Top Festivaluri & Festivități Bali – Sărbători Bali Sărbătoriți atât spiritual și Secular

Posted on

Top Festivaluri & Festivități Bali - Sărbători Bali Sărbătoriți atât spiritual și Secular
Bali este o raritate în Asia de Sud-Est: o comunitate hinduși majoritate vibrantă într-o regiune dominată de Islam și budism; o marfă turistică fierbinte în cazul în care ideile occidentale și în mod tradițional indigene stau într-un echilibru stabil încă incomod.

Calendarul de vacanță Bali reprezintă această paradoxală push-pull și-a tradițiilor și influențe de pe insulă: un amestec de hindus și de sărbători seculare care salută participarea turistică cu bună-credință. Atunci când se planifică vizita dumneavoastră la Bali, consultați această listă și sincronizare călătoria cu oricare dintre festivităților de mai jos!

Nyepi

Nyepi, Anul Nou balinez, este o anomalie interesantă în ceea ce tradiționale sărbători de Anul Nou du-te. În loc să sune în Anul Nou cu artificii și noisemakers, balinez profund devotat sărbători Nyepi în tăcere aproape absolută.

Pe măsură ce soarele apune pe o zi înainte de Nyepi, balinez converg la intersecția principală a satele lor într – o celebrare răgușit cunoscut sub numele de Pengerupukan , în cazul în care sătenii din Bali transporta ogoh-ogoh (monstri) simbolizând spiritele rele care trăiește povară oamenilor.

În ziua de Nyepi în sine, balinez opri toate activitățile lor, opriți toate luminile, se abțină de la divertisment, și rapid toată ziua. Tacerea Nyepi ar trebui sa pacaleasca spiritele rele, care vor crede insula este nelocuită și lasă Bali în pace.

În timpul Nyepi, turiștii sunt rugați să rămână în hoteluri lor pentru intreaga zi. Activitatea preia numai pe a doua zi după Nyepi, zi cunoscută sub numele de Ngembak Geni , ca balinez întâlni să caute iertare unii de la alții.

În 2020, Nyepi are loc în data de 25 martie.

Festivalul Spirit Bali

Bali încolțit piața privind turismul de wellness în Asia de Sud – Est cu mult înainte de „Eat Pray Love.“ Spirit Festival Bali aduce spiritualitatea insulei la un pas febră, cu un festival de șapte zile de workshop – uri, concerte, piețe și alte evenimente.

Are loc in capitala culturala Bali, Ubud, Spirit Festival Bali aduce vizitatorii care doresc să exploreze diferite dimensiuni ale sinele lor spirituale. Iubitorii de Yoga pot lua parte la cursuri care acoperă diferite discipline: Vinyasa, Astanga, kundalini, Tantra și mai mult. să ia cursuri de dans participanți la un alt tip de flux, și festivaluri de muzică de noapte combină cele mai bune de muzica lumii și bate EDM hipnotice.

metode de vindecare holistică, sustinut de experti diferite din intreaga lume, poate fi experimentat prin sesiuni pe tot parcursul săptămânii. Și o gamă largă de alte ateliere de lucru legate de spiritualitate se va desfasura pe tot parcursul festivalului.

În 2020, Festivalul Spirit Bali are loc în luna aprilie (date TBA).

Tumpek Wayang

Cea mai importantă zi a anului pentru balinez Wayang (umbra de păpuși) sau executanți, Tumpek Wayang vede o înflorire a performanțelor Wayang în întreaga insulă.

Tradiția de a organiza spectacole Wayang pentru această dată își are rădăcinile în mit balinez. Balinez Hindușii cred că zeul lumii interlope, Batara Kala, a blestemat copiii născuți pe Tumpek Wayang; astfel de „născuți în mod greșit“ oamenii se pot purifica prin organizarea unui tip special de joc umbra numit Leger sapuh .

Atunci când vizitează în timpul Tumpek Wayang, verificați cu o comunitate locală pentru o performanță Leger sapuh, sau leagăn de un templu din Bali local pentru a vedea păpușile, aranjate într-un rând pentru binecuvântarea de un preot.

