Top budistični templji v Chiang Mai na obisk

Posted on

Obstaja na stotine zanimivih budističnih templjev v Chiang Mai. Nekateri so zgodovinsko pomembne, nekatere vsebujejo lepe umetnine, nekateri so priljubljena z lokalnimi budistov in nekateri ponujajo tujcem priložnost, da se učijo o budizmu. Tukaj je pet vredno obiskati.

Ko greš, ne pozabite, da je tempelj (imenuje wat v Thai) ni samo turistična atrakcija. Večina budističnih templjev Chiang Mai so tam, da služijo budist in skupnosti, tako da se bo po pričakovanjih nositi skromno obleko in biti tiho. Skoraj vsi budističnih templjev v Chiang Mai so brezplačne ali zaprosi za donacijo.

Wat Chiedi Luang

Top budistični templji v Chiang Mai na obisk

Čeprav je prednji od razlogov hiš novih, bogato okrašena templja stavbe, Wat Chiedi Človek je dom ruševinah 600-year-old tempelj, ki je bil nekoč dom Smaragdni Buda, ki zdaj prebiva na podlagi Grand Palace. Struktura opeke in kamna, obdani z vklesanimi slonov, ni bila v celoti obnovljena, vendar je bila nekoč najvišja stavba v Chiang Mai.

Wat Pan Tao

Ta majhen tempelj prav zraven Wat Chiedi Luang je znan zato, ker je v celoti izdelan iz lesa. Čeprav mu manjka “bling” mnogih drugih mestnih templjev so zajeti v, elegantne lesene rezbarije, ki krasijo Wat Pan Tao so vredni obiska.

Wat Phra Singh

Wat Phra Singh pomeni “leva Budo” in to je tisto, kar je ta 600-year-old tempelj v starem mestnem jedru Chiang Mai je najbolj znana. Veliki tempelj razlogi hišo tudi številne bogato oblikovane stavbe z impresivno strešne linije in zapletena zidana dela.

Wat Doi Suthep

Nahaja v strani Doi Suthep, velike gore zahodno od osrednje Chiang Mai, je ta tempelj napolnjena z več sto podob Bude, bleščeče zlato chiedi in mnogo privržencev molitvi. Povzpnite se po nekaj sto korakov od osnove templja priti do vrha, ali pa 30 bahtov gondolo.

Wat Chiang Man

Chiang Mai je najstarejši tempelj je bil zgrajen leta 1292 in je izjemen primer Lanna slogu arhitekture. Zlato chiedi obdana z vklesanimi slonov je med obiskovalci priljubljena ampak okrašeno rdeče strehe in zlato rezbarije na novejših tempeljskih stavb so tudi izjemna.