Skip to main content

Top Thai Beer Brands – cele 3 Cele mai populare beri din Thailanda

Top Thai Beer Brands - cele 3 Cele mai populare beri din Thailanda
Bere în Thailanda într-adevăr se reduce la cele trei branduri de top de bere Thai: Singha, Leo, Chang.

Toate cele trei beri se bucură de un public loial cea mai mare parte format din localnici, călători și expati occidentali care numesc acum Thailanda acasă.

Concurența în Thailanda este acerbă – de obicei nu trebuie să caute mai departe la fața locului pe cineva într-un tricou de a promova una dintre cele mai mari branduri de bere. bautori de bere din Thailanda place ceea ce le place și se bucură de argumentând nuanțele. Mulți nu realizează Leo și Singha sunt produse de aceeași companie.

Berea a fost introdus inițial în Thailanda de către vizitatorii europeni, dar din 1933, thailandezii au fost berii propriile lor. Deși puteți găsi bere de import la cele mai multe baruri și restaurante, beri locale fac o treabă excelentă de a controla durerea în timp ce se bucură de unele fidea picante.

Ambarcațiuni de bere încearcă să se prindă în Thailanda, cu toate acestea, legi stricte și sancțiuni aspre pentru homebrewing înăbușă industrie. În 2016, legile au fost făcute chiar și mai dure. Deoarece schimbarea regimului, Thailanda a fost înăsprirea legilor sale referitoare la alcool.

Sfat: Nu fi surprins când berea în Thailanda este servit cu un pahar de gheață ( Keng nam ). Nu e la fel de rău cum pare, în special în căldura sud – estul Asiei. Eticheta de băut locală este de a partaja sticle mari; ei nu stau la rece mult timp.

Singha

Pronunția: „cântă“ (The h și A sunt tăcut)
Thailandei primul – si multi ar argumenta, cel mai bine – berea este o bere lager curat-și crocantă pal la 5 procente ABV.

Singha este, de asemenea, berea Thai cel mai bine cunoscut în afara Thailandei deoarece este exportat în multe țări străine. Se pare echitabil, Boon Rawd fabrica de bere a fost producătoare de Singha din 1933.

Numele de „Singha“ este derivat din singh , cuvântul sanscrit pentru „leu“ și o fiară puternică în folclorul hindus ( de asemenea , de ce Singapore este cunoscut sub numele de „Lion City“).

Singha este adesea puțin mai scump decât alte mărci de bere de top din Tailanda. Poate de aceea este mai shunned de călătorii buget care preferă Leo sau Chang.

Boon Rawd Brewery (cea mai veche din Thailanda) are sediul central în Bangkok, dar berea este produs la o risipire de fabrici de bere peste tot in tara. Tururi publice ale fabricii de bere nu sunt anunțate, cu toate acestea, privat, de grup, și excursii corporative pot fi aranjate prin contactarea companiei .

Leu

Pronunția: “Leo”

Leo, o bere lager cu 5 procente ABV, este una dintre cele mai populare beri „bugetul“ Thailanda – cea mai mare parte pentru că merge ușor în jos și nu este Chang.

După ce, la un moment dat, Chang a avut o reputație urât pentru a da în mod constant teribil „Changovers.“ Travelers a apelat la Leo, care a fost considerat o calitate mai bună, dar încă mai ieftin. La fel ca Singha, este, de asemenea, făcută de Boon Rawd Brewery, dar costa un pic mai puțin. Da, numele este un alt strigăt-la un animal mitologic,-leu.

Leul are o mare parte din piață în Thailanda, dar în conformitate cu loialiștii Chang, nu are aroma oomph de Chang. Sună – l pretendent de mijloc undeva între Chang și Singha.

Prețurile variază în jurul valorii de țară, dar Leo costă, de obicei, doar un pic mai mult decât Chang, dar mai puțin decât Singha.

Bere Chang

Pronunția: „ch-ah-ng“ , mai degrabă decât „CH-ae-ng“
bere Chang ( Chang este cuvântul Thai pentru „elefant“) nu poate fi la fel de bine cunoscut în Occident ca Singha, dar este extrem de popular în Thailanda. Chang este iubit mai ales de călătorii buget care petrec mult timp socializare: este de obicei cea mai ieftina dintre primele branduri de bere thailandeze oferite.

Chang a ajutat călătorii de reîmprospătare de soare arid din 1995. Mulți preferă gustul îndrăzneț peste Leu sau Singha. Până în 2015, lagherele a fost cel mai puternic dintre opțiunile de bere din Thailanda: ABV a fost mai greu lovit de 6,4 la sută. Noul Chang Classic are un ABV de 5,2 la sută.

Cu toate că a câștigat o serie de premii, Chang luptat cu o reputație de control al calității. Zvonurile a fugit sălbatice care ABV Chang a fost inconsecventă între sticle și ar putea ajunge la mai mare de 10 la suta. Backpackers în întreaga Thailanda se tem de temut „Changover“, care cu siguranta simtit ca un elefant pe capul cuiva. Mai degrabă decât overindulgence, rețeta de bere a fost, de obicei, considerat vinovat.

Chang a schimbat ABV și formula, eliberând mai multe variante, inclusiv Chang Lumina, Chang Proiect, și Chang Export. În 2015, toate brandurile au fost consolidate în Chang Classic.

Chang este produse de Thai bauturi (ThaiBev) , cea mai mare companie de băuturi din Thailanda. De asemenea , ei fac Sangsom și Mekhong, cele mai populare din Thailanda rom.

ThaiBev a fost infiintata in anul 2003 si are sediul central în Bangkok, dar o mare parte din fabricarea berii se face în Ayutthaya, vechea capitala la nord de Bangkok.

Archa (cal), berea este, de asemenea, produs de compania ThaiBev, cu toate acestea, nu este la fel de bine cunoscut călătorilor. Archa este o alegere populară în unele cercuri de expatriați care prefera gustul si 5 la suta ABV.

You may also like