Tumpek Wayang urmează 210 zile pawukon calendar; în 2019, festivalul are loc de două ori, la 20 aprilie și 16 noiembrie.

Food Festival Ubud

Scena alimente Bali este bogat și variat, dar dimensiunea insulei înseamnă că nu se pot bucura de gama completă dacă sunteți doar ședere pentru câteva zile. Timpul calatoriei pentru Food Festival Ubud în loc – astfel încât să puteți sta doar în Ubud și viziona scena alimente vin la tine!

Festivalul reunește bucătari locale și internaționale și personalități alimentare – cu scopul de a împărtăși cultura culinară bogată din Indonezia cu lumea. Foodies pot vizita demo-uri etapă de bucătărie și să participe la discuțiile prezentate de experți de renume, cum ar fi Indonezia, William Wongso și MasterChef înghețată Maven Ben Ungermann, care acoperă subiecte diverse cum ar fi bucătăria Peranakan și alimente lent.

Non-profesioniști pot cumpăra trece la eveniment pentru a încerca mâncăruri balineze și internaționale pregătite pentru Festivalul.

În 2019, Food Festival Ubud are loc între 26 aprilie și 28.

Bali Arts Festival

Adresa: Jl. Nusa Indah nr.1 , Panjer, Kec. Denpasar Sel. , Kota Denpasar , Bali 80236 , Indonezia

Telefon: +62 361 227176

Imaginați-vă o luna întreagă sărbătorește cel mai bun din patrimoniul nativ Bali, arătând legătura cu mijloacele moderne de exprimare. teatru tradițional, morphing în spectacole moderne. expoziții culinare de balineze și produse alimentare de Vest-fuziune. Și o întreagă gamă de forme de artă de pe ecran, de la pictura la filme documentare la umbra marionetele muzică.

Pus în scenă la Taman Werdhi Budaya Arts Center din Denpasar, Festivalul Artelor Bali profită de pavilioane în aer liber Centrului, etape și spații auditorium pentru a crea casetă de prezentare de artă. Nu există două zile arată aceeași linie: veți vedea ceva nou și interesant în fiecare zi pe care le vizitați!

În 2019, Festivalul Artelor Bali are loc între 16 iunie și 14 iulie.

Galungan

210 zile tradițional pawukon calendarul urmat de balineze hindusi onorăm un festival mai presus de toate: Galungan, un moment în care balinez cred că spiritele morților cutreieră pământul.

Galungan începe o 10 zile, Bali la nivel celebrare, care onoreaza un Dumnezeu mai presus de toate (Ida Sang Hyang Widi Wasa), de asemenea, numit necuprins (Acintya): ca Galungan începe, balinez arată o primire călduroasă la băuturi spirtoase cu ritualuri în ambele casele lor și în temple locale.

Ngelawang Ritualul este o vedere pentru a vedea în timpul Galungan: o ceremonie exorcism cu un bărbat îmbrăcat ca (un animal mitic care simbolizează protecția divină) „Barong“. Rotunjește Barong lui prin sat este destinat să restabilească echilibrul binelui și răului – localnicii fac o mică ofertă pentru Barong în schimb.

În 2019, Galungan are loc între 24 iulie și 03 august.

Festivalul Kite Bali

Adresa: Gg. Bintang Laut, Kesiman, Kec. Denpasar Sel., Kota Denpasar, Bali 80223, Indonezia
Telefon +62 819-9473-1816

Vânturile începe prinde viteză în iulie, oferind balinez o scuză convenabilă pentru a lăsa culorile lor acoperi (literalmente). Vizitați Padang Galak Beach aproape de Sanur în timpul Festivalului Kite Bali, și de ceas kite-pliante dezlănțuie cadre care zboară care poartă o revoltă de modele: animale sălbatice, bărci, dragoni, toate concurând pentru bucata lor de cer.

Evenimentul Padang Galak este doar una dintre mai multe festivaluri-zmeu zbor care au loc pe tot parcursul Bali, în acest moment, deși este, probabil, cel mai prestigios, oferind cel mai mare premiu în bani pentru pliante zmeu participante.

