Top Nasveti za potovanja Okoli Baliju v Indoneziji

Posted on

Top Nasveti za potovanja Okoli Baliju v Indoneziji

Transport na Baliju je na voljo v veliko okusov, nekateri bolj turistično prijazna od drugih. Če se ne zanašajo na svoj hotel, da prideš okoli, ne da je kaj narobe s tem, lahko dobite po mestu peš, na najetem kolo ali motorno kolo, ali preko BEMO.

Če iščete iti med mesti, lahko ujamete vožnjo na javni BEMO (avtobus), zasebno BEMO, taksi, najem paket avto / voznika, ali najem avtomobila za vožnjo.

Zaradi svoje velike in spottily-reguliranega turistično industrijo, Bali gosti neskončno število kratkoročnih in prevozu na dolge razdalje podjetnikov, vsak borijo, da bi dobili svoje podjetje. Nekateri od njih so pošteni posredniki; nekateri pa ne. Upoštevajte naše nasvete, da se zagotovi, da ne dobijo ripped off brezvestni balijski ponudnikov prevoza.

taksiji

Vožnja s taksijem na Baliju deluje na enak način to počne povsod drugje: si toče taksi iz robnika; taksi ustavi, da vas poberem; in pojdi.

Na žalost, nekateri taksisti so nepošteni. Dve najljubši triki trdijo, da imajo zdrobljen meter ali ob dolgo pot okoli. Modre taksiji z oznako »Bali Taxi” (znan kot Blue Bird Taxis), so najbolj pošten, tako zelo, da drugi operaterji taxi poskusil, da bi težave za te fante.

 • Območje: Omejeno na v Južni Bali in Ubud
 • Stroški: Stopnja Zastava navzdol od IDR 5.000 (približno petdeset centov v ameriški valuti), potem IDR 2500 (približno četrtino) za vsako dodano kilometer
 • Pros: Najboljši način, da bi dobili okoli South Bali, hitro in na voljo povsod
 • Slabosti: Omejeni predvsem v Južno Bali, tako da, če ste za načrtovanje, da gredo na Kintamani ali nekje podobno daleč, ste od sreče

najem avtomobilov

Če imate denar za rezervne, lahko najamete avto na Baliju, z možnostjo, da ga vozijo sami. Če najamete iz ugledne avtomobilske družbe, lahko imajo koristi od vožnje svoje vozilo manj potovali okolici Bali, s svojo paleto omejena samo s proračunom plina.

Ne trudi se, čeprav, če se ne uporabljajo za vožnjo po desni strani pogona avto ali paniko enostavno, ko so drugi vozniki prekinil pravila cesti. Bali promet je tako kaotično in nevarno. Get avto z voznikom, če ne bo do nje.

 • Razpon: Kjerkoli na Baliju lahko vozite avto skozi, kolikor bo vaš proračun plina dovoliti.
 • Cena: Dnevne cene se gibljejo od približno $ 20 za majhen avto za približno $ 60 za veliki kombi, plina niso vključeni.
 • Pros: odličen način za raziskovanje Bali sami; vam omogoča, da ustvarite svojo pot in pripeljite svoje prijatelje / ljubljene skupaj za vožnjo
 • Slabosti: Drage način za pridobivanje okrog; samo desno roko pogon vozila so na voljo; ni priporočljivo za newbie avtomobilskih voznikov neporabljenih na kaotične voznih razmerah Bali

Motorcycle & Scooter najem

Smo omenili Bali je notoričen slabe ceste pred, ki naj bi dala se ustavite, preden se vam zdijo prečrtajo sami z najetim motorno kolo ali skuter. Če ste res dober kolesar, nato pa z vsemi sredstvi najeti motorno kolo in poskusite vožnja skozi Bali cestah. Vendar pa je zelo defenziven voznik, poskrbite, da imate potovalno zavarovanje, in je zelo, zelo previdni tam.

 • Razpon: Kjerkoli na Baliju, kolikor je vaš proračun plin bo omogočila
 • Cena:  Dnevne cene se gibljejo od približno $ 4 do $ 10, odvisno od premik motorja, plin, ki niso vključeni
 • Pros: odličen način za raziskovanje Bali sami; vam omogoča, da ustvarite svojo pot in raziskati ceste manj potoval v svojem tempu
 • Slabosti: Bali nevarne ceste, da to možnost absolutno ni priporočljivo za newbie skuterja ali motoristov.

kolesa na izposojo

Izposoja koles, če želite videti Bali v najbolj zemlje prijazen način. Če se odločite za vožnjo neodvisno, si lahko ogledate na balijski podeželje iz prve roke na svojem urniku. kolesarske steze Bali prihajajo v različnih oblikah, od asfaltiranih cest na terenskih posnetkov.

Organizirane kolesarske ture na Baliju so na voljo tudi catering za vse vrste kolesarjev vseh starosti. Tour paketi običajno vključujejo obroke, varnostno opremo in povratna potovanja na in iz vašega hotela.

 • Razpon: Na splošno omejena na podeželskih cestah v in okoli Ubud in Lovina bivanje off avtoceste na jugu, da je varna
 • Cena: Organizatorji potovanj lahko najem kolesa za okoli $ 2.50, ali IDR 25.000 na dan; Stroški paket za enodnevne izlete nekaterih področjih Bali lahko stanejo več
 • Pros: Kolesarjenje je okolju prijazen način za raziskovanje Bali, z večjo paleto kot le hoja okrog
 • Slabosti: glavne ceste Bali so preveč nevarne za obisk; slabega vremena lahko dobite tudi na poti

Turistični avtobusi

Avtobus potovanje ni zelo dobro razvit na Baliju; večina avtobusov boste videli pripada avtobusnih listine, ki so namenjeni za turistične skupine jaunting na mestih, kot so Uluwatu. Možnosti Bus niso povsem odsoten, čeprav.

Relativno nov Kura-Kura Avtobus Shuttle service izžareva ven iz svojega vozlišča na avtobusne postaje Duty Free DFS na Jalan pomožni Ngurah Rai v destinacijah kot npr Kuta, Seminyak, in Ubud. Dnevni avtobusom deluje v Cutely opremljene avtobuse z želva oblikovanje motiva zunaj in WiFi in glasovnimi navodili vodilo v notranjosti.

Turistične shuttle avtobusi omogočajo turisti za potovanje od točke do točke z najmanj znesek stroškov in težav. Perama Shuttle je eden izmed najbolj uveljavljena na otoku, z avtobusom in trajektnih storitev, ki segajo čez Baliju od Kuta na Ubud na severu in vzhodu in drugod. Perama trajekti ladje turisti dol Nuša Penida in Lombok ali nazaj čez ožino do Java.

Javni prevoz: BEMO

Da bi dobili okoli Baliju z najnižjimi stroški, poskusite jahanje eden od minibusi imenovanih BEMO ki se izvajajo na določenih progah po vsem otoku. Kljub nizki ceni, bodo vozniki še vedno zaračuna več za tujce, tako da izbruhnejo svoje barantanju spretnosti.

 • Razpon: Povsod na Baliju
 • Cena:  Začne pri približno IDR 5000 za krajše razdalje, vendar vam bomo zaračunali več, če voznik ve, da nisi od mesta
 • Pros: najcenejši način, da bi dobili okrog
 • Cons: Hot, prašni, ki so odprti za elemente, in je lahko težko slog med mesti, če ste vožnjo na dolge razdalje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *