Top tajski piva blagovne znamke – s 3 Najbolj priljubljeni Beers na Tajskem

Posted on

Top tajski piva blagovne znamke - s 3 Najbolj priljubljeni Beers na Tajskem
Pivo na Tajskem res izvira na treh najboljših tajskih znamk piva: Singha, Leo in Chang.

Vse tri piva uživajo predvsem zveste, ki ga sestavljajo domačini, popotniki in zahodnih izseljenci, ki zdaj kličejo Tajska domov.

Konkurenca na Tajskem je huda -, ki ga ponavadi ni treba pogledati daleč opaziti nekoga v majici spodbuja eno od velikih blagovnih znamk piva. Pivo pivci na Tajskem je všeč, kaj jim je všeč, in imajo trdi, nianse. Mnogi se ne zavedajo, Leo in Singha se proizvaja isto podjetje.

Pivo je bil prvotno uveden na Tajsko evropskih obiskovalcev, ampak od leta 1933, Thais so pivovarski sami. Čeprav lahko najdete uvoženo pivo v večini barov in restavracij, lokalne piva naredil veliko delo za nadzor bolečine, medtem ko ima nekatere začinjene rezance.

Craft pivo se trudijo, da drži na Tajskem, pa je strogi zakoni in ostre kazni za homebrewing zavirajo industrijo. Leta 2016 so bili zakoni, ki še slabše. Ker spremembe režima, Tajska je bila zaostritev svoje zakone v zvezi z alkoholom.

Nasvet: Ne bodite presenečeni, ko je pivo na Tajskem postrežejo s kozarcem ledu ( Nam Keng ). To ni tako slabo, kot se sliši, zlasti v jugovzhodni azijski toplote. Lokalni pitje bonton je deliti velikih steklenic; ne ostanejo hladni dolgo.

Singha

Izgovorjava: “pojejo” (v h in so tiho) Tajska je prvi – in mnogi trdijo, najboljši – pivo je čist-in-svež svetlo lager na 5 odstotkov ABV.

Singha je tudi tajsko pivo najbolj znan zunaj Tajske, saj je to izvažajo v številnih tujih državah. Zdi pravično je Boon Rawd Pivovarna proizvaja Singha od leta 1933.

Ime “Singha” izhaja iz Singh , sanskrtska beseda za “leva” in močan zveri v hindujski folklore (tudi, zakaj je Singapur znan kot “Lion City”).

Singha je pogosto nekoliko dražja od ostalih vrhunskih znamk piva na Tajskem. Mogoče je to, zakaj je bolj izogibali proračun potnike, ki imajo raje Leo ali Chang.

Boon Rawd Pivovarna (najstarejši na Tajskem) ima sedež v Bangkoku, vendar pivo proizvaja na sipanje pivovarn po vsej državi. Javna vodstva v pivovarni niso oglaševani, vendar pa, zasebno, skupine in podjetja ture se lahko dogovorili s kontaktiranjem podjetje .

Leo

Izgovorjava: “Leo”

Leo, A lager s 5-odstotnim ABV, je eden od tajskega najbolj priljubljenih “proračun” piva – predvsem zato, ker gre enostavno dol in ni Chang.

Nekoč je imel Chang grdo ugled daje vedno strašne “Changovers.” Potniki se je obrnil k Leonu, ki je bila v obravnavanem boljše kakovosti, vendar še vedno poceni. Tako kot Singha, je narejen tudi Boon Rawd Brewery, ampak stane malo manj. Ja, ime je še en shout-out za mitološko, lev, kot zveri.

Leo ima velik delež na trgu na Tajskem, vendar pa je glede na Chang simpatizerjev, nima okus oomph v Chang. Pokliči ga na sredini kandidat nekje med Chang in Singha.

Cene se razlikujejo po vsej državi, vendar Leo običajno stane le malo več kot Chang, vendar manj kot Singha.

pivo Chang

Izgovorjava: “ch-ah-ng” namesto “ch-ae-ng”
pivo Chang ( chang je tajska beseda za “slona”) ne sme biti tako dobro znana na zahodu kot Singha, ampak to je izjemno priljubljena na Tajskem. Chang je še posebej ljubil proračun popotnika, ki preživijo veliko časa za druženje: to je ponavadi najcenejša najboljših tajskih znamk piva v ponudbi.

Chang je bil pomagati osveževanja sonce, pražena oddih od leta 1995. Veliko raje krepko okus nad Leo ali Singha. Do leta 2015 je bil lager najmočnejši na izbiro piva na Tajskem: The ABV je težje udaril 6,4 odstotka. Novi Chang Classic ima ABV za 5,2 odstotka.

Čeprav je to prejel več nagrad, Chang boril z ugledom nadzora kakovosti. Govorice tekel divje, da je Chang ABV neskladju med steklenice in bi lahko dosegla več kot 10 odstotkov. Backpackers po Tajski bal bala “Changover”, ki zagotovo počutil kot slon stoji na eni glavi. Namesto Prejedanje, je recept za pivo običajno šteje, da je krivec.

Chang spremenila ABV in formule, ki sprošča več različic, vključno z Chang Light, Chang osnutka in Chang izvoz. Leta 2015 so bile vse znamke utrdila v Chang Classic.

Chang je pridelek, ki ga Thai Beverage (ThaiBev) , največje podjetje pijač na Tajskem. Prav tako bo Sangsom in Mekhong, najbolj priljubljenih ruma na Tajskem.

ThaiBev je bilo ustanovljeno leta 2003 in ima sedež v Bangkoku, ampak velik del piva poteka v Ayutthaya, starodavne kapitala severno od Bangkoka.

Archa (konj), pivo proizvaja tudi družba ThaiBev, vendar pa to ni, kot je dobro znano, da potnike. Archa je priljubljena izbira v nekaterih izseljenskimi krogih, ki imajo raje okus in 5-odstotni ABV.