde de kleine citadel stad aan de Middellandse Zee. De stad heeft nu hun roem gevierd door de invoering van stands op alle plaatsen waar de kunstenaars het opzetten van hun ezels en veroverde de schermen altijd. Pick-up het VVV-kantoor is gemakkelijk te volgen map die u langs alle stands met de originele kunstwerken.

De begeleide wandeling brengt u van cours Massena, met de markt voordat het werd bedekt met de huidige gietijzeren structuur zoals geschilderd door Emile-Charles Dameron, langs het uitzicht op de l’Ilette door Eugène Boudin geschilderd in 1893. Er is een Claude Monet foto van Antibes met de besneeuwde Alpen op de achtergrond, een uitzicht vanaf de boulevard de Bacon en een heerlijk beeld door Ernest Meissonier rijders op het Salis strand in 1868. Er is ook een herkenbare Picasso, al is het een kleinigheid abstract. Veel van de originelen in musea in de Verenigde Staten, zodat je misschien wel herkennen hen. Het maakt het ontdekken van de echte uitzicht interessant, en het is een geweldige lopen.

Pak de kaart van het VVV-kantoor
42 Avenue Robert Soleau
Tel .: 00 33 (0) 4 22 10 60 10
Website

Wandel door de Open-Air Markets

Iedereen gaat naar de overdekte markt voor levensmiddelen in cours Massena in het hart van de oude binnenstad. Het is een prachtig gezicht – een inspirerende mix van verse groenten en fruit, kaas, olijven, ham en worst. De kramen van de professionele telers en handelaren als de kaas man Jacques run down de buitenzijden, terwijl in het midden van de mensen met kleine bedrijven en kruidentuinen het opzetten van hun stands. Het is een rel van kleur en geur en de perfecte plek om eten te kopen voor een geweldige picknick.

 • Dagelijks 1 juni 1e september overige maanden dagelijks, behalve op maandag. 6:00-01:00.
 • In de middag is het de beurt van de ambachtelijke markt . Van een verschillende mate van vaardigheid – – u zult schilders en keramisten, sculpturen en houtdraaiers vinden tonen hun werk in de overdekte markt.
 • Half juni tot september, dagelijks behalve op maandag van 15:00 tot middernacht
 • Oktober tot half juni op vrijdag, zaterdag en zondag van 03:00

De kleding markt is een echte mix. Een deel van het is vrij downmarket, maar het is echt een leuke ervaring en je kunt wisselen tussen de verschillende dozen met schoenen, of pick-up van de soort van drijvende wit linnen rokken en tops die gewoon schreeuwen voor het dragen op een van die chique jachten. Alle markten van de kleding loopt van 7 AMTO 01:00

 • Dinsdag en zaterdag: place Amiral Barnaud, Old Town
 • Woensdag: place Jean Aude, La Fontanne
 • Donderdag: Postgebouw parkeerplaats, Old Town
 • Vrijdag: pont Dulys, Juan-les-Pins

Er is ook een goede tweedehands brocante markt . Het vindt plaats in een ander gebied van Antibes, altijd 07:00-18:00

 • Donderdag en zaterdag: plaats Audiberti, Old Town
 • Zaterdag: place Nationale, Old Town
 • Donderdag: boulevard d’Aguillon. Oude stad

De beroemde Antibes Art Fair  vindt plaats tijdens de laatste twee weken in april in de Pré-aux-Pêcheurs, aan de overkant van Port Vauban. Het is een grote antiek en kunstbeurs, een van de grootste in Frankrijk, met een ernstige handelaren en verzamelaars uit heel Europa.

Stranden en Marineland voor het Gezin

De stranden in Antibes en langs de Cap d’Antibes variëren enorm. Zij omvatten stukken van geel zand (erg druk in de zomermaanden), kiezelstranden lange stranden die zich uitstrekken langs de weg van Antibes langs de kust naar Nice, en een reeks van kleine rotsachtige baaien rond de Cap die zijn prachtig om te snorkelen. Het grootste deel van de zandige, familie stranden hebben een minimale douches, toiletten en plekken om te eten te kopen. Op de La Salis strand maken voor Chez Jozy, een eten staan die de beste, vers gemaakte verkoopt pan bagnats (tonijn sandwich in een broodje) en frietjes.

Wanneer de stranden Pall, maak je weg naar Marineland net buiten het grootste deel van Antibes, maar wees gewaarschuwd – het is vrij duur. Er is een hele reeks van activiteiten die worden aangeboden, met inbegrip van spatten naar beneden de Shark-rivier, op zoek naar ijsberen en pinguïns, vergader- zeeleeuwen en het kijken naar die spectaculaire dolfijnen gaan door hun tempo.

Marineland
RN7, weg Mozart
Tel .: 00 33 (0) 8 92 30 06 06
Website