Top julij festivali in dogodki v Rimu

Posted on

Julij je eden od najbolj obremenjenih mesecih leta v Rimu, ko se je število turistov doseže svoj vrhunec. Prav tako je zelo vroče – to je možno za poletne temperature preseči 100 stopinj Celzija (38 Celzija).

Ampak, če se lahko ukvarjajo z gosto gneče in visokih temperaturah, obstaja več vrednih festivalov in dogodkov, ki se zgodijo vsako julija v Rimu. Boste našli ti dogodki pritegnili veliko lokalnih prebivalcev, kot tudi turisti, tako da se dobre priložnosti za praznovanje poletnega kot Rimljani.

Tukaj je nekaj naših najljubših dogodkov v Rimu v juliju:

Lungo il Tevere

Ob bregovih reke Tibere, ki teče skozi Rim, to poletje dolg festival ima vasi podobno postavitev stojnice hrane, pop-up restavracij, umetnosti in obrti prodajalci, živo glasbo in celo nekaterih kiddie jezdi in razvedrilo. Ob večerih, ko so temperature nekoliko nižje, to je lep način, da preživijo nekaj ur. Lahko začnete na enem prostem baru ali restavraciji na  aperitivo , nato drugo za večerjo pod zvezdami in živo glasbo.

Lungo il Tevere je potekala na zahodu (Vatikan) strani reke in je dostopen po stopnicah, ki vodijo do obrežja. Vas je bila ustanovljena med Piazza Trilussa (na Ponte Sisto) in Porta Portese (na Ponte Sublicio). Tam je dostopna točka za invalidske vozičke na Lungotevere Ripa.

Festa dei Noantri

Potekala zadnja dva tedna julija Festa dei Noantri (narečje za “Festival za nas ostale”) je osredotočeno na praznik Santa Maria del Carmine. To je zelo lokalna festival vidi kip Santa Maria, krasijo za ročno finery, se premakne okoli od cerkve do cerkve v soseski Trastevere in skupaj s trakovi in ​​verskih romarjev. Ob zaključku festivala, navadno na večer zadnjo nedeljo v juliju, je svetnik paradirali na ladjo skozi Tibere.

Opera v kadi Caracalla

Teatro dell’Opera di Roma gosti svojo poletno serijo v starih, osvetljenih ruševine kadi Caracalla, kar morda eden od najbolj romantičnih krajev na Zemlji, da gledajo z operno delovanje. Če želite vstopnice za eno od teh predstav, ne načrtujejo vnaprej, saj povpraševanje daleč presega število sedežev in datumi izvedbe. Preverite tukaj za druge najboljših krajev, da se udeležijo opere v Italiji.

Rock v Romi

Rock Roma  je poletna koncertna serija, ki prinaša velikih imen umetnikov na prizoriščih v Rimu, vključno Circus Maximus in Parco della Musica. Pretekle dejanja so vključene Bruce Springsteen in Rolling Stones. 2019 zasedba vključuje Ben Harper in 30 sekund do Marsa.

zunanji Glasba

Zunanje koncerte in druge prireditve zgodi vse poletje v Rimu. Estate Romana  navaja nekatere poletne predstave in dogodke. Na Angelskega gradu, boste našli glasbo in predstave v večernih urah v juliju in avgustu. Koncerti potekajo v trgov in parkov Rima.

Isola del Cinema

Od julija do septembra, so wide-screen kino na odprtem skoraj vsak večer poleti na Tiberina otoku. To je tudi del  Estate Romana  (Roman poletje) vrsto prireditev.

Koncert del Tempietto

To poletje serija, ki jo je Associazione Il Tempietto organizirano, predstavi orkestrske koncerte na lokacijah po mestu, najpogosteje v bližini arheološkega najdišča Teatro di Marcello. Mednarodni vodniki in glasbeniki so pogosto posebni gostje.

Roma Incontro il Mondo

Samo severno od središču Rima, v senčnih razlogi Villa Ada so nastavitve za živahno sezone rocka, bluesa, jazza, elektronske in svetovnih glasbenih koncertov, ki se ponaša z mednarodnimi in italijanskih umetnikov.

I Giardini della Filarmonica

Filharmonija Roman ponuja to poletno koncertno serijo na podlagi Villa Borghese. Koncerti programi tematskih okoli glasbe iz različnih držav, da bi lahko Line-up funkcijo, na primer, dela iz vseh nemških, poljskih ali argentinskih skladateljev.