Top Rim festivali in dogodki v juniju

Posted on

 Top Rim festivali in dogodki v juniju

Junij je začetek visoke poletne sezone v Rimu, in Večno mesto zvoni v desno, z nekaterimi njegovimi najbolj pomembnih festivalih in prireditvah. In medtem ko junij je zaseden mesec v Rimu, boste še vedno našli manj gosto množice kot v juliju in avgustu, in milejšega vremena na splošno.

Tukaj je seznam najboljših dogodkov v Rimu v juniju. Upoštevajte, da je Dan republike, je junij 2 a državni praznik, zato mnoga podjetja, tudi muzejev in restavracij, se bo zaprl.

Dan republike (junij 2)

Dan republike, ali Festa della Repubblica, je velik državni praznik podobna osamosvojitvenih dni v drugih državah. To spominja Italija postane republika leta 1946, po koncu druge svetovne vojne. Velika parada je potekala na Via dei Fori Imperiali in vključuje omamljanje prelet s strani italijanske zračne sile, ki ji sledi glasbi v Quirinale Gardens.

Rose Garden

Mesto je Rose Garden je odprt za javnost, v maju in juniju, po navadi prek o drugem ali tretjem tednu junija. Vrt je na aventinski Hill kot Via di Valle Murcia 6, nedaleč od Circus Maximus.

Corpus Domini (zgodnjega do sredine junija)

Natanko 60 dni po veliki noči, Katoličani praznujejo Corpus Domini, ki časti sveto evharistijo. V Rimu, je ta praznik običajno praznoval z maso v katedrali San Giovanni in Laterano sledi procesiji do Santa Maria Maggiore. Veliko manjših mestih imeti infiorata za Corpus Domini, ki ustvarja preproge z modeli iz cvetnih venčnih listov pred cerkvijo in po ulicah. Južno od Rima, Genzano je dobro mesto za cvet cvetnih listov preproge, ali glava proti severu do mesta Bolsena na jezeru Bolsena.

Praznik Saint John (San Giovanni, junij 23-24)

Ta praznik se praznuje v veliki piazza pred cerkvijo San Giovanni in Laterano, mesto najpomembnejšega katedrale v Rimu. Tradicionalno praznovanje vključuje obroke polžev (lumache) in odojka, plus koncert in ognjemet. Polži so del tradicije, saj so njihovi rogovi mislili, da predstavlja razdor in skrbi – tako, da jih jedo, jih odpraviti vse svoje skrbi za vse leto.

Saints Peter in Paul Day (29 junij)

Dve izmed najpomembnejših svetnikov katolicizma so praznovali na ta verski praznik s posebnimi masami v baziliki svetega Petra v Vatikanu in San Paolo Fuori Le Mura. Na Trgu svetega Petra, velik zaslon infiorata ima več kot 1 milijon cvetje umetelno prikazane v modele na pločniku. A spektakularen ognjemet nad bližini Castel Sant’Angelo zapre svečanosti.

Lungo il Tevere

“Vzdolž Tiber” je poletna dolg festival na bregovih Tibere (Tevere) reke, ki teče skozi Rim. Ima vasi podobno vzdušje stojnicah hrane, pop-up restavracij, umetnosti in obrti prodajalci, živo glasbo in celo nekaterih kiddie jezdi in razvedrilo.

Lungo il Tevere je potekala na zahodu (Vatikan) strani reke in je dostopen po stopnicah, ki vodijo do obrežja. Vas je bila ustanovljena med Piazza Trilussa (na Ponte Sisto) in Porta Portese (na Ponte Sublicio). Tam je dostopna točka za invalidske vozičke na Lungotevere Ripa.

Rock v Romi

Letna Rock v festivala romske začenja konec junija, prinaša eno glavnih glasbenih dejanj na prizoriščih po Rimu, vključno Circus Maximus.