În 2019, Kite Festivalul Bali începe la 28 iulie și continuă până la sfârșitul lunii octombrie.

Ubud Village Jazz Festival

Adresa: Jl. Raya Pengosekan Ubud, Ubud, Kecamatan Ubud, Kabupaten Gianyar, Bali 80571, Indonezia
Telefon +62 361 976659

Balinez au avut o educație de excepție în jazz – ul din 2010, prin amabilitatea Village Jazz Festival Ubud .

Evenimentul din acest an are loc la Rai Muzeul de Arta Agung , de divertisment de peste 5.000 de persoane cu acte din Indonezia și chiar mai departe. Patronajul local al artei jazz – ului este doar o parte dintr – o lungă tradiție Ubud de sprijin fervent al artelor, după cum reiese din numeroasele muzee de artă din zonă.

Dincolo de muzica doar, sat Festivalul de Jazz de la Ubud nevoie de timp pentru a administra târguri alimentare și meșteșugărești pentru mai puțin înclinate armonios.

În 2019, Village Jazz Festival Ubud are loc pe 16-17 august.

Festival Village Sanur

Sanur în Sud Bali a fost deosebit de greu lovit de bombardamentele din Bali din 2005, dar au revenit într – un mod mare cu Village Festivalul Sanur , a avut loc în anul următor.

Răspunsul la tragedie, cu o izbucnire de tot ceea ce este bun despre Bali Village Festivalul Sanur anual prezintă cele mai bune de cultură din Bali, tradiție și sport – sale de cinci zile pline cu muzica gamelan, zmeu zbor, fotbal pe plajă, și spectacole Wayang Kulit. Ultima Festivalul a atras peste 20.000 de vizitatori de la început până la sfârșit.

Mai multe evenimente sportive majore au fost pliate în gama Festivalul, inclusiv Sanur Quadrathon (ciclism care combină, alergare, înot și canotaj) și un deschis de amatori a avut loc la Bali Beach Teren de golf .

În 2019, satul Festivalul Sanur are loc 16-22 august.

Maybank Marathon Bali

De la primul său pistol de pornire în 2012, Maratonul Bali Maybank a ajuns sa fie un must-see eveniment internațional de rulare. Peste 10.000 de alergători din 46 de țări sunt așteptați să se înscrie în acest an pentru a rula un curs cunoscut ca fiind unul dintre „Cele 52 cele mai bune curse pe Pământ“ de către revista Runners Mondială.

Rularea-minte turiști care se înscriu pentru una dintre cele patru distantelor (de la copii, la un liniute 10k, la maratonurile jumătățile și complete) poate lua într-o vedere glorioasă a Gianyar și Klungkung regencies’ orezării și dealuri în timp ce merge prin ritmuri.

Înțelepciunea locală balineze și ospitalitatea vor fi expuse la diferite puncte de-a lungul traseului de curse, cu comunitățile locale care desfășoară cântece, dansuri și alte acte culturale din Bali. Urmăriți acest videoclip pentru a obține un simt al maratonului, cursul și urma.

În 2019, Maratonul Bali Maybank are loc la 9 septembrie.

Odalan

Există un festival templu (Odalan) se întâmplă în Bali în fiecare zi a săptămânii – inevitabilă având în vedere miile de temple în întreaga insulă. Odalan celebra fondarea templului cu o paradă de oferte de către adepții locale, însoțite de muzică tradițională. Pentru a distra atât zei și mulțimile de pe pământ, templul ține spectacole de dans balinez.

Templul devine o revoltă de penjor (bannere balineze), flori si devotati pe scena pentru a sărbători ca o comunitate. Cele mai multe odalan au loc pe parcursul uneia sau mai multor zile, care coincide cu nici o lună plină sau nouă.

Fiecare templu are propria odalan, dictată de calendarul pawukon de 210 zile. Pentru fiecare dintre templele de top din Bali, am listat urmatorul odalan sezon , astfel încât să puteți planifica călătoria în consecință.